Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (Owen Wilson) je nedávno rozvedený muž, jehož život se rozpadá, když v tom potká Isabelu (Salma Hayek), která je přesvědčena, že znečištěný a zlý svět kolem nich není skutečný. Věří, že žijí v ošklivém, drsném, ale simulovaném světě počítačovou animací, uvnitř krásného, ​​mírumilovného, „skutečného“ světa blaženosti. (PhoenixTears)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se po delší době na něco těšíte už dle obsazení dvou oblíbenců, poté zhlédnete trailer, protože netušíte proč se ve spojitosti s filmem zmiňuje Matrix...a pak tu visí 39% a vy si řeknete, že ty VoD služby prostě ty filmy neumí a tentokrát pohořel Amazon. Ne, že by Bliss byl nakonec tak hloupý, jak jsem si myslel na začátku, nicméně celé mi to přišlo takové plytké a s neuspokojivou pointou. Ale Salma je pořád kus. Smířlivých 60%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mike Cahill doteraz u mňa zabodoval obomi predchádzajúcimi psyho-scifi-drámami Another Earth a I Origins. A tak som sa celkom tešil, čo si pre nás pripravil tentokrát, obzvlášť keď som zbadal to hviezdne herecké obsadenie. O to väčšie bolo sklamanie. Tento krát sa mi Mike do vkusu netrafil, ale že vôbec! Po pozretí filmu som vyčkal ešte pár dní, aby sa mi to v hlave rozložilo (tak ako jeho predchádzajúce dva skvelé filmy), ale tentokrát ma to proste nechytilo. Celé mi to prišlo skôr ako nejaké feťácke poletovanie v paralelnom svete, kde nebolo nič reálne. Čudné, bizarné, prepálené... Dúfam, že Mike Cahill nepôjde aj nabudúce týmto smerom. 1* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako bezďácky Matrix s tými najnudnejšími postavami pod slnkom, ktoré si len tak bivakujú pod mostom. V polovici filmu sa konečne dej posunie o vrstvu vyššie a uvidíme utopistický svet s bezpodmienečným príjmom, haha, v ktorom sa ľudia nudia a vymýšľajú pseudoumelecké sprostosti, aby sa nezbláznili. Ale asi neúspešne, lebo to začne byť úplne odtrhnuté od reality ako niečo medzi Lynchom a Cronenbergom. Finálnu pointu si môžete vysvetliť na milión spôsobov, ale ani jedna varianta ma neuspokojila. Vo výsledku to je chaos s nudným WIlsonom a otravnou Hayekovou. 2/10. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pro Mikeho smutně palec dolů. Nápad na imaginární svět proč ne, ale chce to více invence a nápadů, víc mystifikace spíš nežli jednoduchý lineární příběh. Hlavní hrdina bez přiblížení a psychologického rozboru v jeho životní situaci padne do spárů Salmičky moc brzy a nejen, že moc nefunguje přiblížení k postavám oni ani jako pár moc nefungují. Owen se tam většinu doby přiblble diví a kření do kamery, Salma vizuálně působí stále sexy i pro mladší ročníky, zato jí moc její hrudní přednosti nepomáhají v dramatičtějších záběrech a kazí to herecký dojem, který působí chvílemi trapně. Nevim, kde měl Cahill tentokrát hereckou laťku nebo jestli se nedokázal soustředit, kvůli ní nebo se bál hereckým personám něco namítnout? Nebo si tu chybu uvědomil až během natáčení? :) Příběhem stále více klišé bez zapamatovatelného vrcholu v současnosti se téměř touto formou vymazal, když to tak řeknu. Tu tam zmizela atmosférická a nezávislá artovka v podání předešlých režisérových zářezů. PS: A to mě teda taky nemile překvapilo, slyšel jsem Salmu poprvé v původním znění a její hlas je teda strašně nepříjemnej chraplák, jak kdyby 35 let prochlastala. 40% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to vlastne bolo? Pre tých, čo to ešte nevideli, tak odporúčam nečítať ďalej kvôli prípadným spoilerom. Bola to fakt sci-fi dráma? Či to bola dráma o drogovo závislých? Alebo to bola kombinácia? Nedostali sme priamu a uspokojivú odpoveď ani na jedno. Rovnako sme nedostali poriadny koniec. Príbeh bol totálne mimo, konanie postáv rovnako, herecké výkony rovnako. Počas písania týchto pár riadkov som si uvedomil, ako to bolo doslova a do písmena o hovne. Dve hviezdy dávam len za to, že časť dopadu snímku ohľadom drogovo závislých, prepade na dno atď., tak táto časť nebola úplne márna. Ale to je asi tak všetko. Napriek tomu, že som dal dve hviezdy, pocit po dopozeraní mám omnoho omnoho nižšie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, dále v Chorvatsku ve Splitu a na ostrově Lopud. (rafix)
  • Názov filmu sa objaví až v 97. minúte. (F2003F)

Reklama

Reklama