Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série)


Co kdyby... se Avengers dali dohromady v roce 1602? (S02E08)

(epizoda)
  • USA What If... The Avengers Assembled in 1602? (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitánka Carterová se snaží napravit anomálii, která uvěznila hrdiny a padouchy v roce 1602. (Disney+)

Recenze (24)

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ jednoznačne najlepšia časť napajajuca sa na môj obľúbený Endgame. Zisťujeme kam sa podela Peggy z minulej časti a čo ju čaká. Ocitá sa v roku 1602 vo svete mušketierov a miestneho odboja. V tomto svete je jej postava už mŕtva a teda sa môže bezkonkurenčne zahladiť do Steve Rogersa ako OP verzia postavy z budúcnosti. Watcher vraví, že je to glitch a stačí aby šla s ním a vráti ju späť. Ale Peggy Carter z bojov neuteka a stavia sa výzve záchrany sveta čelom. Zatiaľ ma na sérii celkom fascinujúce animácia, je to akoby sa herci nejak nahrali do digitálnej animácie a všetko sa už nejak doladi. Ale vidno že tie mimiky tváre a rôzne ležérne situácie sú reálne herecké výkony. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neil Gaiman jakožto spisovatel dal světu Hvězdný prach, Dobrá znamení, Sandmana nebo Koralínu a svět za tajnými dveřmi. Vyloženě cizí mu ovšem není ani svět Marvel Comics. Gaiman totiž stojí za komiksovou sérii 1602, která jak již název napovídá představuje známé hrdiny a záporáky z Marvel Comics v 17. století. Matthew Murdock, Stephen Strange nebo Anthony Stark prožívají své příběhy v osmidílné minisérii na kterou se mnohokrát navázalo a i díky konceptu seriálu Co kdyby...? vlastně dává smysl, že je nakonec na motivy této komiksové minisérie založena jedna epizoda seriálu. I když dle všeho nemá s předlohou Gaimana moc společného. Pár staletí po Robinu Hoodovi se tak pozice zbojníků ujímají známí Avengers v dobových kostýmech a tehdejší mluvou. Ze Stevea Rogerse se stává Rogers Hood, z asgardské královské rodiny je pozemská šlechta a místo Merlina je tu Scarlet Witch. A do toho všeho se nějak zamotá známá Kapitánka Carter, pro kterou je díky setkání s novou variantou Stevea Rogerse tato mise rázem osobní. Už samotná předloha Neila Gaimana zní zajímavě a i když dle všeho Gaiman s konceptem předvedl zajímavější věci, výsledná podoba v seriálu je fajn. Prostředí 17. století má přeci jen pořád své kouzlo, pracování s hrdiny v této době je poměrně zajímavé (je tu specifická variace na Muže se železnou maskou) a nechybí různá funkční pomrknutí. Například k faktu, že některým postavám dost možná zřejmě není souzen šťastný konec a že někdo adekvátně obsadí pozici popravčího.  Je to epizoda, která předvádí působivé animované sekvence, design dobových postav je hravý (Happy Hogan) a pochopitelně nemůže chybět ani odkazování k díle Williama Shakespeara (všichni přece velmi dobře dávno víme, že je Loki skvělá herečka). Po Co kdyby... Zombie?! se dost možná o jednu z nejzajímavějších realit, kterou seriál doposud prozkoumal. I přes fakt, že rozuzlení zápletky není nejsilnější, v drobnostech je tato epizoda trošku kostrbatá a v jistých momentech je pomrkávání možná až příliš na sílu. Je to ovšem seriál, který si o taková pomrknutí přímo říká a je tak nefér si na ně vyloženě stěžovat. Oproti 1. sérii je poté určitě vidět více pojítek v rámci jednotlivých příběhů a po vzoru předposlední epizody 1. série se i zde končí zřejmým cliffhangerem odkazující na pokračování příště, které tu alespoň bude již zítra. I přes status antologického seriálu jde přeci jen pořád o úkaz toho, že je mnohovesmír široký a různé reality mohou ovlivňovat sebe navzájem. Epizoda z roku 1602 rozhodně nepatří mezi seriálu, přeci jen je ovšem ve výsledku dost fajn.... ()

Reklama

Patrik_Sal 

všechny recenze uživatele

V porovnání s původním komiksem zklamání. Nijak zvlášť samotný koncept nevyužívají a když už, tak jenom přejmenují pár postav. Zároveň je tu spousta nelogičností - jak může fungovat Ant-manův oblek? Evidentně i v roce 1602 funguje na nanotechnologii a to zkrátka nedává smysl. Příběh je nic moc, takže vyšší hodnocení než 3* opravdu nedám. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávno jsem se pohoršoval nad tím, tvůrci nevyužívají možnosti konceptu, nejsou originální a odvážní. A pic, máme tady divočinu, kde je Rogers Hood, Loki shakespeareovský herec a Hela s Thorem vládnou Anglii 16.století. Pár zábavných odkazů, pár matoucích pro ty, kteří neznají papíráky a Shakespeara... a vcelku nezajímavá hlavní linka. Peggy se pokouší zachránit kolabující realitu a samozřejmě to nebude bez potíží. Přiznám se, že její postava mě moc nebaví; je v rámci série nadužívaná. Její zarputilost je sympatická, ale roztouženost když jde o Steva, už méně. Takže ano, oceňuji odvahu tvůrců vzít to What if... od podlahy, ale do vkusu se mi zase netrefili. Slabší 4*. Nebo raději 3 plnotučné. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama