Reklama

Reklama

Návrat Lew Harpera

  • USA The Drowning Pool
Trailer

Soukromý detektiv Lew Harper vězí po krk v problémech. Stará láska ho najala, aby objasnil zdánlivě rutinní případ vydírání. Při vyšetřování se dostane tak hluboko, že mu možná dojde dech nadobro. Paul Newman se vrací v roli bystrého detektiva, kterého si poprvé zahrál o devět let dříve ve filmu Harper. Ve snímku podle románu Rosse MacDonalda, režírovaném Stuartem Rosenbergem (Frajer Luke) uvidíte Joanne Woodward v roli neworleanské ropné dědičky, která se na něj obrátí s žádostí o pomoc. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Han22 

všechny recenze uživatele

Paul Newman se po devíti letech vrátil k roli detektiva Harpera, přičemž jedničku jsem si musel přečíst na wiki, abych si vzpomněl o co šlo. A s druhým dílem to bude po nějaké době podobné. Je to typická pomalá a  zamotaná detektivka, která se příliš dlouho rozjíždí a ve finále na Vás vyvalí smršť zvratů, které jsou ve stylu jedničky "všichni jsou vinní". Je tu v podstatě bohatá rodina - babička, matka, otec a teenagerka, naftař a jeho žena, dva poldové a řidič a každý něco skrývá, někoho zabije, nebo zařve. Moc mě takové detektivky neberou, prostě mě to nedokáže strhnout. Na druhou stranu natočené je to dobře, scéna ze zaplavovaného blázince je výborná a Melanie Griffithová tu v dalším filmu po sobě hraje v 17ti opět couru a ještě něco horšího. Stejně jako u jedničky 3*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vskutku poctivá kriminálka, která má v mnohých pasážích opravdu zdařilou atmosféru a dovede být i napínavá. Potěší nejen prostředí, v němž se odehrává, ale i hudba a pochopitelně Paul Newman. Pro mě je Návrat Lew Harpera srovnatelný s prvním dílem, ze kterého si pamatuji zejména bazénovou scénu s Mirandou. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Paul Newman je sice dobrý herec, ale tady jaksi neměl co hrát. Těch pár pokusů o hlášky vyznělo velmi rozpačitě až trapně. A celý ten případ? Těžká slabota, člověku se ani nechtělo nějak zapojit, aby se pokoušel odhalit, o co jde. No, velmi průměrný film s nevyužitým potenciálem jednoho dobrého herce. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi poctivý film, který je slušným thrillerem, přestože jde o adaptaci detektivního románu. Rosenberg si dal dost záležet, i když se nejedná o žádného Frajera Luka nebo Brubakera. Propracovaný a detaily nešetřící snímek, který si pro jistotu čtvrt hodiny před koncem odskočí do úplně jiného rytmu (Začne to ranou v telefonní budce a pokračuje celkem dramatickou "vodní" scénou). Ústřední Newmanova postava si zachovává jisté svérázy, sympatií se k ní ale rozhodně neubráníme. Slušné jsou i Joanne Woodward a začínající svůdná Melanie Griffith. A Killing Me Softly jako ústřední melodie funguje na jedničku. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Což o to, atmosféru to nepostrádá, ovšem vyjma scény v zatopených lázních nenabízí více zapamatovatelných okamžiků. Paul Newman a Stuart Rosenberg se však nemají za co stydět, i když mají na kontech dost lepších věcí. 60%. P.S.: Melanie Griffith musela do krásy ještě pořádně dozrát. Tady je za největší sexbombu Gail Strickland a to nejen proto, že se ve většině scén pohybuje v mokrých bikinách. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje i Newmanova manželka Joanne Woodwardová. (cariada)
  • Po filmu se pojmenovala americká metalová skupina Drowning Pool. (Fenk)

Reklama

Reklama