Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající britská minisérie, jejíž každou minutu jsem si maximálně užil. Sjel jsem všechny díly najednou a měl jsem pocit, jako bych se díval pět minut. Pak jsem si pouštěl i ten díl, ze kterého to vychází a sakra, nemusel jsem to dělat. Tady je všechno a ještě navíc je to mnohem lepší! Všechny milionářské propriety - hudba, studio, světla, moderátor (jedna z nejlepších rolí Michaela Sheena, kterých má v poslední době poměrně dost), a navíc je to celé tak krásně a elegantně podané, že hlavním aktérům musíte fandit a na konci vás stejně přepadne neodbytný pocit, jestli to celé opravdu nebyla jenom náhoda. Navrch vás čeká (krom otázek ze všech pater soutěže) i exkurze do historie britské televize a soutěží. Tyhle pravdivé příběhy Britům prostě jdou, krásně, elegantně a neodolatelně. A tohle je sice pořád drama, ale takové feel-good. Moc jsem si to užil. Zatím asi nejlepší věc, která se letos dostala na obrazovky. 100%. Doporučuju všemi deseti. A zadarmo! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších seriálov poslednej doby, i keď dalo by sa povedať, že skôr ide o takmer trojhodinový film uťatý v každej tretine titulkami. Hutný dej, vysoké tempo, sympatické postavy a to na oboch stranách barikády, napriek tomu budete držať palce najmä "hráčom". A prečo nie, oklamať nedokonalý systém, kde mali bohatnúť mocní a dávno bohatí, vzbudzuje vo verejnosti sympatie a v krajine Robina Hooda dvojnásobne. Nechýba politický presah, čiže zaznie aj meno Tony Blair a nejde len o narážku na účasť Martina Freemana v kastingu. Frears je pán režisér. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná miniséria, ktorá sa dá zhltnúť na jedno posedenie a odhalí pozadie vzniku slávnej súťaže, ako aj pozadie jej najväčšieho škandálu. Všetko je servírované v rezkom tempe, dej sa nám svižne posúva dopredu a hoci niektoré veci sú vám známe vopred, aj tak pri chvíľach odpovedania na súťažné otázky nechýba napätie. A to napätie sa voľne prenáša aj do súdnej siene a ak divák nepozná rozsudok vopred, užije si to hádanie konca ešte viac. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

I když jde o minisérii, dá se Kvíz zcela v pohodě sledovat jako velký dvouapůlhodinový film. A je to velká zábava. Příběh proslulé soutěžní hry Chcete být milionářem a v Británii známého megapodvodu ze strany rodiny Ingramových plnil před dvaceti lety přední stránky britského bulváru přesně v období po 11. září 2001. Stephen Frears dokázal natočit pomník a zároveň náhrobek slavné hry natolik chytrým způsobem, že se publikum bude bavit i tehdy, pokud o této události neměl tušení. Herecký koncert všech zúčastněných pomáhá budovat napětí této geniální konverzačky a vtáhne vás k sobě natolik, že si ani nebudete uvědomovat ubíhající čas. Též tu pomáhá fantastický střih, který dal po dlouhé době vědět o své existenci. Kvíz je mistrovským dílem, které si vás omotá kolem prstu a už vás nepustí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie ze mě udělala porotce a nutno říct, že docela bezradného porotce. První epizoda byla jako obžaloba, druhá jako rekonstrukce, která tu obžalobu podpořila, a třetí jako obhajoba, která to, co jsem viděl, dost suverénně podkopávala až vyvracela... Byl jsem divoký z toho všeho, co jsem viděl, a říkal jsem si, jestli vážně právě fandím podvodníkům, nebo ne. Skvěle zahraným podvodníkům mimochodem, protože obsazení všech rolí je výborné a kromě představitelů Charlese a Diany vám v paměti utkví hlavně dokonalý Michael Shen aneb Chris Tarrant. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama