Reklama

Reklama

Velký strach

Trailer

Obsahy(1)

Ve městě Miláně v Itálii dochází k vraždám. V jednom bytě je prostitutkou uškrcen postarší masochista. K další vraždě dojde v prázdném nočním autobuse. Vraždy pokračují a na místě každého zločinu policie nachází obrázek z ilustrované knížky pro děti. Komisař, který vyšetřuje vraždy, zjistil, že všechny oběti byly členy podivného klubu Přátel fauny. Po nějaké době pozná fotomodelku, která se jmenuje Jeanne a o klubu hodně ví... (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....no pozrel som ešte raz a moje prvonadšenie vyprchalo...M.P. mi sympatocký nikdy nebol aj tu vyzerá ako nejaký "pičús"...dej je komplikovaný,pátranie nijaké,nelogické,nejako to samé sa odhaľuje....prekvapenie,zvraty nie sú....možno na tú dobu to bolo i erotické-z dnešného pohľadu také dietne ako nátierka humuss...v podstate nuda.... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydařené italské krimi není horrorem, ale ve svém důsledku sociálním dramatem. Dokonce se nejedná ani o klasické giallo, spíše o jakési prolínání žánrů, mezi nimiž samozřejmě nechybí thriller. Některé z vražd jsou drsnější - upálení či mrtvola na háku, jiné běžnější - třeba přejetí autem. Motiv se dlouho nedaří odhalit, nakonec se ukáže být úplně jiný, než si policie původně myslela. Placido si zahrál komisaře několikrát, včetně asi nejslavnější Chobotnice, postelové scény však připomenou i jeho další filmy, např. Bože, jak hluboko jsem klesla. Osobně mě velmi potěšila přítomnost Johna Steinera, padoucha z Bílého tesáka. Škoda, že nedostal ještě větší prostor. A opět krásné dívky, něco nahoty, svět modelingu a dobová italská hudba. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyčpělá a dnes už sotva průměrná detektivka plná nesmyslných dialogů, zbytečných scén a děr v logice. K dobru jí lze přičíst zajímavé provedení některých vražd, občas (ale opravdu jen občas) obstojnou dekadentní atmosféru a semtam nějaké ty kozičky. Za třetí hvězdičku ale vděčí pouze mým sympatiím k M. Placidovi a E. Wallachovi. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku až fraška plná podivností  ne nepodobných filmovým hrátkám Luise Buñuela. Nechybí nahota a sex či násilí, ale postupy klasického gialla jsou tu spíš jen v náznacích. Horor pak v žádném případě.  V závěru se pak překvapivě překulíme do klasické kriminálky s geniálními dedukcemi do té doby trochu natvrdlého komisaře a samotný závěr s jak jinak než vynikajícím Eli Wallachem mě opět vrátil k náznakům surrealismu. Pustit se jednoznačněji na pole nejednoznačnosti nebo zvolit přímočařejší "žlutý" tah na branku, šel bych dál než jen na půl cesty. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dekadentní detektivka >tipo giallo Italiano 76< ... :-/ . . . Ovšemže béčko jako vyšité, pro našince po těch letech od natočení snad nejlépe coby expost doklad toho, před čím že nás to ti naši normalizační kulturtrégři oficiálně tehdy tak chránili... ;-) . . . Nemůžu si pomoct, ale tenhle film tedy značně zestárnul, ve své upachtěnosti a některými hereckými výkony pak navíc už dnes vlastně působí až směšně... O jisté užvaněnosti a dobových filmařských klišé ani nemluvě... Docela by mě i zajímalo, jaké asi byly dobové reakce na film v zemi vzniku. Ale dohledávat to někde sám tedy nebudu... - - - - - (Poprvé viděno 28.3.2009 na dvd, komentář zde jako první - 29.3.2009) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama