Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (Owen Wilson) je nedávno rozvedený muž, jehož život se rozpadá, když v tom potká Isabelu (Salma Hayek), která je přesvědčena, že znečištěný a zlý svět kolem nich není skutečný. Věří, že žijí v ošklivém, drsném, ale simulovaném světě počítačovou animací, uvnitř krásného, ​​mírumilovného, „skutečného“ světa blaženosti. (PhoenixTears)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Miluju Owena Wilsona ve vážných rolích a velmi mě mrzí, že jich nemá víc, protože tahle role mi k němu dokonale seděla. Film možná měl pomalejší spád, ale celkově to byl hodně silný námět, se kterým se tvůrci dobře vypořádali. Herecké výkony Owena i Salmy byly výborné. Přece jenom ale dávám "pouze" čtyři hvězdičky a to právě za pomalý rozjezd. Možná ale hodnocení ještě s dalším shlédnutím změním, když už budu vědět, do čeho jdu. SPOILER! Každopádně ať už se podle vás ve finále jedná o drogovou závislost a nebo simulaci, myslím si, že v obou případech se jedná o velmi silný film a líbí se mi, že je na každém divákovi, v jaký svět nakonec věří. Sama sice otevřené a nevysvětlené konce ráda nemám, tentokrát mě ale překvapivě právě takový konec potěšil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson se blaženě dává všanc vědeckému experimentu vilné vědkyně Salmy Hayek, ačkoliv se nevylučuje možnost, že sexuální experimenty s ní by nemusely být vůbec k zahození. Spoiler/ Celá věc se má tak, že po nějaké půlhodině už zhruba divák bude vědět, jakou cestou se bude film ubírat, jelikož se dozví, že vědkyně prostřednictvím sofistikovaného zařízení simuluje ošklivý svět, aby si člověk mohl více vážit toho skutečného/konec spoileru. Tedy tak nějak by se v kostce dal obsáhnout děj velice zvláštního filmu, co obsahuje i nějaký ten romantický prvek, je to ovšem myšlenkově poměrně složitý film. Je fajn, že existuje ve zběsilém trendu sci-fi snímek, co se obejde bez nákladných speciálních efektů, neobsahuje žádné akční sekvence a je schopný nastolovat  i nějaké otázky. Dobrá, chytrým filmům možná zvoní hrana, nicméně, Mike Cahill svým přístupem se pokusil v divákovi odbourat pasivní přístup a vyvolat nějakou debatu, třeba zrovna hned po skončení filmu, jak to se to vlastně celé mělo doopravdy.  K dispozici měl skvělý herecký doprovod. Wilson s Hayek v pohodě utáhnou film a zastíní většinu osazenstva ve vedlejších rolích. Dějová stavba snímku pro mě byla po celou dobu vyhovující, ovšem závěr měl být silnější. Cahill natočil v podstatě minimalistické sci-fi, co samozřejmě zůstane v ústraní. Bude spíše čekat na svoje objevení. Osobně bych mu dal přednost (před nabubřelými blockbustery) ve chvilkách, kdy se potenciálnímu divákovi vkrádá do mysli touha nebýt na svoje myšlenky o upadajícím světě, ve kterém žijeme, tak sám. 8/10 ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to vlastne bolo? Pre tých, čo to ešte nevideli, tak odporúčam nečítať ďalej kvôli prípadným spoilerom. Bola to fakt sci-fi dráma? Či to bola dráma o drogovo závislých? Alebo to bola kombinácia? Nedostali sme priamu a uspokojivú odpoveď ani na jedno. Rovnako sme nedostali poriadny koniec. Príbeh bol totálne mimo, konanie postáv rovnako, herecké výkony rovnako. Počas písania týchto pár riadkov som si uvedomil, ako to bolo doslova a do písmena o hovne. Dve hviezdy dávam len za to, že časť dopadu snímku ohľadom drogovo závislých, prepade na dno atď., tak táto časť nebola úplne márna. Ale to je asi tak všetko. Napriek tomu, že som dal dve hviezdy, pocit po dopozeraní mám omnoho omnoho nižšie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postupem casu se hlavni myslenka filmu stava stale vice banalni.Jak tvurci postupne poskytuji informace, vypada to na alegorii o lidech, kteri maji narusene poznavaci schopnosti. O krehkosti lidske mysli.Pak u me prevladal dojem, te jde o dva fetaky, kteri maji halucinace. Od zacatku bylo jasne, ze dcera je skutecna, protoze se objevuje i v samostatnych scenach. Matlo me jak muze beloch zplodit rovnikovou cernosku a ne mulatku,ale v podivne Americe uz je vsechno mozne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako vylúhovaný matrix v kombinácií s halucinogénmi to nebol zlý film. Teda aspoň jeho prvá polovica, celkom dobre rozohraná scéna, bezdomovecké prechádzky som ešte pretrpel. Akonáhle však Salmu prezliekli do slušného postroja, už sa dá pozerať len na ňu, pretože nič okolo viac neuchváti, okrem toho, že Wilson má menšinovú dcéru. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, dále v Chorvatsku ve Splitu a na ostrově Lopud. (rafix)
  • Názov filmu sa objaví až v 97. minúte. (F2003F)

Reklama

Reklama