Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád horory, mám hodně rád thrillery a drama nejsou špatné ale tohle je velmi špatná kombinace. Tenhle horor je prostě hodně špatný... Je strašně moc zdlouhavý a tak moc nudný. Nechápu kdo tento horor dělal, hádám že člověk který dělal samé drama a o hororech vý úplný hovno. Pokud se tento film někomu líbil tak ať se mu líbí, já mám prostě jiný názor na tuhle pro mě sračku. Příběh je docela zábavbý, ale fakt hodně zdlouhavý, postavy jsou nesympatické, hudba je docela ok, atmosféru tento film má docela dost slabou, napětí je zde jenom jednou, lokace jsou docela zajímavé a kamera filmu je docela povedená. No pro mě fakt sklamání protože když jsem viděl to hodnocení 65% tak sem si říkal že to bude nejmíň docela kvalitní horor a dostanu úplnou sračku která se pro mě stala jako jeden z nejhorších filmů které jsen kdy viděl. No za mě 0,5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemálo krát použitá zápletka, kde malá skupinka ľudí zistí, že má určité zvláštne schopnosti. Postupne ich objavujú, testujú, naberajú dovednosti. Samozrejme príde ku klasickému zvratu, kedy sa niekto vydá na temnú stranu sily a začne škodiť ostatným. Čím sa Neviňátka odlišujú je skvelý detský casting (veriť sa dalo všetkým a všetko) a kulisy nórskeho sídliska. Najväčšie mínus je rozťahanosť. Minimálne polhodinu by išlo vyhodiť a príbehovo by som o nič neprišiel. Zároveň keď už mali odvahu zobrazovať detské násilie s bolestnými či až fatálnymi následkami, tak finále odprezentovali pomerne v kľude. Bol tu potenciál k skutočne hororovému rozuzleniu, ktoré mohlo dojmy posunúť o level vyššie. ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Škandinávia sa predviedla zase v dobrom svetle. Horor o deťoch, so sociálno-dramatickým presahom prevažne odohrávajúci sa cez deň počas ich nevinných hrátok ;) a je teda občas poriadne znepokojivý. Hlavný detský záporák akurátne vybratý, aj hlavné detské predstaviteľky dobre zvolené a prirodzene hrajúce. Dĺžka filmu je takmer dve hodiny, ale nuda nehrozila. Snímka sa v niektorých smeroch podobá na staršiu Kroniku (aktuálny škandinávsky De Uskyldige je komornejší a viac sa drží pri zemi, asi i preto mi viac sedel. Ale môže/nemusí to byť i o tom, že čo divák vidí z oboch filmov ako prvé, to bude možno preferovať. Ťažko napísať, zase podobné snímky to sú, ale nie rovnaké.). A hoci niektoré otázky zostali nezodpovedané, tak za štyroch Eskilov Vogtov, teda, zaslúžené štyri hviezdy. ;) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Deti sú zlo. Aspoň tie čierne. Mužského pohlavia. V tomto filme teda. Zaujímavá, artovo ladená vecička, kde sa pracuje a stavia na atmosfére a hlavnej myšlienke filmu na úkor zbytočného explicitného násilia. Takže, kto očakáva nejaké jatky má smolu. Kto sa chce zamýšľať a unášať príjemne mrazivou a znepokojujúcou atmosférou filmu bude pohonkávať. Možno trošku škoda, že to aspoň v jednej, dvoch pasážach nechcelo viac pritvrdiť a moc tomu nepomohol ani zbytočne dlho naťahovaný finálny stret, ale mimo to zvyšok šľapal dobre. Pochváliť musím všetkých krpcov bez výnimky, naozaj hrali prvú ligu, ich výkony pôsobili veľmi prirodzene a uveriteľne, kopa Áčkových hercov a herečiek, by si mala pri pozeraní robiť poznámky, zdravím Gadot, Reynoldsa a spol. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa presťahuje na sídlisko. Dve dcéry si tu nájdu nových kamarátov, s ktorými začnú tráviť čas. Deti postupne zisťujú, že sú vzájomne prepojené a majú zvláštne schopnosti. Skupina má ale svoj slabý článok, ktorý ich dostane do obrovských problémov. - Surová, precízne zahraná a patrične nepríjemná hororová dráma zo severu. Horory, v ktorých sú hlavným zdrojom zla deti, mám velmi rád. Na The Innocents mi najviac imponovalo to, že sa dej odohráva počas každodenného života rovno pod dohladom dospelých, a nie na nejakom izolovanom mieste, ako tomu v hororoch tohto typu býva. Nesadlo mi to úplne na 100%, ale pozerám, že filmy, na ktorých sa tento režisér podielal, vyzerajú väčšinou velmi zaujímavo, takže sa tento kúsok oplatí vidieť. Tiež dúfam, že sa k hororu ešte vráti, pretože má velmi netradičný štýl, čo sa v dnešnej dobe nevidí velmi často. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama