Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

char_t 

všechny recenze uživatele

Chrise Rocka moc nemusím, ale v tomhle kousku mi prostě sednul. Prezidentský kandidát, který chvílemi netuší, která bije a o chvíli později dokáže z fleku přednést proslov, které strhne davy. Tak nějak mi připadá i sám Chris Rock. IQ asi moc nepobral, ale vyřídilku má parádní a jako zástupce své třídy prostě zvládne pobavit. A na konci mám skoro chuť, aby se našel prezident s přesně tímhle přístupem :-) PS: Gagy se snoubenkou jsou prostě parádní :-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

God bless America. And no place else. Místy docela vtipná a dojemná černošská komedie se všemi typickými atributy - neřízeným, chvílemi hloupým či nevkusným humorem, ztřeštěnými nápady, občasnými dobrými fóry a především pro mne jen těžko skousnutelným Chris Rockem, jehož herecký projev i styl humoru mně jdou kapku proti srsti. That ain´t right. ()

Reklama

Bilky 

všechny recenze uživatele

Už som videl pár negersko-hiphopovýx filmov ale takúto zlátaninu plnú klišé a pátosu ešte nie. Ale čo môže človek čakať od Chrisa ROCKa. Chlapec si to sám napísal, sám zrežíroval a sám aj zahral. škoda že sa našiel blbec, čo mu to zaplatil... Ale amíci si fakt zaslúžia svojíx prezidentov - mali sa lepšie učiť! :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Víceméně je Hlava státu průměrná komedie v hlavní roli s věčně křenícím se Chrisem Rockem, kde úsměv na mé tváři občas vyrašil překvapivě, ale také zazdil fakt, že rapem a podobnou nemuzikální pochutinou, co mi nepříjde ani jako hudba, je to přecpané, a naprosto zbytečně, až k prasknutí. Na druhou stranu zase víte, že koukáte na černošskou komedii a konečně běloch není ten zlej, ani prakticky nijakej. Zde má svou roli, důležitou roli a tak když už ne tohle tak alespoň tu muziku se snaží vecpat do filmu, co to dá a to mi po pravdě rve nesnesitelně uši. Jinak je to ale vcelku zdařilá komedie, na kterou jsem se rád podíval, ale na podruhý bych už se neodhodlal. --- Chtěli bychom abyste kandidoval na prezidenta..... - Čeho??! - Ameriky - Čeho???!! - Ameriky - Jaký? - Severní, Severní Ameriky. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Chris je určitě černoch jak vyšitý, ale je taky prorok? Hmm. Kdože to vyhrál volby na prezidenta v roce 2004? Barack Obama? Možná to byla jeho předvolební kampaň, v Americe je možné všecko. Vláda může všechno! Otázkou zůstává, kdo že to vlastně vodí kašpárky po scéně?! No nic, nebudu polemizovat ani politizovat. Miluju černochy, černý temperament, černou hudbu. S nima je cokoli možné, ale rozhodně ne žádná nuda a sucharský stereotyp. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)
  • V časti filmu, keď Chris Rock utekal so starou ženou z budovy, ktorá mala vybuchnúť, sme mohli vidieť, že v ruke mal namiesto skutočnej mačky len plyšovú hračku. (ČSFD)

Reklama

Reklama