Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kvalitná osemdesiatková zábava, v ktorej sa pracuje so známymi, 800x overenými proprietami zvoleného žánru, ale deje sa tak šikovne, skoro až sviežo a hlavne funkčne. Nečakané a nápadité úmrtia v úvode potešia nie menej, než "proti-systémové" finále, hlavné postavy sú vo svojom odhodlaní presvedčivé (fandíte im), epilóg možno očakávaný, ale taký tam skrátka patrí a je neodolateľne podaný (a zahraný). Fakt tomu niet čo vytknúť. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by si Sliz v priebehu celej stopáže udržal vražedné tempo nekompromisných smrtí a lahodne sediacich hlášok, možno (vážne len možno) by hodnotenie skočilo aj na plný počet. Klasický príklad béčkového hororu, pri ktorom sa strieda brutality s napätím a občasným humorom - ten však (v tomto prípade na dobro veci) nedosahuje úrovne Braindead. Za dvojku Kevin&Shawnee posielam veľkú pusu. Muck! ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady hrůzných filmů, které mě v dětství totálně sejmuly. Místo toho, abych se proháněl po lukách a lesích, tak jsem sjížděl po všech různých kámoších videotéku rodičů a nezřídka se vyloupla opravdová perla. Sliz ale patří mezi tu elitu, u které jsem měl opravdovou hrůzu v očích - takový ten nefalšovaný strach, který zatím dokázalo vyloudit jen pár snímků. I po více jak dvaceti letech jsem u některých scén nehybně seděl přikován ke gauči a v tu ránu se mi vybavily totálně stejné pocity, které jsem měl napoprvé. Scéna, jak sliz požírá v nemocnici mladíka, který se zkřiveným naleptaným obličejejm křičí ve strašlivé grimase, dokud se mu nezačne bortit lebka, mě naprosto paralyzovala i teď. Tenhle film je pochopitelně stará dobrá škola, žádný digitální shit, ale opravdovej analog a syrový, děs navozující efekty jsou totální masakr. Pokud je mezi vámi nějaký barbar, co tenhle hnus neviděl, tak silně doporučuju. Pro mě zásadní a nejen nostalgická srdcovka! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechny scény, ve kterých sliz někoho zabíjí, nemají chybu a je to strašná sranda. Ale vše ostatní je buď nuda k uzoufání nebo je to tak nelogické, až to bolí (už samotný závěr, kdy sliz zneškodní roztleskávačka - esence vší prostomyslnosti - na rozdíl od armády vědců, kteří ho doteď zkoumali, je donebevolající - to si jako nikdo z nich nevšiml, že sliz nemá rád chlad?). Film je navíc nesnesitelně prolezlý žánrovými klišé (byť nedokážu moc rozlišit, zda klišoidní byl už Sliz, nebo zda od něj všichni opisovali později), a tím pádem veskrze dokonale předvídatelný. Jako jednorázový výlet do starých dobrých osmdesátek to celkem funguje, ale víckrát to vidět určitě nemusím. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Velká část tekutiny slizu byla vyrobena z methocelu, který je neuvěřitelně kluzký a zároveň slouží k zahušťování mléčných koktejlů. (ČSFD)
  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama