Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Asi nejdivočejší dokument, který jsem kdy viděl. Dýchalo to na mě atmosférou českých kolotočářů a cirkusáků, akorát ve větším měřítku. Jak říká jedna z postav na konci. O zvířata tu nakonec vůbec nejde. Prý se už uvažuje o filmu, docela se těším na obsazení a herecké výkony. Joe Exotic by si zasloužil samostatné ztvárnění v roli záporáka v nějakém samostatném filmu nebo hře. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Něco na těch ohlasech asi bude, říkal jsem si... a bylo. Nemám mainstream zrovna v oblibě, ale tohle by mě dřív nebo později mrzelo nevidět. S prvním dílem si v rámci zvědavosti namočíte čistý fusekle do tygří loužičky a berete to jako něco, s čím jste do toho rizika šli. Z louže se však postupně stává hutná bažina a nakonec se mácháte po krk v žumpě, aniž by vás zpočátku nevinná loužička před něčím takovým jakkoliv varovala. V rámci doku-sérií tu chtě nechtě máme novou kultovku. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla jízda. Nemohl jsem se od toho odtrhnout, jak mě to bavilo. Myslím, že v Tiger Kingovi je toho hrozně moc k chválení a rozebírání. V první řadě tu jsou ty bizarní postavičky, která je jedna zkaženější než druhá. Těžko tam hledat kladného hrdinu, ale překvapivě jsem si asi díky tomu stylu dokumentu k těm postavám našel i nějaký ten vztah. Nebylo to tak, že bych všechny nenáviděl, ale kamarádit bych fakt snad s žádným tím milovníkem zvířat nemohl. V tomhle dokumentu se totiž ukazuje to, že z nějakého důvodu divoké šelmy přitahují šílené typy lidí, a to dokonce tak, že se jedná o jakousi závislost. V Tiger Kingovi se nám postupně odhaluje hned několik vážných zločinů, do kterých jsou zapojeni ti ujetí egomaniaci. Kromě ústřední postavy je tu docela zajímavá postava Doca Antlea, který mi přišel svým manipulováním se svými zaměstnankyněmi a následně manželkami jako maximálně odporný člověk (nehledě na podezření z dalších jeho zločinů), ale když něco vyprávěl... když s nadšením špinil jiné milovníky zvířat a zločince... tak byla paráda ho poslouchat. Všechny ty příběhy, které mají společné "hrdiny", jsou taky zajímavé tím, že tu není žádný boj dobra se zlem. Jen parta magorů, od kterých ale člověk nemůže odtrhnout oči. Zatraceně zábavný dokument. (9/10) ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Keď tento príbeh raz niekto sfilmuje, tak tomu ľudia nebudú veriť. Totálny bizár plný zvratov a intríg. Nie je tu ani jedna kladná postava a napriek tomu sa to veľmi dobre pozerá. Niekto to volá White Trash Game of Thrones a dá sa s tým len súhlasiť. Výborne to vo svojom komentári zhrnul uzívateľ DaViD´82. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Ujetá, bizarní, adrenalinová jízda. Taková, jak po hodně divokém večírku, kdy se ráno probudíte a jen si říkáte wtf? Zdálo se mi to, nebo ne? Je to vážně všechno pravda? O tom nechť si udělá obrázek každý sám, každopádně Tiger King je rozhodně nejšílenější dokument, co jsem kdy viděl. Na jedné straně Joe Exotic, výstřední homosexuální (nic proti) excentrický chovatel divokých koček, na straně druhé Carole Baskin, jeho úhlavní nepřítel, nejen v byznysu, která (možná) ví něco o zmizení svého druhého manžela, který se ztratil a zatím nikdy nenašel. To jsem vyjmenoval jen ty hlavní dva, abych to trošku zkrátil. Dále jsou zde dva Joeovi manželé, obchodní partneři, další chovatelé z jiných koutů USA, další zaměstnanci a také lidé co se podíleli na natočení celého seriálu. Když se to pak celé natočí a sestříhá má z toho člověk až hrůzu jak se vůbec něco takového mohlo stát. Jenom spousta keců, jak rádi chováme zvířata, ve finále pak jen touha po penězích, slávě a zisku, což platí skoro pro všechny chovatele, co se tady mihli. Soudní pře, následné vyšetřování FBI, to už jen taková třešnička na dortu, který možná někomu po snědení malinko zhořkne. Vždycky jsem si myslel, že (někteří) obyvatelé USA jsou tak trošku podivíni a po zhlédnutí tohoto výborného dokumentu už mi to asi nikdo do konce života nevymluví. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama