Reklama

Reklama

Napětí

Trailer 1

VOD (1)

Londýn, zima 1974. Celá Británie se kvůli hornickým stávkám připravuje na výpadky elektrického proudu. V tuto nejistou dobu začínající zdravotní sestra Val poprvé přichází do kdysi významné, ale dnes již hodně zanedbané Východní londýnské královské nemocnice. Val je sirotkem a to, že se stala zdravotní sestrou, je jejím splněným snem. Naivní iluze začíná ztrácet hned po příchodu, kdy se setkává s přísnou vrchní sestrou, která ji vysvětlí, jaká pravidla musí bezpodmínečně a bez diskusí dodržovat. Jedním z těch pravidel je i to, že sestra se musí své práci naprosto odevzdat a obětovat. V její první den byla většina pacientů a zaměstnanců kvůli očekávaným výpadkům elektřiny evakuována do jiné nemocnice. Může se zdát, že o to méně bude mít Val práce, ale bohužel je jedna z mála, která musí zůstat na noční směnu. Ocitá se v temné, ponuré, rozpadající se a téměř opuštěné budově, kde jen několik zaměstnanců a nemohoucích pacientů neschopných převozu. Světla zhasnou, nemocnicí pomalu protéká šero měnící se v temnotu. V té temnotě se něco skrývá. Děsivé a nelidské zlo. A Valina nevinnost je přesně to, co skryté zlo probudilo. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

"Angels sent by god to Guide Me! " Neznámý debutant natočil příjemné malé hororové překvápko, které po dlouhé době uspokojí většinu hororových fanoušků. Příběh se odehrává v 70. letech, ve starém Londýně v nemocnici, kde se o místo zdravotní sestry uchází hlavní hrdinka s tváří Alicie Vikander. Hned její první noc proběhne odstávka elektrického proudu a s tím přichází i strašení! Po úvodních 20 minutách a seznámení se s postavami se jde okamžitě na věc a straší se nepřetržitě téměř hodinu vkuse! Bravo, konečně filmař, který ví, že horor má strašit a né uspat diváka dialogy a funguje to skvěle. Nemocnice ve tmě je pěkně strašidelná a divák pozici hlavní hrdinky rozhodně nezávidí. Potěší kamera, výborný soundtrack/ creepy zvuky, stísňující atmosféra a strach z neznáma. Došlo i na pár menších lekaček a dějových překvapení. Zvrat v závěru je rozhodně nečekaný a líbil se mi. Herecké výkony taktéž velmi dobré ( záchvat, který hlavní hrdinka dostane je zahrán až šokantně skvěle) a je zde i kladen důraz na tehdejší misogynii. V mnoha ohledech silné a poutavé. Holky budou pištět a zavírat si oči. O tom nepochybuji. Tématicky podobné se španělským Frágiles. 8/10. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Od neznámé režisérky přišlo solidní překvapení! Atmosféra poloprázdné nemocnice, kde se na noc zhasíná, je naprosto skvělá a Rose Williams předvádí neuvěřitelný rozsah svého hereckého umu. Mráz běhá po zádech hned, když musí hlavní představitelka projít skrz temnou nemocnici a pomalu se začíná objevovat i záhadná entita, která se tu schovává. 3/4 filmu naprostá paráda, závěr je bohužel o něco horší, určitě zajímavý a dává smysl, jen jsem jako fanoušek hororu čekal něco víc. Přes to přese všechno je "The Power" solidní atmosférický zážitek. 7/10 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Napětí je snímek, kterému se poměrně dobře podařilo střihnout si dobové kulisy a prostředí jako stvořené pro hororový žánr, bohužel jeho vyústění používá milionkrát viděné duchařinové schéma, které může uspokojit snad už jen velmi nenáročné hororové diváky, a k tomu roubuje až zbytečně doslovné poselství osvětlující, co má být vlastně sekundárním významem toho názvu The Power. Konec se díky tomu utápí ve vlastní nabubřelosti a pro mě vůbec nefungoval. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The Power je jeden z těch filmů, u kterých je potřeba tři věci - noc, sluchátka a vžít se do hlavní postavy. Jestli bude něco chybět, pravděpodobně půjde divák s hodnocením o hvězdu níže, protože tohle zde dělá velkou část konečného výsledku. Retro sestřičky, stará nemocnice a noční výpadky proudu, to jsou podklady pro horor jako dělané. K tomu fajn creepy hudba v pozadí a přesvědčivé herecké výkony spolu s hutnou, temnou nemocniční atmosférou a ve finále i trochu nakousnutí společenského podtextu autoritářského postavení a výsledek je (na prvotní debut tvůrce) solidní horor, který po dlouhé době dává slušnou porci lekání a bubání, nicméně pořád mám pocit, že mi ve filmu chybělo něco více, co by jej mohlo řadit k "těm lepším" hororům a kvůli kterého bych si na něj za dva týdny vzpomněl. Takhle je to slušný nadstandart, kterému může někdo těžko úplně co vytknout, ale na prdel mě to vyloženě neposadilo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo absolutně mimo mě. Příběh se rozjíždí docela zajímavě, mladá sestra má poprvé sloužit noční. Otázka tedy zní, bude se divák bát? Moje odpověď: nebylo čeho. Špatně natočená, napsaná a dokonce i zahraná záležitost. Není co chválit. Dokonce na scénu dorazí v dnešní době populární překvapivý zvrat. 20% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama