Reklama

Reklama

Tento nadpřirozený thriller sleduje homosexuální pár Malika (Jeffrey Bowyer-Chapman) a Aarona (Ari Cohen), kteří čelí homofobním výhrůžkám poté, co se přestěhují do vzdáleného amerického města, aby zde vychovávali svou dospívající dceru. Vyhrožování je stále zákeřnější a Malik začne mít podezření, že zde působí ještě temnější síly. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dvaja partneri sa spolu s dcérou jedného z nich presťahujú do pokojného mestečka. Na prvý pohlad ide o príjemné miesto s ústretovými susedmi, ale toto miesto má v skutočnosti svoju temnú históriu a noví obyvatelia velmi rýchlo zistia, že miestni z nich nie sú zrovna nadšení. - Slušný horor od ludí, ktorí sa na indie scéne v Kanade pohybujú už nejakú tú dobu. Rozhodol som sa pozrieť si ho, pretože tu je drvivá väčšina hercov, ktorých som už v nejakom horore videl, a taktiež som si ho všimol na profile mojej oblúbenej užívatelky dubinak. Zhliadnutie nelutujem, pretože si film po celý čas drží vyrovnané tempo, vzťahy a s nimi súvisiace napätie sa celkom intenzívne stupňujú a záver toho síce vela neukáže, ale práve toto si u tohto typu hororov väčšinou cením, pretože ukázať všetko do posledného detailu sa sem jednoducho nehodí. A v podstate sa to skončilo tak, že to má velmi slušne rozpracovaný príbeh pre pokračovanie, ktoré by som si určite pozrel tiež. + herec z AHS: Apocalypse + herec z It + herec z The Order + herečka z Clinger a West of Hell + herec z Scary Movie, The Unspoken a The Blackburn Asylum + herec z The Void + herec z Chilling Adventures of Sabrina a The Order ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Špirála by pôsobila revolučne niekoľko desaťročí dozadu, ale je spracovaná solídne, občas vystraší, atmosféra je občas hutná a scenár slušne vystavaný až do záveru, kedy sa naplní zmysel samotného názvu. Je ale zrejmé, že ide o látku pre niekoho skúsenejšieho, napadá ma napríklad Ari Aster, ktorý by z toho urobil vážne hutnú a zapamätania hodnú záležitosť. Bohužiaľ vôbec nie je rozpracovaná samotná mytológia, dôležitejšia je myšlienka, ale kto sú dotyční, ako vznikli, odkiaľ prišli a tak podobne by mali byť aspoň čiastočne zodpovedané. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Netradiční rodina se přestěhuje do maloměsta v domnění, tedy Aaron se to domnívá, že doba se změnila stejně jako lidé. A popravdě, že jde o dva gaye, vůbec nehraje roli, respektive jde jen o to, že se od ostatních liší, což potvrzuje i úplný závěr filmu. Hlavním motivem je strach. A strach je to nejlepší, když chcete ovládat druhé. Mysteriózní drama se směrem ke konci promění v pagan horor a připomene všechny ty filmy s pohanskými rituály, kde je třeba najít vhodnou oběť. Poměrně brzy se objeví neklid provázející snímek až do konce, kdy Malik se postupně propadá do temnoty. Jeho největší chybou bylo, že si vše až příliš dlouho nechával pro sebe. A co je nejhorší, když začnete magořit? pořídit si pistoli. Dojde i na střeva ven, byť nejsou vidět. Nejde o artový film, ale snímek spíše pro okrajové publikum. Film rozhodně neobhajuje homosexualitu, nýbrž ukazuje, jak svoboda i v nejvyspělejší demokracii světa má své hranice, co z ní nakonec dělají nesvobodu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čo komu zrobili ti gajovia, že sa im toto deje v životoch! “Dve cikule” a dospievajúca teenka v puberte na vidieku. Už len ten námet znie strašidelne, no mám hororový deň, tak prečo nestrácať čas aj s pičovinami. Ako popravde, vyslovene zle sa na túto prvoplánovanú ducharinu bez nápadu a mimoriadnej snahy vystrašiť nepozerá, akurát si človek musí oči prekryť v okamihoch, keď sa tí dvaja homoši šermujú jazykmi. To sú totiž takmer jediné hororové scény, na ktoré divák v tomto filme narazí. Inak je samotný “Spiral” v pohode stráviteľnou, bez väčšej ujmy akceptovateľnou jednohubkou - akurát, podpriemernou .. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Livingdeadom, tá téma je horor, nie film. Černoško teplý s belochom teplým majú dcérenku a všetci v okolí sú voči nim takí zlí, bakaní, fujky. V prvom rade ide o libiotskú propagandu a konštantné vyrábanie obetí z úchylov. Celý film síce dostal obal béčkového mysteriózneho skôr by som povedal thrilleru, ale okrem tejto úchylnej agitky tu zavádza všetky možné politické úsudky, ktoré nie sú ničím iným než propagandou. A za propagandu je odpad, film nemá podliehať spoločenským trendom ani byť na objednávku. Samozrejme očakávam, že sa mi armáda animálnych deviantov a fúzatých queerov v ružových lodičkách za to opäť vyblinká do pošty. Ale s rúškom prosím! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen během 21 dnů v roce 2018 ve městech Irricana a Cochrane v americkém státě Alberta. (Homerking)

Reklama

Reklama