Celkem průměrná detektivka bez detektiva, kterou do lepšího průměru povyšuje skvělý herecký výkon Jiřího Klema. 65%.(24.5.2008)

• triatlet

Jako špatný díl z Majora Zemana. Za zmínku stojí jen výkon Vladimíra Dlouhého.(11.2.2012)

Detektivka bez detektiva a taky bez napětí. Zbývá slušné řemeslo: kamera, herectví, režie, což sice není málo, ale také nikoli moc, čirý průměr, který neurazí ani nezaujme. Věčná škoda, že Schulhoff neměl k dispozici lepší scénář... Celkový dojem: 60%(10.2.2012)

Filmy Petra Schulhoffa s kriminální zápletkou mám rád. Ona ta kriminální zápletka je totiž všude podružná, důležitější je psychologický příběh, postupné rozvíjení děje a situací, které pak vyplynou v sice prostou, leč účinnou pointu. Stejně tak zde - pomalá dikce postav, postupné odhalování vztahů, a o to větší mrazení při závěrečných účtováních, kdy si člověk uvědomí i věci "za horizont" zobrazeného, jak jedna "vášeň" dokázala zničit životy mnoha lidí, a hlavně jejich důvěru.(12.7.2009)

• pulnicek

Neuvěřitelná nuda, a když to srovnám s jinými filmy P.Shulhoffa,tak naprostý propadák.(4.3.2010)

• Haniczka

Hezké. Opravdu hezké dvě herečky Renáta Doleželová a Marie Drahokoupilová. A taky mladý Vl. Dlouhý. Jinak nic moc.(20.8.2009)

Velice zajímavý, pro mě 100%, film který má svižný děj, krimi zápletku, výborné herce.Schulhoffova režie je vždy výtečná.(22.6.2010)

• kozlos

Pro mě celkem nuda, spíš se divím, že režisér typu Schulhoffa neměl v roce 1974 k dispozici barevnej materiál.(15.3.2011)