Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevyužitý potenciál. Hlavně v první polovině geniální jinde neviděné momenty. Ale scénář slabý jako 10x vylouhovaný čaj z Lidlu a bohužel strašně špatní i herci, prostě necharismatická céčková sebranka. Nejlepší herec je tam pár minut a kolem a kolem vzali do hlavní role nejhoršího z Peaky Blinderů. Jsem někde na 7 z 10, ale tohle prostě mohlo být geniální, takhle ani nechci druhou řadu. Některý věc jsem si poznamenal a budu si je pouštět, bitka v hospodě, útok na barák na vysočině, Nigerijci atd. ale jsem strašně nasranej. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Rodinka starého mafiánského kápa Finna Wallace velké sympatie neposbírá. O tom žádná. A pak Finn koupí kulku do hlavy. To neměli dělat, protože rozjeli kolotoč intrik, brutálního násilí, špatných rozhodnutí, vrážení si kudel do zad a poměřování si eg. Král je mrtev a co bude dál? Byznys přebírá vznětlivý syn Sean, obchod jde ale dočasně stranou, důležité je totiž ukázat na toho, kdo stiskl spoušť. A kdo to celé objednal. Tvůrci rozehrávají klasickou mocenskou šachovou partii, ve které jsou nesympatičtí bossové i jejich poskoci. Dlouho je to právě o hledání cesty k postavám, kterých je moc, tou ústřední je polda v utajení, který se dostává pod kůži několika stěžejním hráčům. Žádný až tak silný, ba dokonce osudový příběh jsem ale nevnímal. Na žádné velké klanění se před scénářem to rozhodně není. Jak zaznívá všude kolem, naopak vybočuje nekompromisní akce, která je přehledná, nápaditá a svou reálností místy vyráží dech. Velšský filmař Gareth Evans, který stojí za uznávanou akční sérií (čti absolutní řežbou) The Raid, plní tyhle kolonky na jedničku. Všechna čest choreografii, i tady jdou herci/kaskadéři co se fyzického výkonu na dřeň. Mám rád, když mají tvůrci kuráž, ale na druhou stranu to neznamená, že potřebuji ke spokojenosti, aby krev čvachtala z každého druhého záběru. V tomhle světě je prostě naprosto běžné, že někdo někoho ohrožuje bouchačkou nebo někomu pomalu strhává nehty. Žádná policie, žádní svědci, žádné kamery, žádné obavy z důsledků. Britové, Nigerijci, Irové, Dánové, Turci… jedni mají automatické zbraně, jiní mačety, všichni neklidnou povahu. Ty celkové tři hvězdy mi nakonec sedí víc, a to i proto, že v druhé polovině série to stále silněji nedrží pohromadě, mnohé dějové linie se svého uspokojivého konce nedočkaly. Sympaticky propletené to v závěru nakonec není, finále víceméně nijaké. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tých 9 dielov aj stačilo, čakal som trochu viac od tohto ospevovaného seriálu. No samozrejme bol dosť akčný, aj keď ako som spomenul vyššie čakal som viac, postavy mohli byt symptickejšie. Čo už, aj tak kvalitný seriál z britskej produkcie. Neustále ale iritoval názov ktorý sa objavil v epizóde aj tri krát. 4* ()

Kempe 

všechny recenze uživatele

Tohle to je naprostá bomba. Naturalistické, surové a poctivé. Soundtrack je zejména při akčních scénách výborný. Tenhle náhled na současné podsvětí mi zatím chyběl a jsem rád, že jsem ho konečně dostal. Joe Cole znovu potvrdil, že hrát gangstera je jeho parketa a já nemůžu nic jiného než jen tleskat. Je pravda, že z morálního hlediska vlastně nemůžete fandit nikomu krom dětí. Stejně si to ale určité postavy kradou pro sebe a prostě chcete, aby na vrcholu byl jeden z nich. Ta temná atmosféra celému konceptu neskutečně sedí a neměnil bych naprosto nic. S velkou zvědavostí a nabuzením se těším, co nám gangy ukážou v třetí sérii. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejdrsnější a nejbrutálnější gangsterka televizní historie. Gareth Evans nezůstal své pověsti akčního génia nic dlužen a naservíroval nám strhující a naprosto nekompromisní mix mafiánského dramatu, policejního thrilleru a radikálního akčního nářezu. Vrcholem jsou, nepřekvapivě, epizody režírované přímo Evansem (pátý díl je pomalu dokonalost sama). Kdyby se to ke konci dějově trochu nerozsypalo, v podstatě by to nemělo chybu. Uvidíme, s čím přijde druhá série. S01: 90 % ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Starostou Londýna byl zvolen Nasir (Parth Thakerar) z Pakistánu. V roce 2016 byl na post starosty v Londýně zvolen Sadiq Khan, který má taktéž pakistánské kořeny. (Duoscop)
  • Seriál je založen na méně známé stejnojmenné videohře, která vyšla na PSP. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama