Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Maniax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování se mi udělalo špatně. Špatná, smysl nedávající fan fikce. Bylo fajn slyšet Vadera s hlasem J.E.J. Ewan je super, malá Leia byla snesitelnější (asi proto, že před nikým neutíkala). Ale celkově je novej Obi-Wan smutnej příběh, a tím nemyslím příběh v seriálu. Vážně nechápu, jak se tohle fanouškovi SW může nekriticky líbit. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale musím opět kvitovat interakci Obi-Wana a malé Leii, která to pro mě do značné míry zachraňuje. Návrat Vadera je asi to, na co všichni čekali, působení na Obi-Wana zničující, jenže proč to celé sráží to laciné provedení? Opravdu bylo třeba po lávovém Mustafaru zvolit to úplně nejnudnější možné prostředí nějakého noname generického kamenolomu? Uff, to opravdu bolelo. Samotná akce byla bohužel také velice rutinérská. Umanutá Třetí sestra je fajn, už teď nicméně lituji její představitelku, která se jistojistě stane další obětí toxického Star Wars fandomu. Abych shrnul hodnocení - na tu čtvrtou hvězdu to tentokrát vydrápal jen Vader a to s vypětím všech svých démonických sil. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Obivan je zahnaný do kúta a spolieha sa na pomoc miestnych rebelov. Jeho najväčší nepriateľ ale vie, že z tejto planéty nie je kam utiecť a tak sa rozhodne s dávnym priateľom stretnúť osobne a skrížia sa najlegendárnejšie svetelné meče. Prevedenie: Vybaliť na diváka najväčšie lákadlo celého seriálu v tretej časti chce odvahu. O to viac, že sa jedná o veľmi slabí odvar čo sa týka atmosféry ak to porovnávame s tretím dielom ságy. Ale na druhej strane čo by ste za 40. minút chceli vykúzliť. Ja som si myslel že tá temná sestra bude hlavný zloduch ale na scéne sa objaví aj sám veľký Anakin Skywalker. No čakal som od tejto epickej scény o dosť viac. Žiadna emócia, zimomriavky, nič... 65% ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Slušný díl. Ewan McGregor je úžasný a podařilo se mu (hlavně hlasově) Alecu Guinnessovi stylově celkem přiblížit. Postava Kenobiho je zde skvěle vystavěna. Pozorovat to, jak je zlomený svým selháním výcviku Anakina a to jak svou jeho Jedi schopnosti jsou oslabené, je dojemné, ale zároveň víme, že Obi-wan je silná povaha a jen tak něho ho nezničí. Pokud jde o samotný souboj na konci, přišlo mi krásně vystavěné to, jak ani jeden nechce toho druhého zabít (pokud jde o Obi-wana, tak na tom bylo znát, že se s Anakinem ani nechce utkat, a nemyslím si, že by to bylo kvůli tomu, že by bál smrti) a že k sobě chovají pořád jakési pouto. Nechápu, proč všichni kritizují to, že Vader neuhasil oheň. Samozřejmě by to dokázal, ale podle mě to právě krásně značí to, že k Obi-wanovi sice cítí značnou zlost, ale zabít ho v tento moment ještě nedokáže. Také z toho vyplývá, že je v něm pořád ta špetka dobra. V tom je v podstatě celá poetika Vaderovy postavy. ()

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově je to super, o tom žádná, ale v některých částechh to působí jako scenáristická i režijní lenost. Měl to být největší nakopávak a strhující moment dvou setkání dvou postav a i když nastupuje totálně přísný a temný Vader (ano, přípomíná Myerse z Halloweenu) + i Obi-Wan a Leia jsou díky skvělým hereckým výkonům úžasní, setkání Vadera a Obiho mohlo být daleko epičtější, dramatičtější a překvapující. Ten lacině zrežírovaný souboj mezi šutry se vážně nehodí...  Každopádně jsem rád za to, kam to směřuje. Obi dostal na frak a musí se stát znovu tím, kým kdysi byl. Těším se na další epizody. Očividně si ale Darth Vader s Obi-Wanem pohrává a záměrně ho nechal utéct, aby ho znovu a ještě více srazil na kolena. Těším se na pokračování příběhu a druhý duel. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama