Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční pohádka Naďi Jurkemikové a v režii Kristíny Herczegové nás zavede do krásné přírody na Slovensku a na Moravě, kde žijí prazvláštní lesní bytosti. Vládcové jedné lesní říše, královna Nabbiel a král Archivald se rozhodnou darovat svým věrným služebníkům, čarodějnici Sebele a čaroději Bendegůzovi čarovný kamínek, který dokáže spravedlivě splnit všechna přání. Sebela a Bendegůz se hned nemůžou rozhodnout, jakým způsobem kámen použijí. Zatímco Sebela má lidi ráda a ráda jim pomáhá, Bendegůz považuje lidi za sobecké a snaží se je zlomyslně pokoušet. Uzavřou spolu sázku. Pokud kamínek lidé použijí častěji k nesobeckým účelům, vyhraje Sebela. Pokud však ne, vyhraje Bendegůz. V té chvíli přijíždí na panské sídlo v malebné přírodě rozmařilý hejsek, mladý hrabě Henrich, v doprovodu své sestry Julie a komorníka Vendelína. Henrich se rozhodne získat peníze na svůj rozmařilý život nerozvážnou těžbou dřeva z lesa a lovem lesní zvěře, což by vlastně znamenalo likvidaci lesa i zvěře. Do cesty se mu postaví nejen obyvatelé lesa, ale i vesničané, vedení mlynářem Matoušem a Henrichovou sestrou Julií. Co se stane s čarovným kamínkem? Komu pomůže? Kdo vyhraje sázku? Bendegůz nebo Sebela? Dokáží lidé a lesní bytosti zachránit svůj čarovný svět plný lásky, dobra a porozumění? Jsou lidé ještě někdy ochotní myslet víc na jiné, než sami na sebe? V hlavních rolích sympatických lesních čarodějů se můžeme těšit na skvělou dvojici Zuzanu Bydžovskou a Adyho Hajdu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Docela pěkná pohádka.Tolik kritiky si nezaslouží.Jsou mnohem horší pohádky.

jundrak

jundrak (hodnocení, recenze)

Kdo tak strašně zprasil ten český dabing, tak toho by měli popravit. Ten si nic jiného nezaslouží !! Nebýt aspoň té krásné přírody, tak se na to nedalo dívat.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Oktavianus to napsal precizně za mě, včetně toho postřehu s Křížem. Příběh bez špetky logiky s nulovým herectvím prostě krásná výprava nezachrání, navíc to, co mělo bejt magický, včetně postav toho lesního světa, dostalo úplný minimum prostoru. Ještě bych doplnil svůj silnej dojem, že hudební složka šla úplně mimo děj a vůbec tý slabotě nepomohla, naopak ji potápěla ještě hloubš.

miz.

miz. (hodnocení, recenze)

Očekávám, že nejpozději zítra se k autorství tohoto kokotiny přihlásí Islámský stát. Fuj. 

oldlamehand

oldlamehand (hodnocení, recenze)

Zlatá komunistická propaganda. Komouši narozdíl od environmentalistů občas dokázali natočit i něco koukatelného.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Vypadá to opravdu na Pána prstenů po Slovensku. Sledování raději vynechám nechci zbytečně zvracet.

Reklama

Reklama