Reklama

Reklama

A Chinese Ghost Story

  • Hongkong Qian nu you hun (více)

Obsahy(1)

Výběrčí daní přijede do malého města, aby plnil svoji práci. Nikomu se dvakrát nechce poskytnout mu ubytování, takže skončí ve starém chrámu, kde prý straší. Tam potká taoistického šermíře, který jej varuje před nebezpečím, a krásnou dívku, do níž se zamiluje. Problém je v tom, že pověsti o strašení nelhaly a dívka je do toho očividně nějak zapletená... (Morien)

(více)

Recenze (50)

molotov 

všechny recenze uživatele

Romantická hororová pohádka, kterou bych malým dětem rozhodně nepouštěl. Na mnoha místech je neuvěřitelně šílená, něco takového se moc často nevidí. Triky jsou na úrovni Červeného trpaslíka a nejen triky. Stejně jako u trpaslíka jsou i tady to nejdůležitější vynikající nápady, kterých je film plný. Někdy je těch šíleností i na mě moc, ale jinak je to moc pěkný film, který má duši a tou si vás získá. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Asijská pohádka o tom, kterak se rek popleta do strašidelného domu dostal, kde do sladké prokleté dívčiny se zamiloval, s legendárním zabijákem potvor se spolčil, spolu s ním řadu soubojů s oživlými mrtvolami, duchy a obřím hnusem svedl a svou vyvolenou prokletí zbavit se pokusil. Zábavný mix mystického horroru, létacího kung-fu a komedie. Jen škoda nepřehledného střihu akčních částí, jinak by to opravdu bylo dokonalé. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Z jednak amatérskeho, ďalej k tomu i pomerne dosť béčkového, vrátane snáď i video titulu: Čínskeho duchovného príbehu; som mal konkrétne až tak mimoriadne otrasný zážitok, [1.] ktorý by som vskutku už asi vôbec nechcel zažiť znovu, [2.] ba ani by som ho nedoprial ani tomu úplne najhoršiemu nepriateľovi; [prológ] nakoľko sa naprosto i zásadovo vyhýbam presne týmto »duševným dunihlavom«, no zároveň podotýkam, že nie zrejme vždy sa to i dá. • Skrátka; táto maximálne nevkusná zlátanina, nielenže nemala žiadnu hlavu a ani pätu, ale súčasne sa ešte tvárila i seriózne, s množstvom šialených záhrobných scén, duchov, démonov, či dokonca povedzme i bojových umení, z čoho sa vari automaticky vytváral naprostý «čínsky guláš», z ktorého ma obzvlášť rozbolelo brucho, fuj, totálny humus! • A potom nakoniec 1*, je v podstate za čo? ZHRNUTIE:  Akési zmilovanie sa nad touto "sračkou" z mojej strany, pramenilo najmä z miestami zaujímavej hudby alebo do titulu vložených niekoľkých, aspoňže vkusných piesní, v opačnom prípade sa jednalo o niečo, z čoho asi budem mať hodnú chvíľu ešte hodne divný pocit! Výsostne nedoporučujem, iba na vlastné nebezpečenstvo! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda nic extra po takovéhle hodnocení jsem se neskutečně těšil, těšil jsem se na strach společněs kung-fu filmem spojeným dohromady, ale výsledek se mi zdál trošku přeplácanej. Příběh není nikterak objevný ale dokáže zaujmout, ale celkem mě zklamalo že na obrazovce se toho děje až moc. Ale zas tak hrozné to nebylo. Atmosféra by se dala na začátku krájet. Ale po chvilce se okoukala a některé romantické scény mi byly strašně naobtíž. Nicméně film bych zařadil spíše do průměru ale víkrát na to asi ani koukat nebudu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romantické fantasy s příchutí wuxia a špetkou hororu s výraznou komediální přílohou aneb klasická čína na talíři. Jde jen o to, zda vám tahle směska chutná či nikoliv. Zejména naivní hongkongský humor může leckoho odradit a těm, kteří jsou na něj vyloženě alergičtí rozhodně nedoporučuji.  Osobně mne pak po letech hodně bavila romantická linie, tklivá a stylizovaná. Siu Sin měla krásné nohy, oči  a zřejmě i dvojky , ale ty ukáže jen Lingovi v pamětihodně koupelnové scéně.  Kouzelné jsou i triky, zejména u překrásných mechanických zombie mi hned naskočil slavný Ray Harryhausen, ale pobaví a nadchnou i další monstra a jejich jazyky či chapadla. A díky vydařené sladkobolné ústřední písni nakonec silnější trojka přepadá do slabší čtyřky, ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama