Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyhrocené události kolem akce s plukovníkem Kempným měly dopad nejen na Standovu divadelní kariéru, ale i na jeho pozici u StB. Je podezřelý, že tzv. vypadl z role, ale navíc možná dokonce i s Kempným kolaboroval. Na to konto je Láník odvezen k výslechu přímo k sovětskému poradci Blochinovi, který si jeho doznání vynutí v sauně vlastními dosti nevybíravými metodami. Jen díky zištné pomoci velícího důstojníka Korčáka se nakonec Standovi podaří z fatální situace vyváznout živý. Rozhodne se nakonec následovat svou sestru Anežku s jejím přítelem Zdeňkem a utéct přes hranice. Vyrazí za nimi na venkovský statek v pohraničí, kde je čeká už jejich společný přítel Karel. Ten vymyslí plán, jak se dostat přes pohraniční hlídky i ostnaté dráty za použití starého německého transportéru, který zprovozní ve stodole. Ale ani teď se vše nevyvíjí podle jejich představ a Standa opět zjišťuje, že i tento odchod bude nutné si pojistit ještě jiným způsobem a časem jej také zase draze splatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výborný dvojce jsem dostal tohle.Jediné co tu fakt zůstalo byly postavy a závěrečná menší napínací část,která hrála prim celý seriál.Bohužel neskutečný průstřel do hnát do všech směrů.Abych se nudil je co říct,ale tady se tak nějak nakládá se vším v takovým tempu,že přeskočíme radši na útěk.V důsledku všeho Vám předchozí dva díly přijdou jako zbytečný.Jediný pro některý diváky asi fajn,že tu nemáme gay hrátky,ale co k tomu?S Lánikem opustíme divadlo a jdeme do sauny.Za to co udělal ve dvojce ho nějaký sovět vezme do sauny s pekáčem buchet a odejde asi neznámo kam a už neřeší nic.Občas ty scény jsou vykonstruované.Postava z bytu,který neustále votravoval je levobočkem hozen se schodů.Tyhle scény spíš patří do nekonečných seriálů a ne do mini serií.Škoda.Útěk bych si představoval určitě lepší,než hele mám tu tank a tak to zkusíme projet.50% ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesouhlasim s odsuzovanim teto epizody. Ano, prestrelka na nemecke strane hranice byla nesmyslna a siegfried prestrelenej. Na druhou strane si i Jan C "konecne" mohl taky "neco" zahrat a spolu s Jenovefou a Janem N byl vynikajici. Ponurost popisu doby i psychologicky vyvoj postav je kontinualni s predchozimi dily. Chvalme maskery.  Co se tyce svalovce v saune, dranaticke dilo je stake dramatické dilo a ne historicky dokument a ma plne právo na vyuziti dramatickych nonverbálních vyrazovych prostředků určené pro toho, kdo se na dilo diva, a ne pro toho, kdo dobu zazil nebo kdo ji studuje z vedeckych duvodu. 7/10. ()

Reklama

vasosak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl se mi zdál nejslabší. Děj byl místy extrémně přestřelený. Proč chtěli probůh emigrovat v obrněném vozidle? Proč si při loupení na zámku svítí svícny? Proč si jednooký random generál nechá Láníka dovízt na komunistickou party, kde ho zavírá v sauně? Proč mu dělá poskoka kulturista, kterej je z fitka vysekanej způsobem, o kterým se v 50. letech 20. stol. nikomu ani nesnilo? Rádoby efektní, ale přitom těžko uvěřitelné výjevy tohoto typu mě jako diváka hodně rušily. Druhý díl mě nadchl, třetí bohužel lehce zklamal. I tak v součtu tleskám, velmi dobrý počin. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl byl o něco slabší než předešlé díly . To , že prodal i sestru byl fakticky hnuuus . Ten útěk v tom podivném vozidle byl poněkud divný , ale proč ne . Mohlo být více něco z divadla , aby bylo vidět , že jde o herce . Jinak celkově hodnotím celý televizní počin dosti kladně . Tak * * * a půl . Jo a v každé době žijou bezpáteřní, vypatlané svině , sorry , jako je Láník , Korčák a další hnusáci . . A v té dnešní, tím tuplem . ()

gonga 

všechny recenze uživatele

V zásadě kvalitní počn, který ale naprosto deklasoval scénář s mnoha nepravděpodobnými reáliemi a scénami (kulturista ve formě jakou tehdy neměl ani Mr. Olympia, úplatní pohraničníci, klenoty v zámku za sklem - kde by se tam po válce vzaly, scéna v sauně atd..). Škoda, jinak se mi série líbila, raději bych, kdyby se soustředila na sviňárny prováděné hlavním nehrdinou v divadle a běžném životě, kovbojka ve třetí epizodě nebyla příliš uvěřitelná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Poslední minuty epizody, tedy výslech Láníkovy sestry, se natáčel v karlínské Invalidovně, jak chodba, kde ji odvádí na výslech, tak poté brutální výslech, ten je točený v bývalé kapli Invalidovny. (formelin)
  • Na epizodě spolupracoval mj. Klub vojenské historie - Polní četnictvo Č. Budějovice. (jungewolf)

Reklama

Reklama