Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že z tohohle mohl být fakt westernový hit, notabene když k tomu mělo přístup široké spektrum lidí kvůli Netflixu. Ale bohužel se nestalo, což je škoda, protože ta jména za tímto projektem slibovala určitě víc! Režie a scénář Paul Greengrass, hudba James Newton Howard, kamera Dariusz Wolski a Tom Hanks coby hlavní hrdina. Trochu mě pak ve výsledku zaráží, že nejlépe si z nich vedl Howard, jeho soundtrack dokázal balancovat mezi slušným napětím (přestřelka, pouštní bouře) a klidnými momentkami, kde hudba měla skoro až melancholický nádech. Což o to, krásné scenérie filmu pomohly, ale zápletka mi přišla dost sterilní. Nezaznamenal jsem, že by se pouto mezi Hanksem a malou holčičkou za ty dvě hodinky posunulo na nějakou vyšší úroveň, v tomhle je třeba True Grit úplně jinde. Takhle....Své momenty to nabídne (konec potěší), ale jako celek to na nejlepší žánrové kousky nemá. Za mě 6,5/10 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tato movie road se mi velmi líbila. Realisticky (pravděpodobně) zobrazená společnost v Texasu po občanské válce v Americe. Krásná krajina. K filmu padnoucí hudba. Výborná chemie mezi hlavní dvojicí - tradičně skvělý Tom Hanks a dvanáctiletá německá holčička. Příběh dítěte nedotčeného civilizací, který dokáže rozesmutnit i nadchnout. ■ P.S. Kdo čeká western, bude sklamán - toto je prostě příběh z Texasu druhé poloviny 19. století. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Short stories of the wild west. Greengras má režii v malíku a Hanks je pan herec, a spolu by dokázali prodat i čtení telefonního seznamu, takže jeho soubor příhod cestujícího předčítače nenudí vůbec. Ale taky v něm není nic víc, ani ty ambice na něco výraznějšího. Jen pár vyloženě random příhod z Texasu vzpamatovávajícího se z občanské války, rámovaných okoukaným příběhem smutného dědy který se sbližuje s antisociálním děckem. Takže docela příjemně odpočinkový western, ale zároveň asi nejslabší Greengrassův film - ne proto že by byl jakkoli špatně natočený, ale proto že není ani trochu zajímavý, a to je od jednoho z nejlepších režisérů současnosti docela zklamání. 7/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem zklamán z faktu, jakou roli dostala nakonec Helena Zengel, na kterou jsem se asi těšil nejvíc. Je to jakýsi mix mezi "Narušitelkou systému" a něčím, co sám ani nevím, jak lépe popsat. Přitom na to evidentně má, ty její pichlavé oči na konci to byla nádhera, ale tady jsem si ji bohužel moc neužil. Tom Hanks a vlastně i celý film působí převážně přesvědčivě a jede to přesně v těch kolejích, jaké jsem zhruba po dvaceti minutách tipoval. Solidně, lehce předvídatelně, prostě westernově se všemi klady a zápory, které jednou za čas určitě neuškodí. Tři na něco málo pod půl vzhledem k tomu, co jsem napsal na začátku a také k faktu, že Paul Greengrass natočil už mnohem lepší filmy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"News Of The World" sa konečne dostali aj k nám tak si môžeme vypočuť, čo nám Tom Hanks v tejto role povie za novinky. Myslím si, že film reálne môžem označiť slovom - fungujúci. Nie je nič v čom by reálne pôsobil nudne, má dobrý spád, príbeh sa dá celkom ľahko sledovať, stretávame sa s postavami aby sme sa od nich postupne posunuli ďalej a podobne. Reálne je to film o dvoch ľuďoch, ktorí však počas svojej cesty niekoľko ďalších zaujímavých osobností môžu stretnúť. Máme tu akčnejšie momentky, máme tu tichšie momentky a film to medzi sebou strieda. Aspoň teda spočiatku. Ku koncu už sa z toho stane vyslovene dramatická jazda. No film ma nenudil najmä vďaka tomu, že priateľstvo medzi Kiddom a Johannou je spracované veľmi dobre a páči sa mi ako sa učia jeden druhému rozumieť, komunikovať spolu a podobne. Vďaka tomu pre mňa aj vynikol záverečný moment a odkaz filmu. No na druhú stranu je treba potvrdiť, že film nemá žiadny moment, kde by som ho ohodnotil ako vynikajúci. Pre mňa je to fungujúci dobrý film, ktorý som si pozrel rád. Len tento mesiac som ale videl niekoľko filmov, ktoré na mňa mali oveľa silnejší efekt. Tom Hanks je majster charizmy a vie vždy svoje role skvele predať. No neočakávajte od toho nový filmový trhák. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Jedná se o Hanksův první film s westernovým žánrem. (SONY_)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama