Reklama

Reklama

Očima Tammy Faye

  • USA The Eyes of Tammy Faye (více)
Trailer 1

Životní příběh manželského páru Tammy Faye a Jima Bakkerových, kteří zbohatli na propagaci křesťanství. Začali s loutkovým představením a skončili u pravidelného televizního vysílání. Jejich rychlý vzestup ale následoval tvrdý pád po odhalení peněžních podvodů... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

V návaznosti na Oscary jsem se musela podívat na Jessin výkon, nicméně o ní jsem pochybnosti neměla. Ostatně předvedla něco skvělého a její smích je legendární. Mimo to mě nicméně zajímaly i "nejlepší masky", které teda považuji za naprosto otřesné. Ale jinak je to celkem povedené a lehce nad průměrem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejen Jessica Chastain (když vidím pětici nominovanou na Oscara, tak jí bych plešouna přál nejvíc), ale i Andrew Garfield jsou tím hlavním, co tohle životopisné drama o kazatelském páru, který v rámci celostátního televizního orodování za duše hříšníků získával milionové obraty, nabízí. Zbytek je čirý (místy hodně unavený a zbytečně dlouhý) průměr, samozřejmě ještě vyjma výtečných masek (Jessičina cesta od mladistvého vzhledu k přeplácené stárnoucí ženě je skvostná). Manželé spolu po různých dílčích krocích moderovali populární křesťanskou televizní show, spolu s divákem prošli několika významnými životními událostmi, zvykli si na okázalý životní styl, na dálku „vychovali“ spoustu jiných problémových televangelistů a jeho každodenní korupcí se postupně dostali do hledáčku úřadů. Holt peníze a ambice způsobují lehkovážnost a chamtivost, protože Bůh přeci nechce, aby byli chudí. Pro diváky mimo Spojené státy bude tahle dvojice o dost méně zajímavá, navíc někde v polovině film ztratí dynamiku, a i přes několik zajímavých nápadů je spíše zklamáním. Za mě další životopisné drama podle sterilní šablony, které má ale stejně jako jeho životopisní předchůdci jeden velký trumf: herce. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch standardních zapomenutelných životopisů o někom o kom jsme v našich končinách neměli šanci nikdy slyšet.Tenotkát přišel na paškál manželský pár panbíčkářů,kteří si rozjeli v Americe tolik populární evangelckou tv show,aby z toho nakonec bylo šmé a problémy se zákonem.Ty tři hvězdy jsou víceméně za slušný retro vizuál a hlavně za skvělou Jessicu Chastain,které je do podobných průměrných filmů škoda.Zbytek nemá moc co nabídnout a to včetně Andrew Garfielda,který tu sice není špatný,ale ať je jakkoliv namaskovaný,pořád je to Andrew Garfield...50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Popri filme SPOTLIGHT, aj tento snímok len potvrdzuje môj názor... Biopic, ktorý sa snaží reflektovať pomerne konzervatívne skutočné postavy, postavy u ktorých veľmi nenájdeme pozitívnosti. A ide na to presne podľa šablóny. Občas sústredene, občas nie. Občas zákonite, občas podprahovo. Herci sa snažia, je to viditeľné a ak podali svoje postavy so skutočne reálnym prednesom a neprehrávali, tak nuž všetká česť a pozastavenie sa nad ich predobrazmi. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy by se měly promítat jen cechovním a oscarovým voličům, protože v nich není vůbec nic, jen "chameleonský" herecký výkon, jemuž je podřízený zcela nezajímavý scénář. Ve svém přístupu k protagonistce je to navíc podobně absurdní jako Já, Tonya, Bombshell nebo i Klan Gucci - chce ji rámovat jako feministickou hrdinku, která se nebála ozvat v mužském světě, pak se ale tváří, že za žádné zločiny nemohla, protože o nich nevěděla, nebo do nich byla vmanipulována. Tak jak? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno