Reklama

Reklama

Minari

  • USA Minari
Trailer 1

Osmdesátá léta minulého století. Rodina korejských přistěhovalců se stěhuje z města na arkansaský venkov, aby si splnila svůj americký sen. Doufají, že jim život na farmě zajistí lepší budoucnost, ale nové prostředí jim klade do cesty řadu překážek. Ty jim však pomůže překonat jejich vzájemné pouto. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane to je celkom pekný príbeh jednej kórejskej rodinky žijúcej v amerike, ktorý aj napriek pomalému tempu príliš nenudí. Na druhej strane je to proste až príliš obyčajné jak milión iných kdejakých televíznych filmov, takže na ňom nevidím nič výnimočné. Oscarová nominácia dáva zmysel jedine vzhľadom na úbohú konkurenciu aká minulý rok vznikla. Neľutujem, že som to videl, ale znova si to určite nepustím. 6/10. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film o opravdu milé rodině, která se snaží začít od znovu navzdory finančním problémům a zdravotním komplikací u syna. Od začátku si tu rodinu zamilujete, je to milá pracovitá rodina, které nepřejete nic zlého, ale smůla se jím lepí na paty, takže je to trochu frustrující. Moc se mi líbila ta hudba, je krásná a chvílemi mi připomínala moje milované Vzpomínky na Afriku. Film má ale hodně pomalé tempo, první polovina je fajn, ale druhá už je trochu horší. Sice se tam objevuje více problémů, ale negraduje to natolik, aby mě to bavilo. Bohužel jsem se spíše nudila, herecky je to ale skvěle zahrané. Znovu se na film asi nepodívám, ale nelituji toho, že jsem ho viděla. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

sam reziser Lee Isaac Chung je potomok korejskych imigrantov, ktory sa uz narodil v amerike a jeho zazitky su hlavnou inspiraciou pre MINARI, pribeh korejskej rodiny ktora hlada svoj americky sen v zapadakove akym je Arkansas. film sa nesustreduje len na mladeho syna Davida ktory sa v amerike narodil a jeho prve stretnutie s jeho korejsokou babkou co prenho predstavuje najvacsi sok (lebo nie je to klasicka babka, lebo "prava" babka by mala robit kolace, neupijat mu z jeho mountain dew a hlavne nenadavat!). tieto pasaze su zachytene citlivo a je prijemne sledovat zblizovanie tychto dvoch postav. Lee vsak venuje rovnaku pozornost i rodicom (Yeun a Han su obaja skvely) a ich problemom ktore novy farmarsky zivot prinasa. dobru postavu si vystrihol i Will Patton ktory hra dobrackeho, i ked trocha sialeneho, spolupracovnika ktory to mysli dobre, ale svojou prehnanou laskou k Jezisovy je viac menej cudak. skoda ze scenar sa snazi zachytit az prilis vela pribehov (otec, matka, syn a babka) namiesto jedneho hlavneho hrdinu a trocha slabsi az narychlo spichnuty mi prisiel i koniec. ale inak ide o prijemny, maly film... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi som na festivale videl jeden z Lee Isaac Chungových filmov a viem, že som z neho mal fajn pocit, hoci si už nedokážem presne rozpomenúť, o čom bol. Minari vo mne prebúdzalo veľmi dlhú dobu smútok. Je to film o hľadaní šťastia ale zároveň je to snaha o komplexnejšie zobrazenie stretu dvoch protipólov. A je jedno či je to protipól kultúrny, generačný alebo náboženský. Zároveň je to najväčšia slabina filmu. Nemá totiž ujasnený jeden motív. Tým, že as venuje veľa veciam, stále sa na obraze niečo deje a občas tomu chýba taký ten ľudský moment. na odľahčenie. V minimálnej miere ho dodávajú do filmu len podivnosti typu babička, alebo nábožensky založený sused. Vo finále je to ale príjemný film. Taký v ktorom sa odráža aspekt ľudskosti, snahy niečo dosiahnuť a strety názorov, ktoré sa usilujú v rámci rôznorodých životných podmienok spolu koexistovať a hľadať si k sebe cestu. Práve to, a tiež mierne koketovanie s nadprirodzenom, ktoré som si tam ja osobne našiel, hoci si myslím, že je tam veľmi umne skryté, dodávajú filmu na konci určitý pocit zadosťučinenia. Will Patton v prazvláštnej kreácií a Steven Yeun si hrá svoj štandard. Myslím si, že toto je jeden z tých filmov, kde si každý nájde aspoň niečo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Minari v sobě vesměs umným způsobem snoubí hned několik nadčasových problematik - ať už jde o partnerské, rodinné či celkově mezigenerační vztahy, tematiku přistěhovalců či hledání "amerického snu" (po jihokorejsku). Občas mi snímek maličko připomínal Manželskou historii, avšak Baumbachův film šel více na dřeň. Zaujala mě především postava babičky a její (zprvu nesnadná) interakce s vnukem - Yeo-jeong Yoon předvedla vskutku solidní výkon a postarala se též o několik úsměvných momentů ("Ding dong broken!"), které vyvažovaly dramatickou linii. Příběhově nabízí film nejeden symbolický moment k zamyšlení (viz plevelné minari, třídění kuřátek, tahání kříže či hadi v "rajské zahradě") a vedle komorního pojetí mě Minari zaujalo i podmanivým hudebním doprovodem. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • David (Alan S. Kim) je přinucen vypít tmavou tekutinu – Hanyak. Tato tekutina se hojně využívá jako lék na většinu nemocí v korejské medicíně. (UhLee)
  • Herec Steven Yeun nosí ve snímku červenou kšiltovku, která byla původně darem jeho vlastní matky k 17tým narozeninám. (Kuzmik)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Oklahoma. (Kuzmik)

Související novinky

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Reklama

Reklama