Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (85)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Já si nemyslím, že musí být kvalitní díl fantasy seriálu plný akce, potoků krve a volně poletujících částí lidské anatomie, pokud tvůrci zvládnou dát dohromady dialogy na úrovni rozhovorů Varyse a Tyriona z GoT. Ryan J. Condal to ale neumí. No, a tak divák sleduje spoustu nudných a svým způsobem zbytečných žvástů, což mě po půlhodinovém porovnávání, kdo ho má delšího, fakt hodně otrávilo. K dovršení všeho neštěstí, tady draci fungují jen jako to, co Britové nazývali "fleet in being". Dnes se tak používají jaderné zbraně. Prostě čas od času zvednete dekl sila, aby všichni ostatní viděli, že ještě nezkorodoval. Proti nukleárnímu arsenálu má drak ovšem tu výhodu, že můžete jeho schopnosti využít při táboření nebo kremaci. Byla to fakt bída, ale díky českému dabingu jsem se naučil už druhé slovo, které jsem dosud neznal. Kamenotepec. Přísahám na holý pupík, že než se změním na hromádku instantu, chtěl bych toho řemeslníka vidět při práci. To bych si opravdu moc přál:-D / Poučení: A pedofilové zklamaně zavyli... ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále takové nemastné neslané. Navíc CGI "záběry" hlavně na stavby a města jsou jak z RPG her roku 2010. :oT Aneb tenhle seriál není odpad, ale ničím mě to zatím nechytlo. I děj je v prvních dvou epizodách strašlivě jednoduchý a předvídatelný. První díly a série GoT byly, co se hlavně scénáře a postav týče, kvalitou úplně jinde. Lidi, kteří tu píší o tom, že se rozjelo nějaké vysoké pletichaření a politikaření, zcela upřímně nechápu nic z toho jsem tam osobně neviděl. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě Suchařípy mizerný casting, vsechny držky unylé, nezábavné, bez charisma, nejhnusnější princezna, co svět fantasy pamatuje, herecké absolutní poleno, děj udřístaný o ničem, toto nesahá GoT ani po palce a obávám se, že se to už nevybere. Pusť si první a druhý díl Trůnů a pochopíš, kde to drhne. Všude. Nuda k uzoufání. Dvě za hudbu a úvodní titulky. Červíčci a krabi pro efekt to opravdu nezachrání. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězda dolů za zbytečné odsuny od předlohy za účelem spektáklu. Jinak ovšem ale fantastická epizoda s Shakespearovskými dialogy, mistrnými herekcými výkony znovu překonávající dokonce i GoT. Milly Alcock má velice silnou přítomnost o které si neschopné dřevo Emilka Clarková mohla nechat pouze zdát. A peníze na tomhle seriálu jsou vidět. Je to až paradoxní jak o něco horší a něco lepší tento seriál dokáže být zároveň. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rhaenyra nám začína vystrkovať rožky, fajn. Svedčí jej to. Inak dlhú dobu ťažké klábosenie, nie moc záživné, asi sa pripravuje pôda pre ďalšie udalosti. Oceňujem aký slušák je kráľ Viserys, možno až moc na pomery GOT sveta. Aj by sa mohlo trochu pritvrdiť už, či už v bojoch alebo vzťahoch. Na druhú stranu, dráčikovia sú parádny a všetci sú z nich náležite posraní, majú vážnosť aká im náleží. Rovnako ako v prvom dieli, sa na sto percent vsádza na serióznu až bezútešnú atmosféru. Zatiaľ mi to vyhovuje. Ideme ďalej. (6/10) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)

Reklama

Reklama