Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1970 se v Londýně konala soutěž Miss World. Ta byla ve své době nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Moderoval ji legendární britský komik Bob Hope (Greg Kinnear). Miss World 1970 ale rozhodně neprobíhala hladce a ze soutěže se stala doslova divoká jízda. Rozhodnutí organizátorů povolit účast dvěma ženám z Jihoafrické republiky vzbudilo kontroverzi a napětí již před začátkem. Ale skutečný rozruch měl teprve přijít. Jeho epicentrem se stala feministická aktivistka Sally Alexander (Keira Knightley), členka nově vzniklého Hnutí za práva žen. Emancipované dámy prohlašovaly, že soutěže krásy dehonestují a ponižují ženy. A to se rozhodly dát najevo v přímém přenosu. Na diváky celosvětového živého vysílání tehdy čekala víc než jen jedna senzace… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

matisse 

všechny recenze uživatele

Nakažlivě energická, nádherně nasnímaná, chytrá, dojemná (ale ne sebedojímavá) feministická jízda, která se i na poměrně bezpečném komediálním prostoru vyhýbá zjednodušujícím prohlášením a sleduje události z 2 různých úhlů - z pohledu ženských outcastů uvnitř soutěže i vně. Boží věc. Na nic si to nehraje a právě proto je to ryzí <3 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mentálne som pri tomto filme zomrel a som prekvapený, že v tom nemal prsty Netflix. To by sa im hodilo do tej aktuálnej vlny, ktorú produkujú. Mne ako mužovi, ktorý vidí aktuálnu situáciu to príde veľmi úsmevné. Celá ich snaha, nezmyselná. Proste feministická píčovina pre ženy, ktoré sa v tom nájdu, spália podprsenky a vyjdu do ulíc. Zase a zbytočne. 1 z 5 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem čekal hodně komedii a trochu vloupačku, ale nedostalo se mi ani jednoho. Žánrově zůstane rodinně-přátelská atmosféra a tematicky pak pár správných společenských či rasových hodnot. S těmi sice plně souzním, ale přicházejí v době, kdy je podobných filmových sdělení na každém kroku plno. Tady se ničím neodlišují, nikam nevystupují a s ústřední missí linkou se většinu času i míjejí. Je to škoda, protože ve vedlejších rolích vznešených zralých dam se objevuje čiré britské zlato. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film od žen,o ženách,pro ženy,který je ovšem,navzdory tématu feminismu,ženského revolučního hnutí a kritiky (a následného skandálu) soutěže miss,překvapivě plochý a postrádá silnější a zapamatovatelné momenty.Přitom to mohlo být minimálně něco co diváka přivede k zamyšlení kam až se ženské hnutí za těch padesát let posunulo...60% ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Taková menší kopie filmu Slečna drsňák.Píše se rok 1970 a několik aktivistek založí hnutí za práva žen ke kterému se časem přidá mladá historička Sally Alexander kterou hraje Keira Knightley a ta se stane jejich mluvčí v médiích.Feministky bojující za rovnoprávnost si jako hlavní mediální cíl vyberou soutěž Miss World,protože podle nich prezentace krásy před očima mužů degraduje ženy na úroveň dobytka.Na poslední chvíli je i díky protestům novinářů na soutěž povolána černoška z Jižní Afriky,která soutěží po boku své bělošské krajanky.Na rasovou rovnoprávnost mám svůj názor,ale politických komentářů si užiju dost na Facebooku.Hlavní heslo aktivistek je:,,NEJSME KRÁSNÉ, NEJSME OŠKLIVÉ,JSME ROZHNĚVANÉ!Naprosto geniální poutavé heslo.Vzpurné holky se snaží vnitřně bojkotovat soutěž krásy v přímém přenosu a tak při proslovu moderátora večera vytáhnou v hledišti řehtačky,transparenty a naruší tak na pár minut televizní vysílání.Jsou mediálně známé,ale samotnou soutěž to nijak neohrozí.Ze sálu jsou odvedeny a dočasně zatčeny.Nemá to však pro ně žádný negativní dopad a dál si žijí svým životem. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama