Reklama

Reklama

Jak jsem se stal gangsterem

  • Polsko Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (více)
Trailer

VOD (1)

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Hmm, pravdivá historie, možná, ale asi poněkud vyfabulovaná. Tohleto já můžu, kdy hlavní postava resp. její alter ego vypráví svůj příběh. Pěkně to odsejpá, hrdina je sympaťák a co na tom, že je to vrah, stejně mu fandíte. Trochu Stone, trochu Scorcese a Coppola, ale hlavně to není Malick. Takže za mě naprostá spokojenost. Za mě 100% ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

"Kurva, chci být zavřenej za něco pořádnýho a ne kurva za ADHD rozpuštěný ve vodce". No tím je ve zkratce řečeno, jakým směrem se film ubírá. Kulervoucí, chlívácká, gangsterská záležitost z produkce Made in Poland. Vyšperkovanej slovníček v čele s pizdama, kurvama a jinýma libozvučnýma slovíčkama. No a v polštině to nabírá ještě extra na síle. Chceš založit gang, v Polsku rozhodně založíš družinu. Válela jsem se smíchy a musím říct, že naši severní sousedé jsou ve formě a po Klér a Corpus Christi další vymazlená záležitost se skvělou muzikou a geniálníma hereckýma výkonama. Z Waldena mě slušně lechtala nosní přepážka, protože ten co vyfrkal, to by porazilo vola. Takže pojďme si pořádně přepudrovat nosánky a všechny pořádně dojebat, ať ve městě zavládne zas rovnováha. Ať dealeři, šlapky a hlavně Gangsteři mají klid na svůj byznys. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Poliaci opäť potvrdili, že vedia, pričom čo scéna, čo slovo, to všetko malo a má hlavu aj pätu. Samotný príbeh je podaný takmer “biograficky”, pričom divák sleduje osud “chlopaka”, ktorý viac ako “zloté” či kurvy, miloval ADRENALÍN. 90 roky a mafia v Poľsce, to jest “Historia prawdziwa”. Dobrý film .. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEHLEDÁME POZORNOST, KRADEME JEN BOHATÝM, NESAHÁME NA ŽENY A DĚTI. A CELÝ SVĚT JE NÁŠ…“ ///   „Povím ti“… Kronika jednoho gangstera ve filmu, kterej ve vás vzbudí pocit gangsterský blaženosti. Přesně takovej, kterej se málokdy probuděj naši filmaři. Prostě Poláci, no… Chvilku uprostřed to sice ztratí to svoje ukrutný vypravěčský tempo, ale jinak má ten film téměř všechno, co od východoevropský gangsterky očekáváte. ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Měl jsem všechno.  /// Thx za titule „bounas“.   /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je jedno francouzské přísloví. Je jedno s kým začneš. Záleží na tom, s kým skončíš.“ Aneb dobrý gangster ti vždycky poví příběh, který chceš slyšet, ovšem o tom, s kým skončí, nemusí vědět ale vůbec nic…Maciej Kawulski má nakoukáno asi hodně filmů, které natočil Martin Scorsese a jemu podobní, protože tahle podívaná má ten hollywoodský styl, ale přitom si zachovává své nezaměnitelné polské reálie. Navíc působí moderně, „cool“, má vymazlený soundtrack, typově dobře obsazené herce, jeden úsměvný dějový twist a navzdory délce se nijak zvlášť nevleče (ačkoliv trochu prostříhat by mu neuškodilo). A co je důležité, hlavní hrdina, který čistě pro diváka tu a tam docela vtipně glosuje dění, si navzdory vykonaným prasárnám udržuje sympatie publika. Jediné, co mi opravdu vadilo, byla manželka hlavního hrdiny, celá ta postava byla napsaná hrozně naivně. Dám slušné 4*. Spokojenost a rád bych se od pana režiséra v budoucnu podíval ještě na něco dalšího. „Smrad a špína se k tobě vždycky nějak dostanou, i přes zavřené dveře a okna.“ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu. (Karlosik_4)
  • Když hlavnímu protagonistovi (Marcin Kowalczyk) nasedne do taxi kněz, pronese k němu větu: „Nikomu to neříkej.“ Tuto větu pedofilní duchovní nejčastěji adresují sexuálně zneužitým dětem. (Punisher)
  • Ve filmu ani jednou nezazní jméno hlavního protagonisty (Marcin Kowalczyk). V závěrečných titulcích je pak označen jako „bohater“, v překladu „hrdina“. (Punisher)

Reklama

Reklama