Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Student práv z Yalu se vrací do rodného města v Appalačském pohoří, vzpomíná na minulost svojí rodiny a přemýšlí o vlastní budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi dobré. Poutavý příběh z prostředí amerických rednecků, které bylo vykresleno (asi) dosti přesvědčivě. Film stojí na řemeslně dobře provedené práci R. Howarda a na skvělých hereckých výkonech. Myslím si, že Amy Adams si jde pro Oscara. Její výkon byl vskutku přesvědčivý. Potěší i soundtrack od dua Fleming - Zimmer. Na závěr však musím podotknout, že mi z nějakého důvodu vadí to, že na konci amerických biografických filmů je nutné prezentovat pasáž s autentickými fotografiemi a videi skutečných aktérů. Jako jo, ocenil jsem podobnost mezi nimi a herci. S tím nemám problém. Spíše tento přístup vnímám jako kýč. Filmu tedy uděluji 4 dávky heroinu z 5. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silná a emotívna dráma o tom, že keď má človek vôľu, dokáže sa vyhrabať aj z tej najväčšej životnej kakanice. Nuž, niekto má cestičku životom vyšliapanú už od narodenia a neváži si to, a niekto ďalší o ten svoj kúsok šťastia musí tvrdo zabojovať. O to viac je úspech cennejší. Asi každá rodina by potrebovala takú babičku - záchranárku. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nudné a nezáživné. To je celé. Oceňujem, že v záverečných titulkoch majú zábery reálnych ľudí blízko k tomu ako ich stvárnila Hollywoodska elita. A tiež niekoľko Zimmerových tónov a Glenn Close, ktorá jediná to hrá na istotu a možno by som k tomu dodal ešte krásu Freidy Pinto ( mrzí ma, že ju nevidím viac). Ale vo svojej podstate je to veľmi prvoplánová báchorka bez presahov, významu a invenčnosti. Viem, že Howard nezvykne ohurovať. Ale tu absencia niečoho výrazného doslova zamrzí. Prvých desať minút je naozaj krásnych. Zvyšok je len hlučný a prostoduchý paškvil, ktorý pozorný divák prekukne po pár minútach. Neprináša to nič nové. Ale čo vadí viac, nedáva to von ani žiadne emócie. Ono to chce umenie spraviť zo správnych ingrediencií bezvýrazné jedlo. Dr.Horrible...kukol som a žilo by sa mi dobre aj bez toho. Takže ty si na rade s An elephant sitting still. Enjoy! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ron Howard natočil výborné rodinné drama s prvky domácího násilí, závislosti na drogách, problémových rodičích a přerodu jednoho křupana v respektovaného právníka. Aspoň tak by určitě film popsali někteří kritici. Já se ale pořád nemohl zbavit dojmu, že to celé působí neobyčejně směšně, jako kdyby se všichni snažili přehrávat jedna radost. Amy Adams a Glenn Close hrají polohu venkovských křupanek doslova stylem „ven chodím zásadně bez make-upu a v roztrhaném oblečení“ (o to víc šokující je, že Glenn Close musela každý den nosit protetický make-up, což nejde vůbec poznat.. opravdu vypadá, jako kdyby zrovna vstala z postele). Smrděla z toho snaha být strašně obyčejný, ale přitom pořád víte, že sledujete hollywoodské celebrity. Být v rolích pouze neherci, tak je film mnohem uvěřitelnější. Neskutečně mě iritovala hand-held kamera, protože jsme polovinu času ani nevěděl, kdo je v záběru a co se děje. Takhle jsem dostal neskutečně utahané cosi. Naprosto zbytečný film. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Skutečnost, že se tohle děje ve více amerických rodinách a není to až tak zajímavý příběh, tak si myslím, že Ron Howard tuhle látku vyšťavil na maximum. Je zde vidět jeho parádní režie. Nejvíce ze začátku, kdy děj parádně odsýpal a já se na tu nádheru nemohl vynadívat. Do toho hraje parádní hudba s nápaditými zvuky. Zhruba v půlce se film jakoby zastaví a vy začnete kontrolovat, jak jste daleko se sledováním. Teprve půlka? Uff... Naštěstí to docela uteklo a vznikl z toho krásný, ovšem docela průměrný film. Zdobí ho vynikající herecké výkony, kdy by jste na konci skoro nepoznali herce od skutečných osobností. Amy Adams, která si zopakovala roli trosky z Ostrých předmětů, tady cílí na Oscary a Glenn Close jí krásně sekunduje. Film stojí za shlédnutí už jen kvůli Howardově režii, tyhle filmy on umí. Ovšem natočil už i lepší, ale to mu dokážu odpustit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Amy Adams a Glenn Close mají dohromady 14 nominací na Oscara, které se jim však ani jednou nepodařilo proměnit ve výhru. (oli009)
  • Zfilmováno podle autobiografie J. D. Vance. V roce 2016, kdy kniha byla vydána, se v USA stala bestsellerem. (Jolinar)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Ron Howard a atentát na Castra

Ron Howard a atentát na Castra

05.02.2020

Režisér Ron Howard (Solo: Star Wars Story, Rivalové) si jako svůj příští projekt zvolil snímek The Fixer pro Paramount Pictures a Imagine Entertainment. Scénář k filmu napsal Tyler Hisel (seriál… (více)

Reklama

Reklama