Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím, ale bylo to fakt dobrý, což moc často o amatérských filmech neříkám. Chvílema jsem nevěděl, jestli se koukám na něco vážnýho nebo na komedii s Etzlerem, ale nakonec převážilo to první. Stylovej závěr a příjemný, napětí udržující hudební doprovod byla dobrá volba pro režijní debut za 7 papouchů. Well done. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se v podstate jedna o amaterskej film, je to hodne povedeny. Samozrejme herci nejsou kdovijaky, celkove to pusobi levne a misty amatersky, ale o to tady nejde. Tady jde o to, ze timhle filmem na sebe poprve upozornil Rodriguez, vymyslel pribeh, kterej pak perfektne rozved v Desperadovi a skutecne tu plati, za malo penez hodne muziky. ()

Reklama

Matros 

všechny recenze uživatele

Celovečerní prvotina jednoho z nejrozporuplnějších světových režisérů, který ukázal, kterým směrem se bude ubírat ta lepší půlka Roberta Rodrigueze (ta druhá půlka točí filmy pro retardované děti). Film který si zaslouží obdiv už jen proto, jakým způsobem byl financován a v jakých podmínkách vznikal. I přes celkovou průměrnost tohoto filmu se Robert stal vzorem a inspirací začínajících filmařů po celém světě, tudýž je velmi cenný. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu ční lacinost na každém kroku, což ale Rodriguez dokázal udělat předností filmu. Když divák přistoupí na to, že to je v některých momentech poměrně nereálné, bude se dobře bavit. Herci jsou dobří, někteří přehrávaj,ale to už tak u amatérských filmů bývá. Desperado je mnohem lepší, na druhou stranu nemá to kouzlo Mariachiho. Mariachi se povedl, jsou tam dobré hlášky, pěkná "baba", násilné scény, co chtít víc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez ukazuje, že amatérská, nezávislá tvorba, může stát za to, a to i v případě, kdy prostě není dostatek peněz. Když se chce, tak ono to vždycky nějak jde. "El Mariachi" v sobě má skutečně dobré, zajímavé scény, které neztrácejí ani provedením, naopak i díky němu jsou tak dobré. Povedený celovečerní debut, který následuje skvělá filmová smršť. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Robert Rodriguez nikomu z vedlejších herců nedal před natáčením scénář, pouze jim řekl, že jim pomůže s dialogy. (Benjamin-L)
  • Film stál pouhých 7000 dolarů. (cariada)
  • V roce 2011 byl film uložen do Národní filmové knihovny jako kulturně, historicky a esteticky významný. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno