Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Strašně nudná záležitost, ve které se pomocí zdánlivě reálného konání postav na pozadí znepokojivé a mystické atmosféry tvůrce snaží ucopit neuchopitelné. Kecy, prostě nenapínavý a nezajímavý příběh, jehož atmosféra je přinejmenším nezáživná, dialogy fádní a herecké výkony průměrné. Tudíž není mc na co koukat. hudba táhlá. Za mne protrpěná jedna hvězďule. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavé mdlé mystery drama, které mi dost připomnělo film "Pod povrchem". Hororem bych to určitě neoznačoval. Amanda Seyfried je tu v pohodě, větší problém jsem měl s manželem, který je otravný, vlezlý a nesympatický. Určitě to není nějaký průšvih, ale nefunguje to v žádné rovině, na horor málo strašidelné, na drama málo emocionální a na thriller málo napínavé. Film tak možná víc ocení ženy. 4/10 ()

Reklama

hakon 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, které se soustředí na pár, který se přestěhuje do maloměsta a ne všechno je, jak vypadá. Paradoxně všechny ty duchařské nebo mystery věci uvnitř jsou vlastně ve filmu na škodu, protože to funguje samo o sobě. Bohužel těch napřirozených nebo hororových situací je tu poskrovnu a úplně nedávají smysl. Takže jakž takž fajn atmosféra, které se buduje celý film v poslední třetině nespěje do brutálního vyvrcholení, ale spíš do ztracena. 5/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na drámu príbehovo slabo prepracované a na horor málo (takmer vôbec) strašidelné. Amande Seyfried a Jamesovi Nortovi však ich roly sadli a ako manželská dráma so štipkou mysteriózna ma to celkom bavilo. Scenár bol ale miestami skutočne odfláknutý a záverečné rozuzlenie určite vedel odhaliť každý, kto trochu dával pozor. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Koukám, že klasičtí čsfd „day one” kritici to zase nepochopili. Nebo od toho čekali nějaký krutopřísný a nekompromisní horor, který bude děsit každou scénou. A ne, je to psychologické a filozofické drama, které se nebojí dotýkat témat jako je nebe a peklo, afterlife nebo samotné duchařno. Já byl spokojený a vlastně mě mrzí, že jsem první hodinu furt pauzoval kvůli rodinným problémům, každopádně finálních a depresivně strašidelných 30 minut bylo povedených. Jako silně mi bylo nepříjemno. Celkem pěkně natočeno, je sice pravda, že možná si mohli dát tvůrci víče péče do toho mysteriózna, ale zas tak moc mi to nevadí. Herci jsou fantastičtí, ať už jen fakt, že je to kombinace herců z Manka, Better Call Saul, Malých žen a Stranger Things mluví za sebe. Překvapilo mě to a mrzí mě, jak to zase lidi přijmuli. Pak jsou tu filmy, jako Kong vs Godzilla a jemu podobné (debilní přirování ano, ale jde o princip), které jsou daleko lépe přijmuty a já nad tím jen kývám hlavou. Pro fanoušky mysteriózna a psychilogických filmu povinnost. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • V čase 1:51:54 můžeme na lodi vidět nápis „Lost Horizon“, který odkazuje na stejnojmennou novelu Jamese Hiltona z roku 1933, resp. na dle ní zadaptovaný snímek Franka Capry z roku 1937. (Marcos22)
  • Dcérka páru sedí v knižnici na zemi s natiahnutými a prekríženými nôžkami, v zábere z druhej strany už je v tureckom sede. (GabrielGabko)
  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)

Reklama

Reklama