Reklama

Reklama

Rytmus: Tempos

  • Slovensko Tempos
Trailer 1

Obsahy(1)

Prohry, výhry, fakta. Hudební dokument Tempos je příběhem Patrika Rytmuse Vrbovského a jeho 30ti-leté dráhy rappera. Film není dalším rodinným medailonkem, snímek Tempos mapuje dlouhou a neopakovatelnou hudební kariéru od naprosté nuly až na vrchol. Svůj příběh vypráví Rytmus s pomocí jedinečných a nikdy nezveřejněných záběrů a za přispění řady dalších muzikantů, kteří během dlouhé doby zkřížili jeho cestu a Rytmusovu tvorbu nějakým způsobem ovlivnili. Nebo byli ovlivněni. Vedle historie jednoho hudebního žánru u nás, je Rytmus: Tempos osobní film. Rytmus v něm odhaluje zákulisí, nečekané nástrahy a zklamání, které v kariéře zažil. Přiznává situace, které ho změnily a posílily do dalšího boje se životem. Důležité momenty Rytmusovy kariéry jsou pojaty jako hrané rekonstrukce, v nichž hlavní postavu zastupují v různých dobách hned dva dvojníci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (44)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Chronologická postupnosť od začiatkov až do súčasnosti veľmi sadla. Tempos je vďaka tomu prehľadnejší, technicky zvládnutý a ubehne veľmi rýchlo. Nudných pasáži som zachytil minimum a nato že väčšinou sa v podobnom type dokumentov veľa kecá o ničom, tu hra na efekt nebola až tak v popredí. (ajkeď pár krát vyzeralo že sa to zvrhne) Samozrejme viac dokument sadne fanúšikom ale s tým každý rátal. Diváci ktorým Sk-Rap nič nehovorí budú v hodnotení určite prísnejší. A asi aj objektívne. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Hodnotim film po technickej stranke,to su tie dve hviezdy.Ostatne ide mimo mna,hip hop nepocuvam a pre mna ako muzikanta by to snad ani nemalo patrit do hudby.....a nerozumiem ani preco je to taky fenomen na Slovensku...zaner tohoto akoze stylu vznikol v americkych cernosskych getach,takze skutocne podmienky na slovenske pomery splnaju len Lunik IX alebo ciganske osady na vychodnom Slovensku....my ostatni zijeme inak,ak to ma byt sposob revolty a protestu tak o to sa pokusal uz punk pred takmer polstorocim,ale to bol aspon hudobny prejav....nie toto,navyse bezny cigan ani nevie co slovo revolta znamena preto tato tvorba pouziva slova , ake pouziva...zamerne nepisem vyraz text....text piesne je nieco uplne ine,castokrat je to zhudobnena basen....toto je smiesne a smutne zaroven,kde moze klesnut kultura a vkus... ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Viac o hudbe ale s menej pesničkami ako Sídliskový sen. Viac o histórií, viac o súčastnosti, ale druhá polka sa trochu vliekla a ako keby sa tam hľadali snáď všetci, že to ešte povedať, čo ešte natočiť. Bez ale nejakých výčitiek, Era Bengoro Bozk na Rozlúčku Král zajebal...Leganda, zakladatel, KF žiadny to klon. 4 z 5 ()

yourhead 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 2001. Je mi 17 let a jdu poprvé sám na velkou hiphopovou akci. Vystupovalo tam tenkrát několik kapel, pouštělo se grafitti video a tancoval breakdance. Jedna z hlavních kapel byly právě Kontrafakt. Skoro nikdo je neznal. Rytmus tenkrát vyhrál nějaký evropský šampionát v beatboxu a "utkal" se s pražskou legendou Jesusem. Dostalo se mu velkých ovací. Byl famózní. Hned poté začalo jejich vystoupení. Skladba Milano stylo otevírala show. Ty smyčce!! Takový beaty na naše poměry nikdo neměl. A když kluci začali kropit publikum svoji kulometnou flow, nastal výbuch! Rozhlížím se kolem sebe a starší kluci se drží za hlavu nebo řvou jak na fotbale. "Jooo, kurva joooo!!!" Všechno se od základu změnilo. Ten večer jsem se stal Rytmusovým fanouškem a tiše jsem i dnes. Album Bengoro považuji dodnes za nejlepší hh album které v CZ a SK vzniklo. Rytmus je fenomén. One and only! ()

Qitek

všechny recenze uživatele

“Bráško našel sem beat. Presně ten čom som hladal… úplně jich tam zajebem.” Nehodnotím, neviděl jsem do konce. Na mě hned ze startu moc strojenosti a následné adorace mi napověděli, že tohle není pro mě. Ty inscenované scény jsem bohužel nepřekousal. Kdo Rytmuse uctívá, asi bude po chuti. Pro mě byť nejsem fanoušek, nic co bych neslyšel xxx krát z jeho libovolného tracku, či jediného interview. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se na střeše jednoho z paneláků na sídlišti Petržalka v Bratislavě, v Rytmusových rodných Piešťanech, tamním kasinu, kde byl v mládí zaměstnán jako krupiér, v zahradní oáze Fredyho Ayisiho, ale i v Praze v domácím prostředí DJ Wiche. (Duoscop)
  • „Nejde o žádný rodinný medailonek o mém původu a ztraceném biologickém otci. Je to o mých třiceti letech v rapu. Staré záběry, které dosud nebyly zveřejněné, moje hudební kariéra zmapovaná úplně od nuly až po to, kým jsem dnes. Prohry, výhry a fakta. I když mě okolí málokdy pochopilo, tak jsem si vždy šel sobecky za svým cílem. Byly to tři dlouhé dekády kráčení proti proudu. Jediné, co jsem chtěl, bylo uznání. A respekt,“  prohlásil o dokumentu Patrik "Rytmus" Vrbovský. (Duoscop)

Reklama

Reklama