foto

Amanda Seyfried

  • nar. 3.12.1985 (30 let)
    Allentown, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato sympatická blondýna s narodila 3. prosince 1985 v Pensylvánii. Díky svému půvabu byla předurčena pro práci modelky. Stalo se tak již v době kdy jí bylo jedenáct let. Po dokončení střední školy Williama Allena, nastoupila na Forthamskou Univerzitu v New Yorku.

V roce 2004 si zahrála ve filmu PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY (kvůli tomuto filmu dokonce přerušila studium). Zde ztvárnila postavu patřící k třem nejkrásnějším dívkám na střední skole. Původně měla zájem o hlavní roli dívky jménem Cady, tu ale nakonec ztvárnila Lindsay Lohan. Dokonce jí nevyšla ani role Reginy. Proto jí nezbylo nic jiného než se spokojit s vedlejší postavou Karen. Mezi další filmy, ve kterých se doposud objevila patří NINE LIVES a AMERICAN GUN. V krimi dramatu ALPHA DOG, který je inspirován skutečnou událostí, hraje postavu Julie Backley. Také si zahrála v seriálu VERONICA MARS, kde se představila jako kamarádka hlavní hrdinky Lilly Kane. V tomto seriálu se objevila v jedenácti epizodách.

Její kamarádkou je Lindsay Lohan. Stala se tváří obálek knih spisovatelky Francine Pascalové. Zkušenosti s modelingem můžou za to, že s oblibou nakupuje a úplně nejradši má džíny, kterých má pořádnou sbírku.

Jakub "Džejkop" Novotný

Herecká filmografie

2017 American Express
Anon
Twin Peaks (TV seriál)
2016 Flying Horse
The Last Word
Young Americans
2015 Méďa 2
Otcové a dcery
Pan
Trable o Vánocích
2014 Dog Food
Všechny cesty vedou do hrobu
While We're Young
2013 Království lesních strážců
Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna
Movie: The Movie 2V
Velká svatba
2012 Bídníci
End of Love, The
Zmizelá
2011 Bag of Hammers, A
Červená Karkulka
Vyměřený čas
2010 Dopisy pro Julii
Milý Johne
2009 Boogie Woogie
Jennifer's Body - Bacha, kouše!
Pokušení
2008 Mamma Mia!
Official Selection
Slunovrat
2006 Alpha Dog
Gypsies, Tramps & Thieves
Narrative Directing Sample
Spravedlnost (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
2005 Americká zbraň
Nine Lives
Wildfire (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
Protivný sprostý holky
Veronica Mars (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2015 Unity
2014 Kosmos - časoprostorová odysea (TV seriál)
2012 The 66th Annual Tony Awards (TV film)
2010 Letters to Juliet: A Courtyard in Verona
Letters to Juliet: The Making of in Italia
2008 ABBA: Mamma Mia! Story (TV film)
2004 'Mean Girls': Only the Strong Survive

TV pořady

2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2013 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 The 30th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Panic! At The Disco - New Perspective (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace