Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězni v táboře Stalag Luft III se pokoušejí spojit s vnějším světem. Hlavním cílem 100. bombardovací skupiny se stává Berlín. Rosie učiní klíčové rozhodnutí. (Apple TV+)

Recenze (15)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme o nějakých 5 měsíců později ve Stalagu Luft III (březen 1944) s prostřihy do Anglie, kde “stovka” podnikla nálety na Berlín (6.3.1944, 8.3.1944). Vše je bráno z pohledu pozemního personálu (do vzduchu se podíváme na 3 minuty). Epizoda si vzala koncept z té minulé, co pár minut to střih na druhou linku. Oproti minule mají naštěstí zajímavější obsah i spád. Třeba zakomponování “velkého útěku” (24.3.1944) za mě přidalo hvězdičku. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klidně bych šel i do plného počtu, protože linka ze zajateckého tábora přináší něco nového, a k  tomu dostává větší prostor nová hlavní (a konečně i další zapamatovatelná postava) Rosenthal je slušný tahoun, a letecké bitvy jsou pořád dostatečně epické, nebýt dvou věcí: Linka útěku z Evropy se nakonec odehrála komplet mimo děj, což je škoda, ale asi to bude kvůli tomu, že něco podobného nás nakonec čeká s hlavními hrdiny (Butler, Turner). Druhou protivnou věci je romantická linka navigátora. Očekávám, že povede k smrti oné důstojnice, jinak její logické opodstatnění v ději nevidím. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než předchozí díl, ale režisérsky nezvládnutý. Bitvu nad Berlínem to chtělo protáhnout, zdramatizovat, ne 5 vteřin záběru na (působivý) provoz všech letadel v denní špičce. Konečné shození bomb potřebuje přinést pocit zadostiučinění. Tohle bylo naopak vyobrazeno jako naprostá pohoda. O zábavu se tak starali táborníci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že se nám tvůrci snažili v celé sérii naservírovat na tácu kompletní menu. Tedy, že nebudeme jen v osmi dílech sledovat padající fortressy a krvavé souboje ve výšce pěti kiláků na obloze. Letecká válka znamenala i obrovské množství těch co měli kliku a po nouzácích či vyskočení padákem přežili a dostali se do nějakého Stalagluftu, nebo vyjímečně k odboji. Tento díl se nám snaží ukázat život v takovém zajateckém táboře pro POV. A i když hrdinové žehrají na poměry, kdyby viděli jak žili ruští zajatci případně vězni v pracovních a koncentračních táborech, náhle by jim ta cimra s celkem dobře vybavenou knihovnou a k jídlu ten neustálý tuřín a brambory nepřipadaly až tak strašné. Já seriál hodnotím komplexně a i když bych byl rád aby se tam taky více bojovalo, pořád jsem hodně spokojený. * * * * ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako oni tam řeknou, že je poprvé doprovázeli Mustangy a vidíš 3x, jak ta letadla proletí kolem bombardérů, pak někdo zařve skopčáci, pak tak 30 vteřin všude možně létají stíhačky, shodí bomby a blik, přistávají na základně. To ne ty vole 😂😂😂 Z bitvy jsou tam tak tři minuty. Tpč, Vládcové nebes ty vole. Užvaněná sračka, co je víc na zemi než ve vzduchu, fakt super 😂 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama