Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na základě skutečných událostí, je intenzivním komentářem o korupci ve světě zločinného podsvětí. Henry Silva představuje Lanzetta, nájemného vraha, kterého si najal mafiánský boss k vyvraždění rodiny jeho rivala. Tím se Lanzetta ocitne přímu v centru války obou gangů, kdy je unesena bossova dcera a nepřátelský gang touží po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně brutální mafianská jízda vhodná na ráno, dopoledne i odpoledne. Na večer bych však doporučil jinačí program. Nejvíce mě zaujala scéna, jak se tam valí ten hlavní vrahoun v pelechu s tou nymfou a pak řekne " tejden se ti válím mezi nohama a venku se mě zatím všechno sere". Hold není nad realitu všedního dne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som nadšený obdivovateľ talianských horrorov a giallo snímkou zo sedemdesiatých a osemdesiatých rokov minulého storočia. Teraz som si však pre malú zmenu pustil klasický taliansky krimi film z roku 1973, ktorý sa volal "Boss - Smrť na objednávku". Vojna dvoch mafianskych klanov bola celkom fajn. I nájomný zabijak Lanzetta bol dosť dobrý. Režisér Fernando Di Leo natočil drsný gangsterský film. Ale nabudúce, keď zasa dostanem chuť na niečo talianske, tak si predsa len radšej pustím nejaké to giallo. *** ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dnes už dost vyčpělá a úsměvná italská gangsterka ze 70. let s drsoněm Silvou, jakými Fernando Di Leo proslul a ovlivnil jimi např. Johna Woo či Quentina Tarantina. IL BOSS patří ke třem Di Leovým nejznámějším filmům tvořícím tzv. Milieu Trilogy - velkoměstskou trilogii (dále MILANO CALIBRO 9 a LA MALA ORDINA), které si i napsal a obsahuje pro něj typickou brutalitu a sex. U nás vydalo na DVD MIDO se stylovým malovaným cover artem a fotkami z filmu jako jediným bonusem. Dobrá hudba a na konci opravdu zůstane naživu jen hlavní hrdina. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Stará, ale stále dobrá gangsterka podle skutečného příběhu . Chytlavá hudba pomáhá zvyšovat napětí, postavy mafiánů uvěřitelné, dobře zahrané, včetně jejich poskoků . Bod navíc za typově zajímavě ztvárněného ambiciózního zabijáka Lanzettu. A taky za statečnost ;-) unesené mafiánské dcerky, se kterou „zvládla“ hned několik gangsterů a nakonec i Lanzettu. „Lásko, zabil bys mě? Kdybys už mě měl dost? Myslím to vážně...“ Lanzetta: „Lásko, mám tě dost teď ...!“ :-) Chudák holka... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"třetí a poslední díl" - no super, na konci filmu řeknou, že bude pokračování, a i nedotažený závěr tomu nasvědčuje, a přitom je to závěrečný díl trilogie... Ill Boss, který mimochodem MIDO na svém dvd nazvalo prostě "Šéf", je syrovou gangsterkou, ve které se zase tak moc neděje a největší zpestření tak obstarává unesená dcera mafiána, která je docela spokojená, když má kolem sebe (a taky v sobě) tolik chlapů. Henry nepohne svalem ve tváři Silva to docela utáhne, a je docela škoda, že mu scénář nedovoluje postavit se přímo Richardu Contemu. Stopáž není dlouhá, ale chvílemi film zcela ztrácí na tempu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Lanzetta (Henry Silva) hneď na začiatku zastrelí jednou ranou z pištole súčasne dvoch rivalov. (GabrielGabko)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama