Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku psychologického thrilleru byl strach. Normální strach dívky Allison, která se rozešla se svým přítelem Samem a nechce zůstat ve velkém apartmá sama. A protože ji zklamal muž, rozhodne se najít pomocí inzerátu jako novou spolubydlící dívku. Na scéně se objevuje Hedra. Pochází z dvojčat a protože její mladší sestra zemřela, připadá si jako by jí chyběla část osobnosti. Má potřebu se o někoho starat, ale dovede být i nepříjemná a zlá. Allison je úspěšná softwarová specialistka a zprvu nevěnuje chování své nové přítelkyně příliš pozornosti. Sam se snaží Allison přesvědčit, že on je stále pro ni tím správným partnerem, ale dívka postupně zjišťuje, že jeho eventuální návrat by nebyl tak snadný. Hedra si totiž tvrdě brání dobytou pozici v Allisonině životě a nezaváhá ani před vraždou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Kolik už jsem v životě asi viděl thrillerů, jako je tento. Scénář je vždycky stejný: Na začátku jsou dvě kladné postavy, v průběhu se zjistí, že doopravdy je kladná jen jedna a ta druhá je záporná a ve třetí fázi se kladná postava snaží vymanit z moci té záporné. Tady je příběh sice trošku originálněji pojatý, ale zpracování je o ničem a nudná hudba tomu nepřidává nic dobrého. Na jedno podívání OK, na víc už asi těžko. 50% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Pro mne překvapivě kvalitní a docela dost gradující thriller. Sice musím přiznat, že mi Hedra hned při první scéně připadala pořádně podezřelá a já osobně bych si takovou podivnou holku nikdy do bytu nenakvartýroval, ale aspoň vím, jak bych dopadl... :D Kvalitní příběh a dobrou atmosféru sice občas kazí přehrávající herci (hlavně při bojových scénách), ale jinak se na to dá v pohodě koukat, hlavně posledních dvacet minut, kdy mi scéna v prádelně (ve sklepě?) připomínala počítačovou hru BioShock. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý thriller s dobrým příběhem. Film je napínavý, má ale pozvolné tempo. Třeba tak 1/3 filmu se neskutečně vlekla. Ta 2/3 byly o dost lepší. Zato 3/3 filmu mi moc nesedla. Atmosféra vůbec žádná. Zato nepředvídatelnosti si člověk užije dost. Hudba průměr. Škoda, že film neměl více nápadů a nebyl trochu pojat akčněji. Takhle film vidím na 52% = *** ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný thriler, který u mě balancuje někde na 70%, ale na 4* to není. V podstatě nemá chybu - komorní prostředí, postupně budované napětí založené na vztahu dvou žen, který se stává z jedné strany patologickým. Dvě krásné holky v hlavních rolích (i když dvě lepší herečky by to možná vytáhly výš), pár vražd a napínavé finále. Chyba je jen ve mě, protože podobných filmů jsem viděl už tucty a tenhle nemá nic navíc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Muži sú prasatá. Môžu sa tváriť, ako chcú. VŽDY to budú prasatá.“ Mám rád psychologické trilery, v ktorých niekto niekoho terorizuje/šikanuje tak rafinovane, že to ten niekto nemôže nahlásiť ani len na polícii; až na konci sa všetko vyhrotí a potečie krv. Dovtedy PSYCHOLOGICKÉ DUSNO. Mám pre podobné snímky takú slabosť, že ma bavia i tie priemerné až podpriemerné, ako je MODRÁ OCEĽ s Jamie Lee Curtisovou a PSYCHOPAT ZO SAN FRANCISCA s Michaelom Keatonom. Nevraviac o špičkách žánru, ako je až odporne mrazivá MISERY NESMIE ZOMRIEŤ. Spravidla sa psychicky narušený jedinec šikovne votrie do priemernej rodiny (RUKA NA KOLÍSKE), alebo sa jedná o súboj dvoch osobností v uzavretom priestore (ÚPLNÉ BEZVETRIE). SPOLUBÝVAJÚCA je triler s až nepríjemne zákerne pomaličky vystupňovanou nervy trhajúcou atmosférou (fakt radšej ani nechcete vidieť, ako to skončí) a vynikajúcimi výkonmi Jennifer Jason Leighovej a Bridget Fondovej. Áno, celé je to hrozne predvídateľné (skutočne niekoho prekvapí, ako dopadne pes?) a ku koncu to dáva čoraz menej logiky (nikto nepočul dva výstrely uprostred činžiaka?). Ale za napínavú a vystupňovanú atmosféru a herecké výkony dávam 4*. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Podobne ako väčšina starých bytových domov, aj tento výškový objekt vo filme nemá trináste poschodie. V niekoľkých záberoch môžete vidieť čísla poschodí na výťahu. (Pat.Ko)
  • Keď Allison (Bridget Fonda) padne na kolená a začne vracať do záchoda, záchod sa zreteľne hýbe, keď sa ho drží, ukazujúc, že ide o rekvizitu a nie správne inštalovaný predmet (Pat.Ko)
  • Keď sa Heddy (Jennifer Jason Leigh) vráti do bytu a hodí položku na stôl blízko mriežky na stene, nechtiac odhodí keramickú misu na drevenú podlahu, čo spôsobí hlučný zvuk, a zároveň hlasito volá meno Allie. Potom sa skloní na zem, pretože počuje, ako Allie (Bridget Fonda) a Graham (Peter Friedman) hovoria o nej cez mriežku. No Allie a Graham nepočujú zvuk pádu ani jej volanie mena cez mriežku v ich byte. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama