Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na rozhovor s kamarádkou, která mě obvinila, že moje řeči o krutosti dětí jsou trapné. Já jen podotýkal, že děti jsou schopné páchat zlo stejně jako dospělí a ani si to třeba mnohdy neuvědomují. No,  kdo chodil do školy a zažil tam přímo či nepřímo šikanu, tak jistě víc, jak se proti těmhle šikanujícím šmejdům nikdo nepostavil a většině to bylo úplně jedno, že někoho mlátí, zavírají do skřínky, či dělají jiné svinstvo. Film se mi ale nelíbil. Moc se v něm nemluví a většinu času se jen se dramaticky čumí. Jsem si naprosto jistej, že film takové téma se dalo natočit mnohem lépe než takto sterilně. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Škandinávia sa predviedla zase v dobrom svetle. Horor o deťoch, so sociálno-dramatickým presahom prevažne odohrávajúci sa cez deň počas ich nevinných hrátok ;) a je teda občas poriadne znepokojivý. Hlavný detský záporák akurátne vybratý, aj hlavné detské predstaviteľky dobre zvolené a prirodzene hrajúce. Dĺžka filmu je takmer dve hodiny, ale nuda nehrozila. Snímka sa v niektorých smeroch podobá na staršiu Kroniku (aktuálny škandinávsky De Uskyldige je komornejší a viac sa drží pri zemi, asi i preto mi viac sedel. Ale môže/nemusí to byť i o tom, že čo divák vidí z oboch filmov ako prvé, to bude možno preferovať. Ťažko napísať, zase podobné snímky to sú, ale nie rovnaké.). A hoci niektoré otázky zostali nezodpovedané, tak za štyroch Eskilov Vogtov, teda, zaslúžené štyri hviezdy. ;) ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Severania v tomto prípade neohúrili, ale na druhej strane sa im podarilo celkom zaujať, pretože toto je jeden z originálnych a veľmi nevšedných hororov o štyroch deťoch, ktoré si spočiatku krátia voľný čas ubližovaním autistickej sestre či zabíjaním zvierat, no akonáhle v sebe objavia telepatické schopnosti, celé sa to zvrtne, obete začnú pribúdať a zmení sa to na telepatickú vojnu. Niečo podobné som vlastne ešte nevidel, takže za nápad by som dal aj 5 hviezd. Na druhej strane film obsahuje len málo hororových scén a je celkovo až nesmierne pomalý, stopáž dvoch hodín je až vražedná. Diváka najskôr pri obrazovke bude držať najmä zvedavosť, ako to celé dopadne. Taktiež musím uznať, že tak hnusné a škaredé deti tu už dlho neboli, hoci to zahrali presvedčivo. Celkovo mám z toho rozpačité dojmy a aj hodnotenia budú najskôr dosť kontroverzné. Nemôžem to s istotou odporučiť, hoci neľutujem, že som tomu dal šancu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu podobného, jako byla kdysi nízkorozpočtová Kronika. Bohužel seveřani na to jdou jinak a přináší zdlouhavý a pomalu gradující film o psychicky narušených a mimořádně nebezpečných fakanech, kteří objevují své nadpřirozené schopnosti a nepřinese to nic dobrého. Film v divákovi zanechá pár šokujících scén (kočka) ale jinak vyzní naprázdno a závěr není tak strhující, jak děj sliboval. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, surové a nepříjemné drama s několika nepříjemnými scénami, ale také občas až mrtvolně pomalým tempem, které hlavně z počátku dokáže lehce ubít. Na druhou stranu i přes trochu štědřejší stopáž se daří atmosféru šponovat a diváka vtahovat, za což kromě jiného muže i vynikající casting dětských tváří, jímž se skvěle daří prodávat paranormální naturálnost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama