Reklama

Reklama

VOD (1)

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (593)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nápaditý námět, sympaticky cynický přístup a skvělé schéma. A pak taky zklamání. S tak silným filmovým konceptem a našlapanou hlavní hrdinkou je naprostá škoda, že se tvůrce rozhodl do snímku vložit záporáky hodné animovaných grotesek Looney Tunes a zcela rezignovat na jakákoliv odvážná rozhodnutí. Navíc je to jeden z těch filmů, jehož finální dějství se odehrává jen podle toho, co se scenáristovi zrovna hodí do krámu. Bylo to slušné, ale mohlo to být daleko jinde. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Názor na tento film se mi během sledování měnil tak rychle, jako hodnota bitcoinu v posledních dnech. Nejprve jsem byl s filmem nadmíru spokojen, neboť jsem si vychutnával jakým způsobem byly do začátku rozdány karty a pak příběh také vypadal velice slibně. Na jedné straně tu máme vypočítavou mrchu a její tým co obírá bezbranné důchodce a na druhé straně máme starou paní, která však skrývá nečekaná esa v rukávu. První půlhodina byla úplně nejlepší část filmu, kdy bych neváhal dát 5 hvězd v případě, že by se podařil konec. Smířil jsem se již, že režiséři nacpou lesby a transky úplně do všeho, aby mohli soutěžit o cenné sošky. Avšak to co následovalo zde, bylo naprostou urážkou inteligence obecenstva. Po hodině sledování už mi bylo jasné, že se nám režie snaží ukázat jací jsou chlapi pitomci a ženy zvládnou cokoli si umanou. Neschopný a zoufale nepřipravený Advokát (který se zmohl pouze na výhrůžky smrtí a urážky) a pak natvrdlý, až dětsky naivní soudce byli jen špičkou ledovce. Ale když se obrovští mafiánští Ivani opakovaně projevili jako naprosto neschopní tupci a nechali se vyřídit ubohou ochrankou v pečovatelském domě pro důchodce a následně dvěma štíhlými ženštinami na což mafie musela reagovala najmutím ženské vražedkyně (aby se jim také něco podařilo), tak už mi bylo jasné, že tady něco nehraje. Vrcholem tedy byla neschopnost ruské mafie zabít 2 nepřipravené slepice, které se jim alespoň podařilo odchytit pomocí najetého pracovníka ženského pohlaví. Jak už jsem naznačil. Oběma se nakonec podařilo přežít důkladně narafičenou vraždu při které byla jedna dokonce pod sedativy a nalitá chlastem. Závěr už mi přišel úplně ujetý neboť se ty dvě rozhodnou vrátit úder a přestože v tomto ohledu nemají žádné zkušenosti a celé své životy se spíše staraly o své nehty a obírání důchodců, tak si to nakráčí rovnou do hlavního sídla mafie, bez problému opět přemůžou mafiánské gorily a unesou Velkého šéfíka. Už takhle jsem byl s koncem nespokojený a aby toho nebylo málo, tak to o co se pokoušela celá mafiánská organizace se všemi svými kontakty, se v poslední minutě podaří bezejmenné postavě na ulici. 1* jelikož jsem naprosto znechucen. PS: To máme vážně věřit, že mafie není schopná si zaplatit soudce a nebo třeba podplatit obsluhu domova, aby jim bábrli propašovali a předali někde bokem? Pokud je vážně mafie takhle ubohá, tak se divím, že se jimi vůbec někdo zabývá. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani si nevšimnete a z postavy, ktorú spočiatku nenávidíte, sa stáva, vzhľadom na antagonistu, hrdinka, ktorej držíme palce v ceste za jej cieľom. Tento podvratný spôsob rozprávania dáva na známosť, ako podľa tvorcov vnímame dnešný svet a onen spomínaný americký sen, ktorý je vlastne snom každého človeka v západnom, východnom, severnom aj južnom svete. Nakoniec prehodnocujeme úplne všetko spomínané, aby film skončil presne tak, ako aj skončiť mal. Priebeh udalostí síce nepôsobí príliš dôveryhodne, ale onen nastavený satirický nadhľad tento prístup bez problémov ospravedlňuje. Po Gone Girl asi najlepšia Rosamundina úloha. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád, když se filmový profesionální zabiják rozhodne někoho profesionálně zabít, nějak vychytrale a mazaně to udělá, ale pak se naprosto neprofesionálně nepřesvědčí, že se mu to opravdu povedlo. Tahle scéna spolu s jedním závěrečným plánem, který vyšel nejspíš jen díky šťastné náhodě, film v mých očích připravila o jednu hvězdičku, jinak jsem se až překvapivě bavil, a to hlavně zásluhou dokonalé Rosamund Pike. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Starám sa o veľa,” vskutku naozaj delikátnych záležitostí súčasne, čo konkrétne pozostáva z nasledovného: Mám naprosto rafinovaný systém, ku ktorému sa mi najlepšie hodia samí penzisti, ktorých skrátka zakaždým najľahšie ošklbem. Priam lišiacky ich totiž najprv zbavím „svojprávnosti” , a hneď na to ich šupnem rovno do „domova pre dôchodcov” , bez akejkoľvek komunikácie s vonkajším svetom. Prvý bod by sme mali vyriešený, pretože ten je vôbec zo všetkého najdôležitejší, to jest - dostanem typ, a riešim, čo potom. Som totižto dokonalý manipulátor, a tak ani nie je žiadny problém obmäkčiť hociktorého sudcu, najmä Lomaxa, ktorý býva extra povoľným ! Samozrejme, že mám k dispozícii i celý tím samých podvodníkov, ktorých musím síce (vy)platiť, no bez ich priamej účasti, by sa to asi nedalo do najmenších detailov zrealizovať, všakže ? Ďalej treba speňažiť nehnuteľnosť, ale aj rozpredať majetok, trebárs na dražbe, a tak sa mi peniažky len tak sypú. Som bez chrbtovej kosti, čiže výčitky svedomia zrejme nemám. Rozprávkovo zbohatnem tak, ako sa mi ani nesnívalo, že sa dokonca považujem za budúceho riaditeľa i zakladateľa spoločnosti Opatrovníctva, ktorého pobočky budem mať všade po zemeguli. Volám sa Marla Graysonová, a ozaj, nepoznáte nejakého zazobaného seniora ? Áno, Jennifer Petersonová, by mohla byť tvoja ľahká korisť ? Dáš sa do kšeftu ? Skúsim to, vlastne prečo nie, veď mi vždy doteraz všetko stopercentne vychádzalo, kedy nástenka bola plná, to bude určite čerešnička na torte ? Okey dokey, ľudkovia, poďme na to... / Svoj dvetisíci komentár, som sa rozhodol, že venujem tomuto mimoriadne cynickému filmu, aký som snáď už veľmi dlho nezhliadol. Zahrala si v ňom (ne)pôvabná britská herečka Rosamund Pike, ktorá si v podstate zopakovala svoju rolu zo Strateného dievčaťa, kde si strhla beštiu Amy, len tentokrát to ešte nie je nič v porovnaní s Marlou. Oproti tomu to niekoľko násobne viac predčila ! To je neuveriteľné, kam až herečka dokáže zájsť, a to do maximálneho extrému. Prvotriedna hnusoba, ktorej by ste najradšej v jednom momente vyškriabali obidve okále, tak ňou doslova opovrhujete ! Dá sa zároveň dodať aj to, že žiadna z postáv, nie je vyslovene sympatická. Každý sa chce obohatiť, všetci si chcú ukrojiť z veľkého koláča tak isto, ako rôzni, slovenskí politici, ktorí sú akurát pri koryte. Nekompromisný kapitalizmus 21. storočia, šliape na plné obrátky. Pre mnohých divákov sa jedná o ťažké sústo, ktoré celkovo stráviť, im robí očividný problém. Zo začiatku som sa toho trochu tiež bál, ale nakoniec som bol milo prekvapený, čo režisér a scenárista J Blakeson zo seba vydoloval. Výborná kamera i soundtrack. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, predovšetkým v hlavnom meste Boston. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

21.04.2021

Streamovací gigant Netflix pokračuje v trendu obřího utrácení za nový obsah. Nově bylo odhaleno, že služba hodlá v letošním roce zase vypláznout neuvěřitelných 17 miliard dolarů. Tedy stejně tomu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama