Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 19 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Recenze uživatele Elio k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2020) (S01) 

Nějak poslední dobou oceňuji tyhle konzumní záležitosti bez hlubší myšlenky mnohem víc než vážnými tématy prostoupené filmové poklady. Koneckonců, tyhle příběhy jsou tu od toho, aby nám pomohly odstoupit od reality a prostě si odpočinout, v čemž mi Bridgerton vážně pomohl. Je to samozřejmě záležitost primárně pro ženské publikum, takže se můžeme kochat krásnými róbami, účesy, stylizovaně barevnými scénami... ale to je možná tak všechno. Příběh je to sice pěkný, postavy zajímavé, více či méně, některé i trochu více realistické, ale povětšinou jsou interakce mezi nimi natolik směšné a neuvěřitelné, že se budete chytat za hlavu. To, že vše je naprosto nelogické a zcela nerealistické, asi nemusím komentovat. Zároveň mám ale pocit, že představit tuhle typicky červenou knihovnu ve světle kýčovitých scén a interakcí byl tak trochu záměr. Ať tak či tak, já se bavila. A jsem zvědavá na další sérii. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Tak si to shrňme. Je to záležitost čistě pro ženské publikum. Pokud nevěříte, pak se stačí podívat na původní obálku knižní předlohy, která je bez skrupulí čistokrevnou červenou knihovnou a ničím víc. A to je asi tak vše, co je potřeba vědět. Máme tu drama, krásné, i když trochu absurdní kostýmy, vztahy, konflikty, velkou lásku... no a prostě vše možné, co je vůbec tak daleko od reality, ať už té historické, nebo té dnešní, jak jen to jde. S tímto a ničím víc je potřeba počítat. Samozřejmě jde o velmi telenovelovou záležitost se steamy scénami, neexistujícími problémy a absurdními konflikty. Ale nejsou tu tyhle žánry přesně proto, aby nám pomohly na chvíli utéct od reality a zabývat se "těžkostmi" vyšších tříd viktoriánské Anglie prostě jen proto, že to je zábava? Já říkám, že ano. A i když mě osobně druhá série trošku zklamala, protože jsem prostě měla velká očekávání, pořád spatřuji vysokou hodnotu těchto "špatných seriálů". Protože udělat tak špatný seriál, abyste se při něm nehorázně bavili, je samo o sobě umění. A osobně si myslím, že se z tohoto pojetí stává i tak trochu nově vznikající žánr v oblasti televizní zábavy. Takže, nahoďte tiary a pusťte se s radostí a šálkem čaje do sledování tohoto barevného světa. A jednoduše se bavte absurdními konflikty viktoriánské Anglie, které by se daly vyřešit v případě rozumné dospělé komunikace během jednoho dílu. ()

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama