Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 2

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

"V osemnácti rokoch zistil som, že môj foter je cigán. Šok." Já Patrikovi fakt nic nezávidím. Ani prachy, ani ego, ani brýle, ani řetěz, ani hodinky, ani tetování a už vůbec ne Darinku. Mně je ho spíš líto, ale o to on určitě nestojí. On touží po obdivu a tak mi nabídl jeden z nejvtipnějších dokumentů své doby. Je to prostě hrozně škodolibá sranda sledovat, jak své mumlání do rytmu bere vážně. Já nikomu nechci hanět jeho hudbu, ale tohle mi připadá hodně trapné, což přimělo moc vrozenou lakotu schovat si hvězdy pro něco, čemu až tak moc "nejebe". ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dokument naprosto v pohodě - jeho hodnocení tady na ČSFD (31%) neodráží kvality filmového díla, ale postoj uživatelů ČSFD k Patriku Vrbovskému. A jejich postoj se odvíjí od jeho úspěchu a trochu nešťastnému způsobu, jakým se ho rozhodl prezentovat, totiž vystavovat ho všem na odiv. Že je to ale umělec, o tom nemůže být sporu. Dokonce se přikláním k názoru (jeho tvorbu tak dobře neznám), že je to kvalitní umělec. Písně, které v dokumentu zazněly, se mi líbily a ten úryvek s romskými nápěvy, ten mi přišel vynikající, byť už mi něco takového před lety servíroval Gipsy.cz na Romano hiphop. A jestli věřím, že je Vrbovský oprávněným romským rebelem? Ve vztahu k rodině nikoliv, to by v celkem pokročilém věku nevyužíval ten mama hotel. Ve vztahu k rasistické společnosti má ale na Slovensku 5 a v Česku 10 miliónů oprávněných důvodů k nasranosti. I tady to zavání bandou rasistů, kteří se můžou pominout, když vidí cigána ve vatě. Ubližujete tím ale nejvíc sami sobě, myslete na to, myslete na sebe, soustřeďte se na sebe. Jinak- co jsem se z filmu fakt nedozvěděl, jak se na tu kariéru připravoval, a jak ji budoval. Soukromí jsme ale promrskali řádně. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som mu dal zarobiť, nech si kúpi ešte hrubšiu reťázku. A popravde, nie je to až také hrozné. Treba to brať ako nahľadnutie do jeho menej známeho súkromia cez časozberný film, kde sa prelína detstvo, koncerty, úplné začiatky, frajerky a podobne. Pre mňa osobne to bol prínos v tom, že divák lepšie pochopí obsah niekoľkých jeho textov a začnú mu pripadať úplne inak. Vzťah s tatkom síce trochu pokulhával, ale je to jeho vec. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je nutné natáčať dokument o niekom, kto nemá ani 40 rokov a stále žije. Ale zarobiť treba a ľudia do 25 rokov sa bijú o lístky do kina. V dokumente sa nájde aj pár zaujímavých vecí, hoci všetky tlačené do predstavenia Rytmusa svätuškára s dobrým srdiečkom. Bolo dobré, že nevystrihli scény, kde jeho vlastná rodina hovorí, že jeho texty sú len pozérske a nestavajú na reálnom základe. Je ale zaujímavé, ako sa Rytmus stavia na verejnosti, v zábavných programoch a podobných projektoch ako hlboko veriaci človek, ktorý nedroguje, nepije, nefajčí a potom natočí pesničku, ktorú nesmie odvysielať žiadne médium, plné nenávisti, obscénností a vulgarizmov. A mládež mu to stále žerie. Tak aký vlastne Rytmus si? ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt není moc dokument (i když svoje chvilky se skrytou kamerou to má), protože ani není moc co dokumentovat. Dvě hvězdičky za skvěle promyšlený reklamní tah ze strany Patrika Vrbovského, který si z téhle osm let trvající zbytečnosti ještě nastavil slušné promo. Byznys mu zkrátka jde. Z filmařského hlediska? Dejte mladým a chtivým z Primy týden a připraví vám dojemnější, šokantnější (a hlavně kratší!) podívanou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)
  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)

Reklama

Reklama