Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po patnáctiletém manželství se Ben a Kattie Jordanovi ocitají před osudovým rozhodnutím. Zdá se, že láska je pryč a každodenní hádky nedávají žádnou naději do budoucna. K rozhodnutí jak chtějí využít toho, že jejich děti, dvanáctiletý syn Josh a desetiletá dcera Erin, odjíždějí na prázdninový letní tábor. Ben, který je spisovatelem, se odstěhuje a pronajme si nový byt, Kattie, která se živí psaním křížovek, se v kursu vaření seznámí se sympatickým rozvedeným zubařem. Oba však na sebe stále myslí a telefonují si pod záminkou různých nedůležitých drobností. Když se však sejdou, skončí společná večeře další hádkou. Během odloučení oba vzpomínají na společně prožité roky. Na to jak se seznámili, na první těžké roky, na vzájemné projevy lásky, ale také na řadu více či méně malicherných sporů a hádek, na různé psychoterapeuty, s jejichž pomocí chtěli řešit prohlubující se krizi manželství, na společnou dovolenou v Evropě, na nemoci dětí. Kattie vyčítá manželovi, že se nestaral o domácnost tak, jak by měl, on se zase zlobí, že se zcela změnila a nedovede se vůbec uvolnit. Při návštěvě dětí v táboře se sice snaží předstírat, že se nic neděje, děti však vycítí, že něco není v pořádku. Každé další setkání manželů končí novou hádkou. Manželům se snaží pomoci jejich nejlepší přátelé. Rachel se snaží přesvědčit Kattie, že i její manžel má občas v něčem pravdu, Stan a jeho žena zase pozvou na večeři Bena. Ten však nedokáže zachovat klid a na řeči o manželství reaguje výbuchem hněvu a odjede za Kattie, aby se s ní usmířil. V domě však najde Martyho a zklamaně odejde. Může jejich vztah dostat i v tomto okamžiku novou šanci? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

Niles 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je veľmi dobrý herec a tu len potvrdzuje, že okrem akčných hrdinov vie zahrať aj trochu inú rolu. Samotný film je rozvláčny príbeh o tom, ako sa dvaja rozídu a potom si k sebe znovu hľadajú cestu. Má to byť aj komédia, ale bolo tu veľmi málo momentov na zasmiatie. Jednu hviezdičku som pridal za peknú "spomienkovú" scénu, podfarbenú Classical Gas, ktorá krásne zachytáva celý vzťah. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Není to na plné odsouzení, herci si odehrají svoje, příběh je příjemně civilní, ale nějak jsem po čas celého filmu nezískal pocit originality a původnosti. Některé obrázky působí dojmem smíchaniny pár filmů dohromady. A slabým místem podobných kousků bývá i emocionalita, která tady není svěží, nýbrž upachtěná. Bavit se dá snad jen jednou, podruhé bude chtít vidět málokdo. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Strašně krásně, odlehčeně a vtipně natočeno, i když se jedná o velmi hořké a bolavé téma.. Režiséru Reinerovi se alespoň v náznaku podařily zachytit "nesdělné" informace (to co si neodžiju nepochopím, i kdyby mi je mlátilo do hlavy deset lidí od rána do večera) o tenké hranici vztahu manželského páru, který se zná za ta léta skrz na skrz, až jim vadí na partnerovi i to, že dýchá.. Intimita a hodnota detailů se vysvětluje jen velmi těžko.. Ano, někdo se opravdu dokáže ke svému bývalému partnerovi vrátit třeba "jen" proto, že začne nosit hodinky.. Lidi vně "kruhu" to ani nezaregistrují, ale pro ty uvnitř to znamená mnohem více než mocná gesta.. Pěkně vystavěný příběh s hlubokými monology, humornými dialogy a úžasnými prostřihy vzpomínek.. Závěrečná řeč Michelle Pfeiffer mě dostala.. Jo a Bruce Willise chci mít doma, ihned :-D ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Druhá šance mě poprvé nebavila, podruhé to bylo jinak. Nebudu zapírat, když opět povznesu Michelle a Bruce, jejich herectví mě prostě baví. A pointa filmu? Ta příjde na závěr, i když děj tam směřuje po celou dobu.... ten výlev se Kattie docela povedl. Ono někdy člověk dělá z maličkostí velkou vědu a naopak, ale spoustu věcí člověk řeší zbytečně. Takže k uvědomění to stačí a vlastně i ten humorný nádech, který se nese celým filmem mě nijak nevadí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když jsem před svátky koukal na kočkující se Michelle a Bruce, bylo mi ještě do smíchu. Dneska máme předsilvestří a i mě čeká v čase odpolední kávy psychologické sezení v pokojíčku na téma Druhá šance. V mém případě už sice číslovky ztrácí význam, no ale co už... Nezlobil bych se, kdyby to posezení dopadlo o něco lépe, než jak dobrý byl film, protože i když bylo fajn vidět Willise taky v něčem jiném než v bílém tílku, moc inspirace si z toho do boje neodnáším. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městě Santa Clarita v americkém státě Kalifornia. (Terva)

Reklama

Reklama