Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätáte hru The Saboteur? Jak mix Assassinu s GTA-čkom za druhej svetovej, ale bolo to nedorobené a plné bugov. Tak takú hnusnú to má animáciu. Ale Peggy je super postava. Prvá séria jej seriálu patrila k tomu najlepšiemu z Marvelovej TV tvorby, je tu namachrovaná, jak by to v normálnom MCU nebolo možné a ten akcent je nezameniteľný. “Keptn Kaa T.” ()

kristina.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace skvělá, moc pěkně se na to kouká.  Hned na začátku nám vypravěč vysvětlí o co tady půjde: What If? Co kdyby?  Super vojákem se místo Steva stane Peggy, takže se díváme na to jaké by to bylo kdyby ona byla Captain. Má to jen půl hodiny takže tam není velký prostor na hluboký příběh, ale myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem z toho pocit jakoby se otevřel komiks a postavy se začali hýbat.  No určitě jsem zvědavá na další díly. Tomuhle dílu  dám 3* a těším se na další What if…? ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy som epizódy seriálu nekomentoval ale tu som sa rozhodol vzhľadom aj na pekné obrázky pridelené ku každej epizóde že to stručne opíšem. V prvej nechýbala akcia ale ten feminizmus bol cítiť, asi kvôli tomu nie je táto epizoda v červených číslach. Sľubný začiatok marvelovskeho seriálu od služby disney+ ktorá ani tento rok v našich končinách nebude dostupná. 3* ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco nebola tá animácia až tak otravná ako som čakal, príbeh k tomu odsýpal jedna radosť, takže sa nestíhate nudiť. Captain Carter-ka je skvelá, a musím pochváliť choreografiu jej súbojov, keďže od Winter Soldiera som nič lepšie od Marvelu nevidel. Potešilo množstvo What if..? odbočiek, a neviem sa dočkať ostatných dielov. Ale ak by aj tento diel mal veľa pozitívnych ohlasoch, neviem si filmovú verziu nikdy predstaviť. Prečo? Tak veľkú, svalnatú ženu, ktorá by bola aj dobrá a charizmatická herečka nepoznám :) PS: Moja zenuška ma práve opravila a prekvapila zároveň, navrhla Brianu z GOT, hmmm... Čo vy na to? 🧐 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem osobitější příběh, ale první díl je vlastně jen převyprávěním filmu, jen s jinou protagonistkou a Kapitánem Amerikou v Iron Man obleku. Při sledování jsem hodně vnímal, jak uspěchaný je děj, protože musí sesumírovat celovečerní film na plochu necelé půl hodinky. Kdyby raději autoři vymysleli vlastní story... Rozhodně bych se ale podíval na celou sérii těchhle animáků, které si oproti filmům můžou dovolit větší eskapády. Btw, kdo v Disney má takovou zálibu v chapadlech? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • V knize o Tesseractu psané italsky je řádek, který v překladu znamená: „Nedovolte, aby se toho dotknul naštvaný fialový kluk.“ Jedná se o odkaz na Thanose, který jej získá v Infinity War (2018). (Kubaaa97)
  • Buckyho věta po záchránění Carterovou před pádem z vlaku: „Hej, málem jsi mi utrhla ruku“ je odkazem na hlavní vesmír MCU, kde se Bucky stal Winter Soldierem. (UncleMorty)
  • Starověká ilustrace Tesseractu obsahuje přepis ve starém futharku (nejstarší forma runové abecedy). Po rozluštění run zjistíme, že je tam napsané „Spacestone“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno