Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 60. letech 20. století dva podnikatelé (Anthony Mackie a Samuel L. Jackson) vymyslí geniální plán na integrované bydlení a rovnocenný přístup k americkému snu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání film zaujímá silný protirasisitcký postoj, ale až na závěrečné momenty u soudu to působí přirozeně, takže jsem neměl tendenci obracet oči v sloup kvůli další agitce. Zajímavé je i samo téma s dvěma černochy toužícími se prosadit na poli realit a bankovnictví. Dnes nic zvláštního, ale v 60.letech věc nevídaná a odsouzeníhodná. V tomto ohledu Nolfi působí vynalézavě a dokáže nejen bavit, ale občas i rozesmát, ačkoliv toho vtipu bych uvítal víc. A konečně vyšlo i obsazení, kdy se Mackie s Jacksonem výborně doplňovali a Hoult jim značně přicmrndával. Spokojenost. 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zábavné, vtipné, hravé, sem tam poučné a místy dokonce pravdivé, se střípky reality, které jsou ale v každém úhlu maximálně filmově učesané. Pro lidi z branže must see, pro ostatní to bude víkendová pohodička, která neurazí a až na pár lahůdkových pasáží se Samuelem L Jacksonem asi ani úplně nenadchne. Přesto se od Apple production můžeme dočkat do budoucna možná zajímavých a ambiciózních kousků. Banker jim určitě v ničem ostudu neudělal. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Tady je tak krásně popsané, jak funguje svět peněz a investic. Aktiva. Nechci znít jako Kiyosaki, ale tohle je povinnost. Nejkrásnější na tom je to, že v dobách žuřivého rasismu se nějaký "negr" pokusí zbohatnout z nuly a povede se mu to. Potlesk. Krása. To se samozřejmě nelíbí stereotypům bílé doby, takže začne vysoká hra patriotů... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Další z řady "jak se ze socky boháč vypracoval". Apple se do toho snaží taky šlapat a po pár nezdarech přichází se sympatickým tématem, sympatickým obsazením a zábavným zpracováním. Na tento typ filmů se prostě dobře kouká a jsem rád, že se ještě povedlo v rámci žánru najít neokoukané téma. Další sportovec, burzovní makléř nebo podnikatel s originálním nápadem už by přeci jen byl velké klišé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná životopisná dráma o jednom podnikateľovi, ktorý sa v 60tych rokoch stal prvým čiernym majiteľom banky v USA. Film má celkom pohodovú atmosféru napriek búrlivej dobe v ktorej si černosi postupne vybojovali v USA väčšie práva. Najväčším problémom je hlavný hrdina, ktorý je nudný suchár a ani Anthony Mackie ho nedokázal svojím výkonom nejak ozvláštniť. Našťastie film obsahuje kopu ďalších oveľa zaujímavejších postáv. Mackieho playboyského kolegu v podaní Samuel L. Jacksona, ich doslova bieleho koňa (roztomilo nie dvakrát bystrý Nicholas Hoult) alebo jedného z prvých Mackieho kolegov Írskeho podnikateľa (Colm Meaney). V tomto filme proste všetci zatienia hlavného hrdinu. Ale jeho plán je dostatočne napínavo podaný (skoro jak nejaký heist film) na to, aby to nebol ďalší nudný prvoplánový doják o prvom čiernom doktorovi / kozmonautovi / uspávačovi hadov / atď. 7/10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva striedavo v Texase a Kalifornii, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Film bol síce oficiálne ukončený ešte na konci roka 2018, ale vďaka sexuálnemu deliktu jedného z producentov, ktorého meno bolo dodatočne odstránené, sa istý čas počas nasledujúceho roka čakalo na jeho oficiálnu premiéru. (MikaelSVK)

Související novinky

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Reklama

Reklama