Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina teenagerů závislých na technologii se dostane do offline tábora. Společná turistika v lese bez přístupu k smartphonům však nekončí tak, jak to naplánovali organizátoři. Budou muset bojovat o skutečný život s něčím, co neviděli ani v nejtemnějších koutech internetu. Tváří v tvář smrtelnému nebezpečí číhajícímu v lese, objevují skutečné přátelství, lásku a oběti. Vyjdou z toho celí nebo v krvavých kouscích? (překlad: LIVINGDEAD) (dixx)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Slasher z Polska? No ty vole, to musí být pořádná jetelovina, říkal jsem si zcela přesvědčený hned předem. Ovšem hle, ty vole po druhý, on to nebyl v žádném případě ani trochu průser. Samozřejmě nebudu tvrdit, že se jedná o prvotřídní vybíjenou, která by mohla konkurovat těm nejznámějším klasikám daného subžánru, pocházejících hlavně ze zámoří, nicméně že právě u našich severních sousedů vznikne takovýto film, tak to jsem velmi příjemně šokován, jelikož to celé vážně nepůsobí očekávaně debilně, naopak, ve většině ohledech snese přísná měřítka, především tedy co se atmosféry a napětí týče, tam fakt není příliš co vytknout, zkrátka hluboké lesy a uprostřed nich polorozpadlý dům udělají své stejně tak v Americe, jako v Evropě, a vlastně též i veškeré postavy naplňují klasický žánrový, neurážející standart, a to i včetně hereckých výkonů jejich představitelů, zastoupené všemi lidskými „odrůdami“, tedy umaštěná hlavní hrdinka, postupně proměněná v neohroženou bojovnici, pohledná bloncka, co ukáže kozy, svalovec, tlouštík a gay, no prostě všichni, včetně tupýho policajta 8D. Zápletka je jinak tuctová, nenápaditá a bez překvapení, nicméně na druhou stranu má spád, postav umře dostatek a závěrečná gradace také působí dobře. Co musím nicméně vytknout, je úroveň efektů při zabíjení, kde se tvůrci zatraceně dost báli přitlačit na pilu, takže opravdu dost mordů je mimo záběr, a ten zbytek co na kameru je, tak ten nepatří rozhodně mezi úplně ty nejdrsnější, což pak lze přiřadit buď k nedostatku financí, případně tvůrčí neschopnosti, každopádně v tomto ohledu se jedná o zásadní nedostatek a za ne zcela přesvědčivé, spíš až z hloupé, musím považovat ještě „vznik“ zabijáků, nehledě na to, že ani jejich namaskování není zrovna nejkvalitnější, i když na druhou stranu, když vezmu v potaz, že se pořád jedná o film Polska, tak vlastně je to velká paráda a co bych za to dal, kdyby něco takového vzniklo i v našich končinách. Dnes v noci v lese nikdo nespí je zkrátka velmi milé hororové překvapení z Polska, kterému se toho dá sice určitě vážně spousta vytknout, ovšem proč to dělat, proč hledat chyby? Je to nutné? Já myslím, že rozhodně ne a naopak, za každý takovýto přírůstek by měli být příznivci hororů hlavně rádi a zbytečně nebuzerovat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne že bych nějak předem předpojatě podceňoval polskou kinematografii, naopak, minimálně od doby, co jsme ještě za komoušů s klukama ze základky hltali Sexmisi. Nebo naposledy od masakrální Volyně. Ale určitě bych před projekcí netipoval, že dám plnotučnou pětku polské teenagerské vyvražďovačce. Naši severní bratranci si tímhle parádním majstrštykem vytřeli zadek s příbuznou produkcí hollywoodskou a těžce zabodovali, tohle byl přímočarý oddechový slasher podle mého gusta - neotřelé polské reálie, žánrově dokonalý scénář, skvělá kamera, uvěřitelní herci, parádní bolákovití mutanti, několik dobrých vedlejších postav (velitelka Iza, kněz, vidlák s luparou, policajt) - ve všech směrech lepší, než 90% obdobných zaoceánských fláků. Možná trochu škoda, že nedostalo prostor víc mládežníků coby obětí, dal bych si třeba líbit, kdyby oba zmutovaní bráchové vtrhli s mačetou a širočinou do tábora a... Ale třeba bude dvojka, tak uvidíme. V dobrém rozmaru odpouštím i obšlehnutý gag s rozhozenýma nohama a vyhřezlými střevy z Wrong Turn 2, takže nakonec ode mne jen jedna drobná výtka technického rázu: v práci máme podobný středně velký štěpkovač, jaký se mihne ve filmu, no a věřte mi, že lidská hlava by se do něho nevešla, leda by se prve třeba trochu nakřápla kalačem. Ani trup. Takže milému deviantnímu flanďákovi by se jím daly seštěpkovat maximálně údy. Ale to je jenom takový nepodstatný detail. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Štandardný lesný hixploitation snažiaci sa prichádzať s metavtipmi (postavy videli veľa hororov a tak vedia citovať ich základné pravidlá atď.), ale zabúdajúci na to, že čosi také bolo v móde v roku 1996 (Vreskot) a nie o 24 rokov neskôr. Našťastie to tvorcovia s trápnym citovaním (napr. Terminátora) príliš nepreháňajú. Potešila ma slušná horská výprava, viacero brutálnych úmrtí, nechutné zlo, sympatický kasting a to, že napriek pár odľahčenejším momentom ide plus mínus o vážny horor. Zaujímavý nádych tomu pridáva fakt, že to robili Poliaci; osobne veľa poľských slasherov nepoznám, takže potešilo. Záver (vrátane medzititulkovej scény) povinný a extrémne ohraný, nebavil ma. Miestami mi to pripadalo tak, že Poliaci boli radi, že dokázali natočiť priemerný lesný slasher a s tým sa aj uspokojili. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Maximálne prekvapenie z Poľska. Z Poľska dámy a páni. U Rusov je človek na extra kvalitu už zvyknutý, ale u Poliakov? No ty vole. To fakt už len zaprdené Slovensko a naši českí susedia nevedia natočiť poriadne hororové fláky? Nevadí. Výborná kamera, pekná výprava, šablóna samozrejme tisíckrát videná s výnimkou originu hlavných záporákov (chýba mi v žánroch sci-fi :) Pekné gore efektíky aj keď na moje pomery by som si ich tam prial viac, asi to bolo Netflixom uzemnené, aby to malo možnosť širšieho nasadenia. Za mňa super a pokračovaniu by som sa nebránil. Dokonca musím priznať, že film je lepší v origináli po poľsky s titulkami ako s obludným anglickým dabingom. Podobná situácia ako pri ruských filmoch, kde jednoducho do úst postáv anglické slová nejdú a v podstate totálne rovnaká situácia pri kórejských, japonských a čínskych počinoch. Ale tak to už je. Jednoducho angličtina k slovanským a ázijským jazykom moc nejde, resp. nie moc ale že vôbec, to snáď ani nemôže byť synchrónne a to už nehovorím o tom, ako to Amíci odfláknu a to som videl už veľa počinov, ktoré predabovávali. Zlaté české a dokonca aj slovenské dabingy, keď už nie originál. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že aj keď to bol taký klišé námet, niečo v štýle Pach krvi, no nebolo to vôbec zlé. Väčšina filmu po obsahovej stránke síce slabšia, ale milo prekvapili aspoň hororové prvky, teda niekedy. A koniec bol ako z hixplo hororovej knihy. Poučenie? Pozor na závislosť na hrách :). Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film měl být uveden do polských kin 13. března 2020, což vycházelo na pátek. Kvůli epidemii koronaviru však byla premiéra odložena a následně se konala na Netflixu. (Delock)
  • Film byl natočen za 23 dní. (Delock)

Reklama

Reklama