Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora byl poslední hororový počin ve formátu antologie, který jsem viděl. A byl jsem pořádně zklamaný. Nebylo to podle mého gusta. Kdežto tady....tady jsem od prvních pár minut vnímal, že jsem s tvůrci naladěn na stejnou notu. Je to chytré, potměšile rozverné, nebere se to vážně, ale zároveň je to pořád hororovité. Zprvu spíš fantaskním způsobem, ale ve třetím příběhu se dost přitvrdí. Forma jakou jsou příběhy prezentovány, postava Darka i Sam....bavilo mě to. Dokonce i ten twist byl vcelku povedený. Když nebudete čekat temný horor a la Flanagan, nejspíš zklamaní nebudete. Za první půli 4* čisté, za druhou poctivé 3*, celkem pak lepší 3*. PS: Že jde o dvojitý Spindellův debut, by mě ani chvilku nenapadlo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuál je nadmíru vydařený, místy téměř Burtona nebo Gilliama evokující. Je tedy s o to větším podivem, že někomu stojí za to vyhodit fůru prachů a dát si takovou práci s výpravou na tak jalový scénář. Není to dílko ani horrorové, ani komediální, zjevně mělo být něco mezi tím, ale nefunguje to, aspoň ne na mě. Spojovací linie příběhů je slabý průměr s nevyužitým potenciálem... vlastně stejně tak i první povídka ("zlodějka"). Druhá ("těhotný") je hodně trapná kravina, třetí ("humánní euthanasie se surovým doražením a následnou kvadraturou kataleptické manželky") by mohla být slušná, nebýt příšerného týpka v hlaroli a celkové grotesknosti. Jen čtvrtá je nadprůměrná, s dobrou zápletkou i pointou, a to díky tomu, že je to (jak jsem pochopil) rejžův předcházející kraťas z r.2015 do filmu zakomponovaný. Jen kvůli závěrečné čtvrtině a celkové estetické stránce dávám třetí. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The Mortuary Collection neboli Povídky z márnice je celkem fajn oddechová sbírka příběhů, která se dá srovnávat s letošními Books of Blood. Ty na mě ale zapůsobily více a výsledek byl daleko lepší, nicméně i tento film stojí za zhlédnutí. Co vidím jako největší problém, že se tvůrcům nepodařilo vytvořit pouto mezi divákem a postavou, jako tomu bylo v předchozím zmíněném filmu, postavy jsou rozebrány jen povrchně a to způsobí, že si na povídky za týden nikdo moc nevzpomene. Jinak má film ale víceméně pozitiva, ať už solidní retro vizuál (který se fandům žánru bude líbit), tak dost nápadité povídky (fuckboy, na kterého sešle jeho "obět" dost nevšední kletbu - nebudu spoilerovat, nebo manžel, který má na krku paralyzovanou ženu, a tak se jí pokusí zabít...). Výsledek je docela kvalitní jednohubka na dlouhý večer, která se bude líbit širšímu publiku, protože zabrušuje více do fantasy stylu a není to čistě jen krvavý nebo duchařský horor, ale sám si podráží nohy povrchně načrtnutýma postavama, na kterých by měl právě podobný film alespoň trochu stavět. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Diabol sa skrýva v detailoch.“ Hororové poviedkové filmy nemám príliš v láske, ale zas ak aj nejaký príbeh človeka nebaví, spravidla nasledujúci to napraví, čiže je veľká šanca, že sa vám to ako celok bude páčiť a neskončí to fiaskom. Sympatickým bonusom je tu miláčik Clancy Brown, ktorý jednotlivé príbehy prepája. Nie je to žiadne veľdielo, ale v rámci žánru príjemný a pohodový štandard. Svoje robí pochopiteľne i prostredie márnice resp. pohrebného ústavu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Starý šéf márnice hľadá asistentku. Prihlási sa mu pekná mladá blondínečka a začnú si rozprávať strašidelné príbehy. Prvý o zlodejke v kúpeľni a príšere toho ešte veľa neponúkol, no za taký krátky čas ani nemal kedy, takže logicky ani nemal čo pokaziť. Ostatné sú parádne. Druhý je o chalanovi, ktorý podcenil sex bez ochrany, tretí o smrteľne chorej žene, ktorá je na obtiaž a treba sa jej zbaviť, posledný o akčnom fighte medzi pestúnkou a psychopatickým vrahom detí. Je to celé nakrútené v takom stareckom štýle, ktorý evokuje staré dobré Poviedky zo záhrobia. Jednotlivé segmenty sú zábavné, atmosféra podarená, nájde sa aj zopár prekvapení, jednoducho veľmi príjemne strávené necelé dve hodinky a možno jedna z najlepších antológií za posledné roky. Tak prečo by som mal šetriť na hodnotení? ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama