Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Totální šílenství od začátku do konce, expozice bizarních lidských exemplářů, šílenců, homoušů, feťáků, bláznů, psychopatů, amerických vidláků, jejich "svobody" a názorů. Masakrální pecka, která pouze výjimečně ztrácí dech a pere do vás jeden šílenější zvrat za druhým, až je jasný, že tohle opravdu nemohl nikdo vymyslet, že tohle musel psát sám život. Otázkou pak zůstává, jak moc je to naskriptovaný, občas se mi zdálo, že těch náhod je nějak moc najednou a že to možná někdo umně poskládal a podotáčel. I tak, je to ale výborná doku reality show, která nemá obdoby a důkaz toho (a to chápu, že tahle banda dementů není reprezentativní vzorek USA), jak neuvěřitelně obrovské a jiné Spojené státy jsou a jak pro našince vidláka z Moravy je to totálně nepochopitelnej a jinej svět. A díky bohu za to, že je za mořem... Čtyři betelný fešácký mulety. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Netflix trefil jackpot. Freak show táhnou a zatím žádná nedosahuje úrovně Tiger Kinga. Původně se mělo těžit ožehavé téma chovu velkých koček v jejich nepřirozeném prostředí, ale ukázalo se, že lidé, kteří tam působí, jsou ještě zajímavější. Homo redneck s hetero manželem, sektářský bigamista, skutečný Tony Montana a vysmátá black widow. To je sestava, která dokáže rozjet peklo, ve kterém jde o krk lidem i zvířatům. Ve vedlejších rolích ještě září alkoholici, feťáci, podvodníci a trestanci. Všemu v závěru nasadí korunu Joel McHale, který s humorem jemu vlastním odmoderuje setkání přátel Tiger Kinga přímo z obýváku. Druhá série je bohužel o poznání slabší. Hodně se tam zdůrazňuje, že Netflix natočil bombu, ale zajímavé je to pořád. S1: 90% S2: 70% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Šílený detailní pohled do šíleného světa amerických soukromých ZOO, které se chvástají ochranou zvířat, aby ale veškeré své prostředky investovali na boj proti sobě a propagaci své image. Takže ve výsledku filmu, stejně jako ve skutečnosti je i tento dokumentem náhledu do boje a duší lidí, kteří se postupně, minutu za minutou více a více propadají do temnoty. Joe Exotic je toho zářným příkladem, ale není sám. Je to exhibice odpadní stoky v níž se tu a tam objeví ostrovy normálnosti. Lépe to popsat nejde. Dokument je navíc velice detailní v zobrazování toho, co chce divákovi sdělit a za to si zaslouží pochvalu. Doporučuji ke zhlédnutí i těm, kteří nemusí přírodovědné dokumenty, protože o zvířatech to není. Naopak nedoporučuji snímek pro ty jedince, kteří od toho právě přírodovědný prvek čekají. Ne, nedostanete ho. Dostanete sobce kteří dělají ostudu lidskému druhu. 80% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, toto sa fakt nerobí. Prvých päť častí je dokonale fascinujúca coenovská tragikomédia a skončí to ako - stále dobre natočená, kriminálna rutina. Škoda tej zmeny. Najviac sa mi páčila scéna, jak 80.roční rodičia Joe Exotica prídu plakať do telky, že ich chcú na staré kolená pripraviť o strechu nad hlavou, a že zato všetko môže Carole Fuckin Baskin. :D Najzábavnejší dokument čo som videl, toto už nikto neprekoná, a Joe a Carole sú už teraz nesmrteľní. Keď sa Vás raz niekto spýta, aký bol rok 2020, poviete mu Corona vírus a Tiger King, to je tutovka. 90% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve vidláckém ráji, v němž má hlavní slovo homosexuální zpívající bigamista s účesem "vpředu byznys, vzadu párty" a který za pasem pořád nosí nějakou tu palnou hračku. Že už jen toto zní jako pořádná dávka bizáru? Omyl! Tento dokumentární počin z dílen Netflixu honosící se jménem Tiger King toho v rukávu skrývá daleko, daleko více. Po rozvláčné a seznamující první epizodě Vás totiž čeká hromada majestátních zvířat, výstředních postaviček, intrik, pokusů o vraždu, bezzubých úsměvů, ale hlavně hromada Joe Exotica, šíleného chovatele divokých koček, jehož největším snem je stát se slavným. V tomto bodě musím pochválit tvůrce, jelikož vytvořit z této bizarní mozaiky podrobné a místy i překvapivě intimní momenty je vskutku chvályhodné. Právě v těchto momentech budete mít pocit, že tato série nabízí mnohem více než jen hromadu vystřílených nábojů, bláznivých situací a neuvěřitelných hudebních videoklipů (I Saw a Tiger!). Co tedy dodat na závěr? Pokud zrovna máte sedm hodin volného času a Vaše srdce touží po něčem nekonformním a bláznivém, rozhodně sáhněte po této sérii. Snad ještě nikdy jsem neviděl nic tak šíleného a svým způsobem i odpudivého, od čehož jsem se ale paradoxně nedokázal vůbec odtrhnout. (Netflix) „I’m outspoken, good looking, love to party and have fun.“ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama