Reklama

Reklama

Čekání na Aňu

  • Česko Čekání na Anyu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Opravdu bych měl uchovat cizí tajemství a ohrozit přitom vlastní život? Tuto otázku si klade Jo, mladý pastevec z Pyrenejí, když mu Benjamin prozradí něco ze své minulosti. Při pronásledování Židů byl Benjamin nucen uprchnout do Paříže a ztratil kontakt se svou dcerou. Nyní převádí židovské děti přes hranice do Španělska. Po příjezdu německých vojáků do vesnice se Jo s jedním z nich spřátelí, ale neuvědomí si, jak riskantní toto přátelství může být. Podaří se mu i tváří v tvář hrozbě učinit správné rozhodnutí? Hvězdně obsazený snímek nabízí pozoruhodný příběh odvahy a lidskosti. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Čakanie na Anyu, je príbeh o komunite podhorských osadníkov, ktorí sa zomkli a pomáhajú utiecť malým židovským deťom do Španielska priamo s pred nosa Nemeckej jednotke, ktorá bola vyslaná do tejto oblasti strážiť Francúzsko – Španielsku hranicu. Dej hovorí o 13 ročnom pastierskom chlapcovi Joovi, ktorý odhalí ukrývanie štvancov u samotárskej vdovy Horcáde. Od tejto chvíle Jo, hlboko citove prežíva dramatické udalosti z pohľadu svojho detského rozumu. Pekná príroda, skvelá výprava, slušné herecké výkony. Tempo a dramatickosť, ale zaostáva za zámerom, kde si to žiadalo väčšie napätie, aké by v skutočnosti aj vládlo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nuda a nic než nuda. A navíc podaná v televizním hávu, s evidentně nízkým rozpočtem. Válka v plném proudu, vesnice v Pyrenejích a židovská drobotina, která je převáděna přes hranice do Španělska, dočasně ukrytá před nacisty ve stodole, a vše korunováno příjezdem německých vojáků do vesničky. To je přece dobrý základ pro film z války. A režisér Ben Cookson se rozhodl, že diváky znudí a otráví tím, že se ve filmu nestane nic dramatického, drastického a hlavně jakkoliv záživného. Jean Reno, jehož jménem se mnozí diváci nechají zlákat, zde hraje víceméně jen druhé housle. A ke všemu působí hodně zvětrale. Anjelica Huston je dost dobrá herecká položka a není patřičně využita. V rolích velících důstojníků vystupuje démonický Tómas Lemarquis a Thomas Kretschmann. Oba naprosto brilantní, jenže režisér je víceméně polidštil, takže se v nějaké hrozivé kráse ani jeden z nich příliš nepředvede. V popředí je mladý Noah Schnapp, ztvárnil pastýře, jehož starší vypravěčská verze nás příběhem provází. A kdo je vlastně ona záhadná Aňa? To je na začátku filmu židovská dívenka, která byla deportována vláčkem, a její tatík stále věří v její návrat. A já jsem stále věřil, že se monotónní styl vyprávění pozvedne a určitě přijde minimálně jedna dost dobrá scéna, která zachrání naprosto unylý ráz filmu. Nestalo se tak. Vše dobré zůstalo hrubě nevyužito, scenérie horské oblasti neměly štěstí na vynalézavého kameramana a zrodilo se v podstatě televizní dílko hodné na zapadnutí. A to má film téměř dvě hodiny, kdy se vše dalo v pohodě smrsknout do standardních devadesáti minut, neprotivil bych se ani osmdesátiminutové délce. Film mě v předložené režii nebavil a nemám nejmenší touhu o něm přemítat. Za takovou ucouranou nudu a promrhaný potenciál patří režiséra nakopat do zadnice. 4/10 ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Britský film s námětem ukrývání židovských dětí na francouzské vesničce u hranic se Španělskem, kam je pak převádějí pod nosem hlídkujících Němců. Jean Reno jako zemědělec, jehož vnuk pomáhá s touto akcí a proti nim v roli esesáka po tisící Thomas Krettschman, Trochu to připomíná starší Paní z Izieu (2007) tématem i tím stylem druhé světové války zabalená v soft balení, nic syrového, drastického, spíše naivního, dojemného a dojímajícího se. Milá oddechovka ( pokud se to o filmu s tématem holocaustu dá vůbec říct ) s nádhernými horskými exteriéry. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Okouzlující film s klasickým syžetem z překrásného prostředí pyrenejských údolí, kde se zastavil čas. Ale válka ani nacisté se jim nevyhnuli. Film o lidské povaze, která nemá národnost ani uniformu, ale národnosti, uniformy a další lidské výmysly jí dávají masku nepřátel. Hvězdičku strhávám za ukončení příběhu, v němž tuctová sladkobolnost už překročila svou mez. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Velka skoda, ze se takove tema zpracuje tak, ze to sotva dokoukate. Snad vam v tom trochu pomuze Jean Reno, ale on je tu spis takove krovi. Nejspis natoceno na´jako fim pro deti a mladez, protoze to bylo skutecne dost nezajimave a nepoutave natocene. Co tomu asi dalo korunu byl dabing, ktery pravidelne filmum skodi. A myslim ze TV dabing je jeste strasnejsi. Skoda, skvele jsou scenerie hor a prostredi, ve kterem je film natoceny. To je ale malo. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama