Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

kingik 

všechny recenze uživatele

Prokletá zábavní atrakce zvaná Willyho kouzelný svět nalákala do svých útrob Nicolase Cagea. Ten pak svede boj o holý život s oživlými animatronickými roboty. Cage do sebe hází jeden energetický drink za druhým, skamarádí se s hezkou slečnou, která s partou výrostků chce s atrakcí zúčtovat, a zábavně se pere s pekelnými monstry, co si ukrutně smlsnou na lidském mase. A celý film mlčí. Patrně si svoji účast podmínil tím, že se nemíní učit texty. Režisér Kevin Lewis má v oblasti pokleslé tvorby zřejmě nemálo nakoukáno. Vystřihl totiž s dokonalostí film, pro něhož je synonymum "ta největší blbina" naprosto trefná. Cagea na námětu muselo něco zaujat, neb je i jedním z producentů filmu, a ani po dávném oscarovém triumfu se nebojí dát vale seriózním projektům, na které takřka zanevřel. Je radost pohledět, jak jde do každého souboje. Schytá to pštros, gorila a další členové zábavné sekce pro děti, načež z nich stříkají sračky na všechny strany. Důležitým faktorem pro celé klání je i hudební složka. Debilní narozeninová písnička a další hudební skvosty umocňují  divácký prožitek. Zaujala i legenda kolem monster, kdy se v minulosti jednalo o sadistickou partu chlapů, co nenáviděla děti. A sebevražedný satanský rituál byl vstupní branou pro jejich "reinkarnaci". Film (pochopitelně) není pro každého. Kdo však fandí bizarním hororovým záležitostem, film přijme. 9/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cage krosí v dětském zábavním centru splašené krvelačné loutky. A nejenže kope, škrtí, trhá a seká, ale do toho všeho stačí i uklízet, protože tak zní dohoda s místním servisákem, který mu za vypulírování komplexu slíbí vyměnit gumy. Já se bavil nad očekávání dobře. Má to správně ulítlý nápad, tempo a hlavně Cage, který za celou dobu řekne jen jediné slovo a bohatě to stačí. Možná by neškodilo trochu víc gore, aby z toho byl plnohodnotný splatter, ale co už. Za mě příjemné překvapení a přál bych si pro Cage víc podobných rolí. 80% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mi bylo sympatické tvůrčí nadšení i záměrná (gore) brakovost, na druhé straně ovšem stála realizační amatérština. Skvěle divný Nicolas Cage tak občas zábavně, spíš ale jednotvárně likvidoval zvrácené vraždící loutky, zatímco svědomitě uklízel a pod nohy se mu pletla dementní partička teenagerů. Přes několikeré úmorné vysvětlování nesmyslné zápletky jsme se ovšem o nemluvném bezejmenném údržbáři, ujíždějícím si na energeťácích, čistých trikách, pinballu a dodržování přestávek v práci, vůbec nic nedozvěděli, nějaká pointa vyloženě chyběla. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Parádní oddechovka, která se absolutně nebere vážně. Nicolas věděl do čeho jde a naprosto si to užívá. Je to hloupé, je to brakové, ale ten kdo čeká drama, sofistikovanost scénáře a herecké výkony typu Irishmana, by se jít radši rovnou objednat k lékaři nebo si smazat profil na čsfd. Výborný soundtrack s kombinací s tichým Cagem, který trhá páteře loutkám, u toho pije energy a tancuje tak vtipně, že to prostě pobaví. Já osobně jsem spokojený a z jeho posledních rolí je tahle jeho nejpovedenější. Janitor rulezzzz. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Willy's Wonderland by bol jednoznačne jeden z najhorších filmov roku, ak nie ten najhorší ktorý som doposiaľ videl v 2021, ale keďže vo filme je Nicolas Cage, to mení celú prezentáciu, celý vibe, a všetko stupídne či vizuálne neprajné sa akoby lusknutím prsta mení na niečo magické, na film od ktorého som nedokázal odvrátiť zrak a moju pozornosť, a to je Cageova supersila. Tento rok, Nicolas Cage podal Oscarový výkon v Pig, film ktorý ma prekvapil a ja som si absolútne zamiloval, je to film v ktorom má Cage scénu(y) aké by som neváhal začleniť do mojich najobľúbenejších scén tohto filmového roku; a na druhej strane spektra máme Willy's Wonderland v ktorom Cage hovorí ešte menej a jeho výkon alebo lack thereof je o to viac fascinujúci a impozantný a nejakým zvláštným spôsobom je lepidlom ktoré drží tento film pohromade. Five Nights at Freddy's premisa je fajn a s vyšším rozpočtom a kvalitnejším... ehm... kvalitnejším absolútne všetkým, by to mohol byť úspešný horor ak nie celá séria, no práve ten nedostatok kvality, tá lacnosť Willy's Wonderland skombinová s Cageovou prítomnosťou robia tento film mojou osobnou príjmene-stupídnou klasikou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • „Punch“, fiktivní energetický nápoj, který ve filmu pije postava Nicolase Cage, má na plechovce nápis: „A fistful of caffeine for your kisser“ („Hrst kofeinu pro tvůj polibek“). (LUKICKK)
  • Poté, co postava Nicolase Cage naskládá plechovky do ledničky, jde umýt troubu. Když ji následně otevře, má zalepené zranění na levé tváři (i když k tomuto zranění přijde až později). V dalším záběru při umývání nádobí však na tváři nic nemá. (CjKukis)

Reklama

Reklama