Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pekný, citlivý film, ale prišiel mi až príliš obyčajný. Pripomínalo mi to Páni kluci, len téma putovania bola vážna. Schválne som si všímal mladého Phoenixa a jeho herectvo. Bolo presvedčivé, rovnako ako jeho štyroch spolukumpánov. Na nedeľné popoludnie ideálna záležitosť s pekným záverom (a nenásilným ponaučením). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem mě přitahujou padesátá léta a kultura v tomto období v Americe. I tento příběh si jel takovou klidnou povídkovou formou, která uklidňuje. Partička kluků zažívá cestou za mrtvolou sice né příliš silné zážitky, ale když se vcítíte do toho období, tak ani nic bombastickýho nepotřebujete... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

S kingovkami by som tento film nespájal ani náhodou a pritom je tu jeho štýl taký očividný. Veľmi obyčajný príbeh s neobyčajnými udalosťami, ktorými nás prevedú štyria úplne normálni chlapci, ktorím sa zrodí v hlave úplne nenormálna myšlienka a v ktorých postavách si každý z nás nájde aspoň kúsok seba samého. Detského, či dospelého. Pozitívneho, či negatívneho, každopádne pozitívny pocit z film je značný. Veľmi pozitívny. 85%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tomuhle filmu jsem nevěřil. Nevím proč, ale nečekal jsem od něj bůhví co. A teď mi nezbývá než smutně konstatovat, že jsem byl hlupák… Stand by Me je překrásný film o jednom přátelství. Je to film o tom, že bychom neměli soudit lidi jen podle jejich pověsti, ale měli bychom je poznat (to je krásně poznat na konci, kdy nám vypravěč řekne, co se s kterým klukem stalo). A ta herecká jména! Mladí herci Sutherland a Cusack, do toho Dreyfuss a jako bonus je zde i Sheldonova nemesis - Will Wheaton! :-) Ne, teď vážně. Je to opravdu skvělý film, který jsem rozhodně neviděl naposledy. A je to taky jeden z mála filmů, u kterého jsem dokoukal i závěrečné titulky - kvůli skvělé písničce, která se jmenuje stejně jako film. Náhoda? Ani náhodou! 100 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zamyslel, kedy som si našiel tých najlepších priateľov na celý život a bolo to až na strednej. Možno som s tými zo základky nemal také zážitky, ako hľadanie mŕtvoly v lese, i keď bývam na sídlisku hneď pri lese. Možno by nás to viac zblížilo.... Stand by me na mňa pôsobilo dojmom seriálového pilotu (bez konca, kde sa dozvieme budúce osudy chlapcov v dospelom veku), pretože Reinerovi sa podarilo vytvoriť svet, do ktorého by som sa chcel pravidelne vracať. Čo sa týka atmosféry malomesta, tak asi práve tento film bol základným predobrazom lokácií Stranger things, nehovoriac o deckách, Phoenix vyzerá ako tá malá "weirdka". ()

Galerie (156)

Zajímavosti (58)

  • Děj filmu je zasazen do roku 1959, podle knihy se však má odehrávat až v roce 1960. (korect)
  • Zbraň, kterou Chris (River Phoenix) ukradl svému otci, je legendární americká samonabíjecí pistole Colt M1911A1 ráže .45. (Kirman)
  • Aby se v zájmu autentičnosti "udržel v roli", při natáčení si Kiefer Sutherland dobíral dětské herce i když se právě netočilo. (novoten)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama