Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uvidíte vzestup i pád posledního diktátora velkého Říma, jehož smrt předznamenala konec celé říše. Zažijte jeho mladické vize i tažení do Galie a Egypta. Byl to Caesar, kdo do Říma přivedl nejslavnější královnu Egypta - Kleopatru. A byl to on, jehož život ukončili senátoři v čele s Brutem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zrovna mám rozečtený Caesarův životopis od Adriana Goldsworthyho, takže mě historické chyby iritovaly víc než většinu ostatních diváků :-) Zejména to, jak se tu poměrně volně manipuluje s termínem konzul. Konzulové byli vždycky dva a stáli v čele Říma na rok a poté se z nich zpravidla stávali prokonzulové a odcházeli jako správci na 5 let do nějaké provincie a konzuli se stát mohli znova po deseti letech (občas byli výjimky jako Caesarův předek Marius, který byl konzulem několikrát po sobě). Vzhledem k tomu, že byli konzulové dva, tak není možné, aby v senátu bylo jen jedno křeslo :-) Zcela zde tedy chybí Pompeiův druhý konzul Crassus při jejich dvou konzulátech, Caesarovým spolukonzulem byl Bibulus, který tu je ukázán, ale ne jako konzul. Cato byl mladší než Caesar, Sulla zemřel, až poté, co se vzdal moci, Vercingetorix byl uškrcen při triumfu atd. No zkrátka chyb, nepřesností a vynechávek je tu fakt hodně. Bylo by nemožný Caesarův život dostat na plátno přesně tak, jak se odehrával, ale některý věci se ošetřit trochu líp daly. Nicméně všechny možný chyby mi nevadily tak jako necharismatický Caesar - Jeremy Sisto. Ve srovnání s takovým Rexem Harrisonem nebo pozdějším Ciaránem Hindsem prostě neobstojí. Chybí mu ona aristokratická vznešenost a povýšenost, která je pro Caesara typická. Škoda, že to nevzniklo jako seriál s jiným představitelem, protože potenciál i zajímaví herci vedlejších rolí (Walken, Harris) tady jsou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +rozhodně jako historický film velmi hodnotný, správně vytvořená hudba -podle mě slabší choreografie bitek a slabší výprava (i když na televizní film je to výborné), některří herci se do svých rolí moc nehodili/// Určitě po včech stránkách poutavé vyprávění o Caesarově životě. Velmi mě potěšil historický rozsah od jeho mládí až po jeho smrt. Rovněž množství zmíněných postav a několik faktů, které mi změnili pohled na samotného Caesara. Přeci jen je mnoho podobných filmů a zpravidla každý se zaobírá trošku jinou dobou a jiným hlavním představitelem. Potěší zmínka o povstání otroků, tažení na Gálii a mnoho dalších událostí. Film je natočen přehledně a docela věrně./// Celkem 76%/// ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový historický film, od kterého bych čekal opravdu málo, ale nakonec předčil mé očekávání a jak po herecké, filmové tak i příběhové stránce mě naprosto uspokojil. Celé to působí jako životopis tohoto vůdce a znázornění jeho největšího úspěchu tedy dobytí Gálie bylo velice pěkné a bitvy překvapivě opravdové. Samotná Kleopatra mi sice přišla trochu odlišná a neobvyklá od ostatních filmových ztvárnění, ale dalo by se říct, že film si staví na faktech a všechno je nakonec velice reálné a opravdové. --- Na ŘÍM!!!! Kostky jsou vrženy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to má překvapivě slušnou výpravu i solidní bojové scény. Bohužel zbytek hatí špatní herci (čestná výjimka pro Walkena a Harrise) v čele s hrozným představitelem Caesara, přílišná útržkovitost a nenávaznost a nakonec historická nepřesnost, která bije do očí. Ovšem dívat se na to dá. 40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých Caserových televíznych biografií s pomerne silným hereckým zastúpením. Dejovo zvládnuté ne jednotku, ono tento donekonečna opakovaný príbeh dáva veľa možností na fantáziu a tak sa môže každý scenárista a režisér celkom dobre vybúriť. Hlavný predstaviteľ stvárňujúci Caesara mi nie celkom sedel, takže preto o hviezdičku menej. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Poslední role Richarda Harrise. (Karlos80)
  • Přeměna herce Heina Ferche na Vercingetorixe trvala 5 hodin každý den. (Karlos80)
  • Mesto Rím na Malte meralo asi desaťtisíc štvorcových metrov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama