Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

H34D 

všechny recenze uživatele

Celoživotní svědectví o přírodě Davida Attenborougha se může chlubit zejména svou naléhavostí. Pro zasvěceného diváka nepřinese mnoho nového, avšak i známé skutečnosti docela zdařile shrnuje. Emocionální tlak vypravěče je pro mě osobně na hranici toho, co považuju za (ne)příjemné, chápu však, že pro oslovení mainstreamu je toto asi nejlepší způsob. 8/10 ()

whack 

všechny recenze uživatele

Prírodopisný film bez ekologickej agitky je ako auto bez kolies, nemôže fungovať, nedá sa s ním nikam dostať. David Attenborough dokáže tie kolesá vždy tak trefne nasadiť, že to veľakrát nepohorší dokonca ani pomýlených klimaskeptických konšpirátorov, preto je taký jedinečný a dôležitý. V poslednej časti tohto filmu hovorí o riešeniach, ktoré by ľudstvo malo podniknúť. Snáď jeho slová budú konečne vypočuté. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

David Attenborough má tak výsostné postavení, že si může dovolit být upřímný a otevřený, k tomu tedy obdivuji jeho houževnatost a odevzdání se dané problematice, on to jistě vnímá jako své životní poslání, což je krásné a mělo by to tak být.. Co se týče lidí a jejich vlivu na naši planetu raději budu mlčet, obávám se, že bych se nedokázala udržet v mezích slušné češtiny.. Inu, je za minutu dvanáct, to všichni, co dění sledují, ví.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No určitě je to myšlenkově podnětnější a kvalitnější divácký zážitek, než filmy o mongoloidní Grétě, ale stejně si myslím, že pan Attenborough ve svém teatrálně patetickém životním poselství neřekl nic nového, co by aspoň průměrně vzdělaný a o svět se aspoň průměrně zajímající člověk už dávno nevěděl. Sesumírovaná fakta o růstu populace, teploty a škodlivin, a naopak o klesání počtu hektarů lesa a živočišných druhů, jsou všeobecně známa. A řešení taky - přestat se množit, nežrat maso a energii brát ze Slunce. Skvělá zpráva, teď to ještě ale bude potřeba zrealizovat, hlavně tedy v onom tzv. třetím světě. Nevím ovšem jak, podobnými prvoplánově dojímavými dokumenty asi sotva. Já osobně nejdřív kdysi před léty spoléhal na ptačí chřipku nebo na ebolu, že by mohly to lidské přemnožení trochu přibrzdit, ale byly to slepé uličky. A čínská chřipka je taky bohužel zdá se jenom uměle přiživovaný a zveličovaný mediální humbuk. Takže snad se žlutým soudruhům v tajných podzemních laboratořích časem podaří vyrobit nějaký opravdu pořádný supercloumák, který s tou nadměrně početnou lidskou populací teprve pořádně zacloumá, ne jako to nedochůdče covid-19, nebo jak se to jmenuje. A nebo s něčím přijde sama matička Gaia. A buďte v klidu, nebylo by to zdaleka první masové vymírání v dějinách Země, jak známo. Jo a mimochodem až se za pár miliard let stane ze Slunce rudý obr, bude tady stejně se životem šmytec, takže ty řeči o tom ohrožení biodiverzity berte s nadhledem a "z hlediska Věčnosti". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Meno Attenborough sa v budúcnosti určite stane synonymom slova "dychberúci". Lenže okrem záberov prichádza v tomto najnovšom počine starý pán aj so silným posolstvom. Ještěrákov koment sa mi páči najviac a z neho si vyberám ako hlavnú myšlienku práve túto: Prečo človek rieši antropocentricke kraviny typu LGBT, gender, covid, BLM, keď sa mu rúca celý ekosystém and hlavou? Pán Attenborough, ešte veľa zdravých rokov prajem! Máte pre tento svet nezastúpiteľnú hodnotu. ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama