Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

bararich8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do háje, tak tohle byl fakt masakr! V UK ukázali, že také umí natočit hodně drsný a syrový vhled do kriminálního podsvětí na té nejvyšší úrovni. Celých těch 9 hodin je neskutečně vymazlených. Začínáme na hodně postavách/rodin a postupně odhalujeme všechny souvislosti a jejich vazby. Příběh začíná ze široka, ale je tu dost času nabídnout nespočet zvratů, budovat pořádný napětí a atmosféru, navíc zde nemáte žádnou jistotu, kdo přežije nebo pokud ano, tak v jakém stavu. Každý díl navíc dokáže stát sám o sobě, ale stejně to nevydržíte a sjedete to najednou. Celé je to velmi zručně zmáknuté. A pak tu máme ještě akci, páni, kde vůbec začít... V každém díle je nějaká lahůdka, často je to fakt brutální, nečekané nebo to má fakt neskutečný drive, vše přehledné a vizuálně top, navíc ta choreografie, hlavně při soubojích na blízko, tohle prostě musíte vidět, na to je prostě radost pohledět. Pokud bych měl něco vytknout, tak snad, že se tvůrci často nechali v akčních scénách unést a upřednostnili maximální efekt nad vším ostatním, někdy už je tak výdrž či neprůstřelnost hlavních postav až komická, jinak ale plný počet a jeden z nejlepších počinů v této kategorii za poslední roky. 5* ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Cinemax se vrací do formy ... a nemohl si vybrat lepší režiséry jak Gense a Evanse. Evans naděluje áčkovou brutální akci, kde si vyloženě hraje s každým záběrem a Gens jde v jeho stopách, minimálně co se brutality týče. Jen je převeliká škoda, že vyčerpali skoro celý rozpočet na prvních pět dílů a zbylé 4 už se jelo nejspíš na úvěr. Upřímně doufám, že druhá řada bude mít o dost větší budget, jelikož tohle je fakt pecka, která si zaslouží každý cent ! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

1. séria: Do veľkej miery súhlasím s Ouwenom a pritom som tak strašne dúfal, že mi to sadne. Dejovo to je prehnane šialená gangsterka úplne odtrhnutá od uveriteľnej reality. Keby som to mal k niečomu prirovnať, tak ma napadá seriál Into the Badlands. Ale ten sa odohráva v ďalekej postapo budúcnosti. A ani tam neboli všetky tie farebné gangy tak úchylne brutálne jak tu. V Gangs of London sa gangy líšia namiesto farieb oblečenia, farbou pleti. A to je tak zhruba ich jediný rozlišovací znak. Všetci to sú buď nesympatickí úchylní debili (hlavne ústredná gangsterská família) alebo nevýrazní šupáci (agent v utajení). Nejaká hlbšia psychológia nefunguje ani u jedného. Trochu ma zaujal len príbeh cigánskeho otca, ktorý sa snažil chrániť svojho idiotského syna a jemu som trochu držal palce. Úplne neprirodzene pôsobí, že prakticky všetci tu vedia kung-fu. V ázijských filmoch si na to našinec už tak nejak zvykol a je ochotný to akceptovať, ale že sú takí kung-fu frajeri v Londýne mi proste nesedelo. No a konečne k akcii. Technicky je podľa mňa prevedená absolútne špičkovo. Horšie je to miestami s taktikou v prestrelkách v ktorých sa len na efekt masovo strieľa a krv strieka v hektolitroch na všetky strany, ale chýbalo mi v nich napätie. Gareth Evans mi pripadá ako malý chlapec, ktorý si rozostaví vojakov a potom vymýšľa totálne šialenosti a pritom kašle na logiku. Hlavne aby to bolo čo najviac na efekt. V slávnom akčnom piatom diely ma preto oveľa viac ako finálna megaprestrelka, bavila scéna na záchode, v ktorej sa dalo napätie krájať. To som si zas po dlhšej dobe povedal, že Gareth Evans dokáže viac, ako len natočiť akciu. Bitky sú zase pre zmenu extrémne brutálne až to hraničí s torture pornom. Miestami je to tak prehnané, že to pôsobí skôr trápne. Od druhej polovice séria ma úplne prestalo zaujímať to jak kto dopadne. Koniec som už odzýval a ďalšie série rozhodne vynechám. Výsledkom je krvavý seriál, ktorý nemá dostatok akčných scén, aby to nenudilo a postavy a všetky tie ich pikle sú príliš plytké na to, aby to bolo dostatočne napínavé. 4/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prostě wow! Tohle jsem nečekal. Rukopis Garetha Evanse tam jde dost vidět. Po Raidech je z něj hvězda, a tak si zkusil natočit i seriál z prostředí londýnského podsvětí. Je to dost dobře udělané. Akce tam moc není, ale když je, tak pořádná. Po smrti hlavního bosse vzniká menší chaos. Syn chce zaujmout jeho místo a byznys se začíná hroutit. Všichni se snaží najít jeho vraha. Je nám představeno několik hlavních postav a je tam i pár známých herců. Taky se tam skvěle pracuje s kamerou. Kupodivu to není jen o akci, ale má to i dost propracovaný příběh. Sledujeme boj o moc mezi jednotlivými mocenskými skupinami a zároveň se pomalu dostáváme pod pokličku tomu, kdo vlastně tahá za nitky. Akce je neskutečně promakaná a jsou tam věci, co jsem zatím neviděl. Uvidíme, co bude dál. "Podívej se z okna." ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec mierne sklamanie. Tešil som sa na komplexnú gangsterku s parádnymi akčnými scénami, nuž a v prvej časti všetko nasvedčovalo tomu, že to bude jazda, avšak zakolísanie príde hned po nej. Prázdne kecy a nezaujímavé scény divák prepáči, ale nebyť superakčnej piatej časti, ktorá je však totálne o ničom, pretože divák vie, že tu sa dej vôbec neposúva, hodnotenie by išlo ešte nižšie. Nečakaný záver mi pripomenul neslávny seriál Hrdinovia, kde sa vytvotil jeden uber-nepriateľ a v ďalšej sérii sa to všetko buď urovná, alebo pôjde do hoven. Inak samotná prvá séria proste neustojí. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama