Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu, ale mi se todle zpracování docela líbilo. Není to čistých 80%, ale spíše 70%. Knihu jsem nečetl a jediné zpracování, které jsem viděl bylo to s R. Chamberlainem, které se mi velice líbilo, o krapet více než toto. Děj je velice svižný, pojaty více dobrodružně než s R.CH. Laždé zpracování mělo své kouzlo. Co se týká děje, ani se od s R.CH. moc neodlišuje až na pár maličkosti. Nicméně pomsta se mi zdá taková méně zajímavá a propracovaná, což mi trošku chybělo. Ale zase je to nahrazeno větší dynamičností. Myslím si, že je to velice dobré zpracování, ale s R.CH. bylo o malinko lepší. Howgh! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesnej příklad toho,jaký trotlové koukaj na filmy( většinou na tabletku ,nebo nedejbože telefonku) a pak to ještě hodnotěj. a prskaj jako kdyby Saša dumas byl jejich příbuznej z šestýho kolena. Maj pocit, že autor zprznil jejich oblíbenej román hnusnym scénářem,  debilním obsazením,a takhle to nebylo, a tahle postava tam nebyla. Přece volná adaptace je tak skvělá věc ,tak proč by to mělo bejt úplně přesný. Tohle je prostě paráda se všim všudy, a asi jediný vysvětlení pro mě je, že když si vy debilové zapnete film, nesmíte mít hlavu v prdeli, nebo nesmíte sedět na hajzlu s novinama. 100%. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší verze, o které jsem si myslel, že už jsem ji kdysi hodnotil. Tahle má sice pěkné prostředí a výpravu, možná i nejlepšího abbé Farriu (Richard Harris), ale jinak to jak scenáristicky, tak i herecky stojí za prd a ač je to k nevíře, je to hrozně dlouhé. Sice jsem to viděl už kdysi dávno, ale pamatuji si toho dost - začátek mě bavil, ale po odjezdu z ostrova Montecristo to byla jedna velká nuda... 40%. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, když Hollywood dostane do rukou knižní předlohu. Ne že by předloha musela být svatou, ale u notoricky známého tématu - kterým Monte Christo bezesporu je - je třeba postupovat velice opatrně. V tomto případě vznikl paskvil, ve kterém se objevují všechny nectnosti americké produkce: snaha směstnat vše do televizní délky, byly zploštěny všechny motivace, základní podstata románu, totiž otázka OPODSTATĚNOSTI odplaty, byla redukována na mstu samu. Jednu hvězdičku dávám za slušnou filmařskou rutinu, druhou dávám jen kvůli tomu, že jsem jednu hvězdičku dal mnohem horším filmům. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Scénář zasahuje do předlohy opravdu mocně a místy vyloženě zbytečně a hloupě. Nicméně přes všechny neduhy (a není jich málo) bych to zas tak hrozně s tím Dumasem, obracejícím se v hrobu, neviděl. Je to zkrátka pojato hodně moderně a nuda to určitě není. Caviezel se typově na Monte Crista hodí (možná nejvíc ze všech) a scéna, kdy ho poprvé po letech spatřila Mercedes, byla nejlepší ze všech čtyř verzí, které jsem viděl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Kevin Reynolds sa rozhodol, že Abbe Faria (Richard Harris) sa do Edmondovej (Jim Caviezel) cely prekope zospodu. Nápad, že by sa prebúral cez stenu mu totiž pripadal ako filmové klišé. (ČSFD)

Reklama

Reklama