Reklama

Reklama

A Chinese Ghost Story

  • Hongkong Qian nu you hun (více)

Obsahy(1)

Výběrčí daní přijede do malého města, aby plnil svoji práci. Nikomu se dvakrát nechce poskytnout mu ubytování, takže skončí ve starém chrámu, kde prý straší. Tam potká taoistického šermíře, který jej varuje před nebezpečím, a krásnou dívku, do níž se zamiluje. Problém je v tom, že pověsti o strašení nelhaly a dívka je do toho očividně nějak zapletená... (Morien)

(více)

Recenze (50)

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Přízrak své oběti omotává chapadly a snaží se je zlikvidovat tím, že jim svůj jazyk - jistě jen náhodou připomínající penis - nacpe do úst. A když se mu to nedaří, poplive nebožáka hustou bílou substancí, načež několik minut zírám na padesátiletého vousáče, jehož celý obličej je olepen spermatem, které stéká po jeho vousech... No, asi kvůli pomýlenému žánrovému zaškatulkování na csfd jsem nejen v tento moment opravdu vyjeveně zíral na to, co jsem si vlastně pustil. Sinnui yauman je především komedie, a to komedie situační, což se v první polovině nepěkně bije se snahou o navození tajemné atmosféry. Ta tedy představuje jednoduchý romantický příběh s lehce záhrobní tématikou a vydatně odlehčovaný humorem, ale docela pěkně zpracovaný. V druhé polovině jsem si pro změnu připadal, jako bych hrál Diablo II na Matějské pouti. Vousáč vykřikuje zaklínadla a z rukávu metá firebally na všechny strany, postavy i předměty létají vzduchem sem a tam, ale kvůli šílenému kameramanovi a střihači ani nevím, kde je nahoře a kde dole, a motá se mi hlava. Na takhle agresivní a zmatečnou podívanou se mi opravdu špatně kouká. Nebýt silně nepovedených akčních scén, byla by to příjemná pohádka, takhle uděluji pouze silné **. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Ano, zklamalo mě to vcelku, protože to je přes všechny ty efekty a obsazení pořád jen normální pohádka pro dospělé s příliš snadným řešením. Očekával jsem příliš… Co však nechápu je ignoranství nabubřele dávané najevo kritikou triků u filmu, který vznikl v roce 1987 v Hongkongu. Podle všeho jde totiž o „áčkový“ titul se skvělými triky s ohledem na místo a rok vzniku. 60 % ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

skor slabe styri...prakticky ani nemam co vytknut, len ma to nechytilo tak ako som si zelal. vizual je velmi schopny, zastarale digitalne efekty nevadia. mna osobne do deja nevtrhol pribeh, tuto vytku mozem kludne prisudit casu kedy film vznikol.. skoda, ze som film nevidel par rokov dozadu na nejakej osarpanej vhske.. 70% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Z jednak amatérskeho, ďalej k tomu i pomerne dosť béčkového, vrátane snáď i video titulu: Čínskeho duchovného príbehu; som mal konkrétne až tak mimoriadne otrasný zážitok, [1.] ktorý by som vskutku už asi vôbec nechcel zažiť znovu, [2.] ba ani by som ho nedoprial ani tomu úplne najhoršiemu nepriateľovi; [prológ] nakoľko sa naprosto i zásadovo vyhýbam presne týmto »duševným dunihlavom«, no zároveň podotýkam, že nie zrejme vždy sa to i dá. • Skrátka; táto maximálne nevkusná zlátanina, nielenže nemala žiadnu hlavu a ani pätu, ale súčasne sa ešte tvárila i seriózne, s množstvom šialených záhrobných scén, duchov, démonov, či dokonca povedzme i bojových umení, z čoho sa vari automaticky vytváral naprostý «čínsky guláš», z ktorého ma obzvlášť rozbolelo brucho, fuj, totálny humus! • A potom nakoniec 1*, je v podstate za čo? ZHRNUTIE:  Akési zmilovanie sa nad touto "sračkou" z mojej strany, pramenilo najmä z miestami zaujímavej hudby alebo do titulu vložených niekoľkých, aspoňže vkusných piesní, v opačnom prípade sa jednalo o niečo, z čoho asi budem mať hodnú chvíľu ešte hodne divný pocit! Výsostne nedoporučujem, iba na vlastné nebezpečenstvo! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, nejdřiv sem si myslel, že to bude taková pohádka, ale když tam hned na začátku letí useklá hlava, tak sem trošku zapochyboval a následně radši změnil názor a přistoupil spíš na temnější romantickou fantasy a ono to tak více méně je. Samotná legenda na který celej příběh staví neni níc omračujícího, spíš bych řek, že to bývalo i celkem často vídatelný i v našich pohádkách, když pominu duchy a temnou stránku filmu, základ je podle mě dost podobnej, ale působí z toho taková ta stará asijská atmosféra fantasy, což je jenom a jenom plus, krom toho herecký zastoupení taktéž pěkně sympaticky vybraný, takže teď už nezbývá nic jinýho než skouknout druhej díl a dozvědět se jak reinkarnace dopadla ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama